کد خبر: 698110
تاریخ انتشار :

تحلیل نامه نیوز؛

میزان مشارکت با دعواهای بی‌ثمر بالا نمی‌رود

اهمیت میزان مشارکت با نزدیک شدن به انتخابات و سخنان اخیر رهبری بیش از قبل درک شده و از همین رو شاهد افزایش مجادلات رسانه‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب در باب دلایل کاهش مشارکت هستیم.

میزان مشارکت با دعواهای بی‌ثمر بالا نمی‌رود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز، انتخابات نزدیک است و همه جریان و گروه‌ها نیز بر اهمیت میزان مشارکت واقف هستند. تا جایی که گروه تحریم طلب اصلاح‌طلبان نیز این روزها کمتر از آن حرف‌ها زده و بیشتر ساکت مانده‌اند. طیف محافظه‌کار‌تر آنها نیز بیش از قبل فعال شده و دنبال ارائه لیست و ورود به انتخابات هستند . از کارگزاران گرفته تا اعتدال‌وتوسعه و حتی محمدرضا عارف. 

جریان اصولگرا که از اول به دنبال حضور پرشور بود و با توجه به عملکرد رقیب در دولت و مجلس گذشته فضا را بر موفقیت خود مهیاتر می‌بیند نیز جدی‌تر از همیشه مشغول فعالیت‌های سیاسی است. بگذریم از اختلاف‌نظرهایی که درباره ارائه لیست واحد یا لیست‌های جداگانه وجود دارد.

در این شرایط ، به نظر می‌رسد که میزان مشارکت و حضور پرشور مردم نقشی بسیار تعیین‌ کننده در نتیجه انتخابات دارد. موضوعی که با توجه به سخنان اخیر رهبری، بیش از قبل درک شد و مورد توجه قرار گرفت. همین اهمیت اما سبب شده که برخی رسانه‌ها در هر دو جریان سیاسی به جای در نظر گرفتن این مهم و تلاش برای تحقق هدف اصلی یعنی افزایش مشارکت به دعوایی غیر ضروری و فرعی بر سر اینکه مقصر کاهش مشارکت کیست؟ بپردازند. 

شاهد این مدعا گزارش امروز «امتداد» در نقد گزارش اخیر «فارس» است. خبرنگار «امتداد» معتقد است که یادداشت نویس «فارس» اگرچه نوشته «در سخنرانی اخیر رهبری لحن ایشان درباره رقابت واقعی فراتر از توصیه به «باید باشد» تغییر کرد»، مخاطب «باید» ها را به گونه ای دیگر تشخیص داده است. 

در مطلب مورد بحث، آمده که «برخی «هیات اجرایی و شورای نگهبان» را مسئول این کار می دانند و حرف بی راهی نیست ... شکل‌دهی به رقابت واقعی و باز کردن میدان انتخابات نمی تواند یکطرفه فقط از طرف حاکمیت و نهادهای متولی انتخابات باشد، بلکه سهم شخصیت‌های تاثیر گذار سیاسی و اجتماعی، رسانه ها و احزاب نیز بسیار ویژه خواه بود.» 

نویسنده «فارس» بی‌راه نمی‌گوید اما نویسنده رسانه جریان رقیب نیز در مقابل به برخی تجارب در ادوار قبلی انتخابات‌ها اشاره کرده و از ضعف حافظه رسانه اصولگرا گلایه دارد. او نوشته: «جریان اصولگرایی معتقد است که عملکرد دولت و مجلس گذشته باعث کاهش مشارکت شده بود. حالا ما نیز صبر می‌کنیم و می‌بینیم آیا این انتخابات مشارکت افزایش خواهد داشت، یا خیر. در صورتی که مشارکت همانطور که براساس نظرسنجی‌ها پیش‌بینی میشود کاهش چشمگیری داشت، باید بر قاعده ادعای خود بپذیرند که همان اندک مشارکت را هم با عملکرد خود دود کردند و به هوا فرستاده اند».

این مجادله که به نظر می‌رسد هر دو طرف به نکات درست و غلطی اشاره می‌کنند از آن رو ثمربخش نخواهد بود که با نگاهی جریانی و جناحی صورت می‌گیرد. مقصر انگاشتن یکدیگر در حالی که دغدغه مردم روی کار آمدن مسئولی دلسوز و دغدغه مند و بهبود شرایط موجود است، برای چه کسی فایده دارد؛ غیر از آنهایی که از آب گل آلود کاهش مشارکت ماهی می‌گیرند؟!

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها