تحلیل «نامه نیوز»؛
افزایش مشارکت به نفع اصولگرایان است یا زیان آنها؟
افزایش مشارکت در انتخابات پیش رو از جهات مختلف به نفع جریان اصولگرا خواهد بود.
نامه نیوز - اندک فرصت باقی مانده تا انتخابات در چشم برهم زدنی خواهد گذشت و وقت رقابت میرسد. برخی از اصولگرایان تصور میکنند که در این فرصت باقی مانده باید روی رقابتها تمرکز کرد و نیازی هم به اصرار به وحدت نیست چرا که در نبود جریان رقیب - غیبتی ناشی از تضعیف بدنه اجتماعی اصلاح طلبان به واسطه عملکردهایشان و همچنین روند تایید صلاحیتها - جایی برای نگرانی نیست و مجلس آتی نیز مثل مجلس فعلی اصولگرا خواهد بود.
ساده اندیشی این گروه اما آنجاست که توجه ندارند اولا اصلاحطلبان طبق اخبار منتشر شده و اظهارات خودشان با حداکثر توان در انتخابات ثبت نام کرده و منتظر مشخص شدن نتیجه تایید صلاحیتها هستند. یعنی به هیچ وجه نیرو کم ندارند. ضمن اینکه نشانههای بسیاری از ائتلاف طیف های اصلاحطلب و همصدایی آنها وجود دارد. از اظهارات چندی قبل باهنر درباره ارائه لیست واحد و گفتههای مرعشی درباره ائتلاف با اعتدال و توسعه گرفته تا تاکید عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا بر اینکه «قطعاً اصلاحطلبان حتی در تهران هم لیست خواهند داد بنابراین اصولگرایان بدون رقیب نیستند.»
نکته دیگر اینکه اصلاحطلبان ولو اینکه پرشمار در این انتخابات ظاهر نشوند و با ژنرالهای خود نیایند، همچنان که علی محمد نمازی به «نامه نیوز» گفته به ایجاد یک اقلیت قوی در مجلس آتی امیدوار هستند.
ضمن اینکه عدم اتحاد و همنوایی طیفهای اصولگرایی مخاطراتی چون بلندتر شدن صدای طیف تندرو در مجلس آتی را در بر دارد.
در این بین اما افزایش مشارکت تنها راهگشا است چرا که به باور بسیاری از تحلیلگران آرای خاموش و خاکستری به سبد گروههای تندرو ریخته نخواهد شد، لذا مشارکت بیشتر را میتوان به منزله روی کار آمدن مجلسی میانهرو و منطقی تلقی کرد.
افزون بر این افزایش مشارکت موجب اعتبار بیشتر مجلس خواهد شد. شاهد این مدعا گذشته از انتقاداتی که در 4 سال گذشته به مجلس یازدهم به خاطر میزان آرای نمایندگان وارد شد، این سخن سلیمی نمین است که میگوید: «حتی اگر ما اصولگرایان رقیب نداشتیم که داریم، باید بر روی افزایش آرای نامزدها تمرکز میکردیم چراکه نمایندهای با آرای پایین منشأ تاثیر چندانی نخواهد بود.»
نکته قابل توجه دیگر اینکه، با توجه به ضعف عملکرد اصلاح طلبان در ادوار گذشته و ریزش بدنه اجتماعی آنها، افزایش مشارکت برخلاف آنچه که آنها سعی دارند ، القا کنند موجب موفقیت این جریان نخواهد بود و چه بسا که بتواند از شکل گیری اقلیت قوی که رویای فعلی آنهاست نیز جلوگیری کند.
دیدگاه تان را بنویسید