نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامهنیوز» با محسن سرخو
بیانیه اصلاحطلبان از حق تعیین سرنوشت مردم دفاع میکند
یکی از امضاکنندگان بیانیه اخیر اصلاحطلبان گفت: آنچه در این بیانیه مثبت دیدم آن بود که فارغ از نقد بر انتخاباتهای گذشته سعی میشوذ، فضایی بهتر برای آینده ایجاد کند و زمینه حضور مناسب مردم در انتخابات را فراهم کند تا وضعیت کشور بهتر شود.
گروه سیاست نامهنیوز: دال مرکزی بیانیه اخیر اصلاحطلبان ضرورت مشارکت مردم در انتخابات برای تحقق اصلاحاتی در کشور است؛ موضعی که مورد استقبال بسیاری از نیروهای سیاسی قرار گرفت و البته از آن سو مورد نقد اصلاحطلبانی که در قالب جبهه اصلاحات باور به ارائه لیست انتخاباتی ندارند.
محسن سرخو، فعال سیاسی اصلاحطلب و یکی از امضاکنندگان بیانیه اخیر ۱۱۰ نفر از اصلاحطلبان، درباره ابعاد این بیانیه به «نامهنیوز» گفت: «بلوغ سیاسی اقتضا میکند که در تصمیمگیری های سیاسی همه معایب و محاسن تصمیمها در نظر گرفته شود. حالا این تصمیمات میتواند درباره سیاست داخلی، احزاب، انتخابات یا سیاست خارجی باشد. خط قرمز همه در تصمیمگیریها باید منافع ملی باشد و در این راستا همه نیروهای سیاسی باید انعطاف لازم را هم داشته باشند. من قصد نقد بیانیههای دیگر را ندارم و صرفا درباره بیانیه اخیر جمعی از اصلاحطلبان سخن میگویم. در این بیانیه از حق تعیین سرنوشت مردم دفاع شده است؛ حقی که در قانون اساسی آمده است و مردم میتوانند با استفاده از آن در مقطع کنونی مجلسی کارآمدتر تشکیل دهند تا خیر و برکاتش شامل همه ارکان کشور شود».
او ادامه داد: «آنچه در این بیانیه مثبت دیدم آن است که فارغ از نقد بر انتخاباتهای گذشته سعی میشود فضایی بهتر برای آینده ایجاد کند و زمینه حضور مناسب مردم در انتخابات را فراهم کند تا وضعیت کشور بهتر شود».
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که ما یک سری محدودیتهای قانونی داریم که باعث میشود شرایط مطلوب برای حضور نامزدهای همه سلایق سیاسی در انتخابات فراهم نشود. خب حالا باید چه کار کرد؟ آیا باید مدام به این محدودیتها ایراد گرفت یا برای اصلاح آنها تلاشی انجام داد؟ چه نهادی میتواند قوانین عادی را اصلاح کند تا این محدودیتها رفع شود؟ مشخص است که مجلس. بنابراین در ابتدا باید مجلسی تشکیل شود که به اصلاح محدودیتهای انتخاباتی باور داشته باشد. با این وصف باید تلاش کرد مجلسی تشکیل داد که در راستای رفع محدودیتها گام بردارد؛ در غیر این صورت با ایراد گرفتن مدام که کاری از پیش نمیرود».
سرخو در پایان گفت: «اینکه همه نامزدهای مورد نظر مردم در انتخابات حاضر نیستند، سخن درستی است و من هم رد نمیکنم اما مسئله این است که چه باید کرد؟ نمیشود دست روی دست گذاشت و باید تلاش کرد تا افرادی وارد مجلس شوند که زمینه ردصلاحیتها را با وضع قوانینی کارآمد کاهش دهند. اگر رویکرد مجلس تغییر نکند، طبیعی است که اتفاق مثبتی در آینده رخ نخواهد داد. از طرفی من تصور میکنم با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی که مردم با آن درگیر هستند، میل به مشارکت در انتخابات برای ایجاد اصلاح بالا خواهد بود و لزوما این طور نیست که اگر اصلاحطلبان از نامزدهایی حمایت کنند مردم رأی نخواهند داد».
دیدگاه تان را بنویسید