علیزاده طباطبایی: مردم به افراد صادق رأی میدهند
عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: مشارکت مردم در صورتی که امکان حضور افراد بیشتری وجود داشت قطعاً بالاتر میرفت؛ مردم حرفهای صادقانه را میپذیرند و به افراد صادق رای میدهند.
محمود علیزاده طباطبایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جایگاه حق رأی و نهاد انتخابات در انقلاب اسلامی، اظهار کرد: اصل انقلاب ما برای حق انتخاب بود. یکی از اعتراضات عمده جوانان در آن زمان همین بود؛ در رژیم پهلوی مردم حق انتخاب نداشتند و مسئولان هم بر اساس وابستگی به خانوادههای صاحبنفوذ جایگاه پیدا میکردند. وقتی امام راحل از خصوصیات آن نظام سیاسی گفت که پس از انقلاب قرار است حاکم شود، این نظام خصوصیاتی داشت که همه گروهها از مسلمان و غیرمسلمان و چپگرا روی آن اتفاقنظر کردند. وقتی ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رای مثبت میدهند نشان میدهد آحاد مردم و گروههای سیاسی آرمانهای خود را در این نظام میدیدند.
وی با بیان اینکه امروز ۴۵ سال از انقلاب گذشته و مردم بررسی میکنند آرمان اصلی انقلاب که عدالت و آزادی بود چقدر محقق شده یا به آن نزدیک شدهایم، اظهار کرد: امام راحل به این موضوع پایبند بودند و وقتی از جایگاه مردم حرف میزدند نظام را منبعث از رای مردم میدیدند و مسئولان را خدمتگزار آنان توصیف میکردند، نه اینکه آقابالاسر مردم باشند، جامعه هم تحقق این دیدگاه را میدید. تاکیدی که نسبت به مبارزه با تبعیض و بیعدالتی در قانون اساسی وجود دارد در زمان امام راحل به آن عمل میشد. مردم در دوران هشت سال جنگ، تبعیض و بیعدالتی در جامعه نمیدیدند و به همین دلیل با نظام همراهی کامل داشتند اما وقتی بیعدالتیها، تبعیضها و فسادها شروع شد، به دلسردی مردم دامن زده است.
عضو حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه مسائل ما با شعار حل نمیشود، یادآور شد: در نظام جمهوری اسلامی دو دیدگاه فکری از ابتدا وجود دارد که یکی حاکمیت را ناشی از فرمان الهی میداند و میگوید ما حکومت اسلامی را میخواهیم و دیدگاه دیگری میگوید پیغمبر به امام علی (ع) گفتهاند اگر مردم تو را نخواستند، برو و خانهنشین باش. دیدگاه اول تلاش میکند مردم رای ندهند و نهاد انتخابات را میخواهند از میان ببرند اما این نهاد باید حفظ شود. این نهاد با تفسیرهای غلط از قانون اساسی تضعیف شده است.
علیزاده طباطبایی با انتقاد از نظارت استصوابی شورای نگهبان آن را در مشارکت مردم تاثیرگذار دانست و گفت: مردم نگرانی بزرگی دارند و آن شنیدن سخنان نادرست از کسانی است که مسئولیتی دارند. مشارکت مردم در صورتی که امکان حضور افراد بیشتری وجود داشت قطعاً بالاتر میرفت، چراکه مردم حرفهای صادقانه را میپذیرند و به افراد صادق رای میدهند. احزاب هم در این زمینه تاآنجاکه برایشان امکان فراهم شده تلاش کردهاند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید