انتقاد حجتالاسلام بنیادی از پناهیان
از شکستن حرمت معصومین تا تخریب اعتقادات مردم
حجت الاسلام بنیادی در نقد اظهارات اخیر پناهیان نوشت: تبیین مخرّب، شاکلهی اعتقادی مردم را دچار تشویش میکند.
نامه نیوز - سخنان اخیر پناهیان و اهانت او به پیامبر اسلام و امیرالامومنین با انتقادات گستردهای همراه شده است. از فعالان سیاسی و رسانهای گرفته تا اساتید حوزه و علما به شرح آثار مخرب این رویکرد و بیاناتی اینچنینی پرداختهاند. در همین راستا حجت الاسلام بنیادی، استاد دروس خارج حوزه علمیه قم نوشت:
مدتی است که در برنامههای مختلف در رسانه ملی و غیره، تعابیر و یا حرکاتی از سوی بعضی از مبلغین و مادحین صادر میشود که مجموع اینها علاوه بر حرمتشکنیِ حریم مقدس معصومین علیهمالسلام باعث آزرده خاطر شدن مؤمنین و بعضا تضعیف اعتقادات و نوعاً موجب سوء استفاده معاندین با مکتب تشیع و فراوانی طعنههای ناصواب به معارف دین میشود. اینگونه از شیوهی سخن معادل تعابیر هتاکانه دشمنان در طول تاریخ اسلام میباشد که از سوی خودیها و در رسانه فراگیر اتفاق میافتد و طبیعی است که بازتاب آن، تکمیل پازلهایی است که منجر به آغاز جریانی شود که تقدسزدایی از حریم معصومین صلوات الله و سلامه علیهم رویهای عادی به خود بگیرد و نقطه شروعی برای هتاکیهایی شود که ابتدایش ترویج ناخواسته تضعیف عقائد و ادامهاش - که دیگر در اختیار ما نخواهد بود - تخریب عقائد خواهد شد، این نکته نیز بدیهی است که سرآغاز جریانات ضد دین از صدر اسلام تا کنون از موج کوچکی شروع و به سرعت تبدیل به فرهنگی میشود که سالها معصومین علیهمالسلام و اصحاب و مؤمنین واقعی تا امروز با آن مبارزه و در این راه هزینه دادهاند.
تبیین مخرّب، شاکلهی اعتقادی مردم را دچار تشویش میکند
تاریخ ظهور و تثبیت دین مبین اسلام، آنقدر آشکار میباشد که علل مدت رسالت پیامبر اکرم، اخلاق کریم و جاذبه ویژگیهای فردی نبی رحمت را معلوم میکند و نیز علل و چگونگی جاذبه و دافعه امیرالمؤمنین را به صراحت بیان میکند؛ اینها امری است که نه تنها شیعیان امام علی علیهالسلام بلکه دشمنان آن حضرت بر حقانیت مولای متقیان و پیروی از روش پیامیر(ص) اعتراف داشته و بر خلاف آنچه که جناب پناهیان گفتهاند، ظهور ولایت و خلافت امیرالمؤمنین پس از سالها گذشت از رحلت پیامبر اکرم(ص) جامعه را امیدوار و محبان و پیروان امیرالمؤمنین رو به فزونی و گسترش گذاشت و مسلمانان را امیدوار و به یاد ایام و دوران حیات پیامبر اکرم انداخت و اتفاقاً دشمنی دشمنان، همین پیروی امیرالمؤمنین از قرآن و سنت پیامبر اعظم(ص) بود نه اموری مانند آنچه که ایشان از زبان خودشان یا تحلیل تفکر مخالفین امام علی علیهالسلام به عنوان تلخ گوشت!!! بیان کردهاند.
آنچه موجب تعجب میباشد این است که آیا ایشان نمیدانند چنین کلماتی در حق امیرالمؤمنین در تراز همان نسبت دادن کفار و مشرکین به پیامبر اکرم در بحبوحه رسالت است که میگفتند أنه لمجنون، أنه لساحر و... اینها تعابیری است که جز پنجه کشیدن! بر چهره نورانی پیامبر و امیرالمؤمنین، بازتاب دیگری ندارد و سالها باید تلاش کرد تا چنین تعابیری را از اذهان جامعه بویژه جوانان پاک کرد.
آنچه که جناب پناهیان و دیگر افرادی که گاه با بیتوجهی به آثار سخنان و رفتار خود نسبت به اهلبیت علیهم السلام در رسانه ملی و غیره باید بدان توجه داشته باشند، آن است که تبیین نادرست با سخنان ناشایست حتی به نقل از مخالفین و معاندین مکتب تشیع، موجب «تشویش اعتقادی» بلکه «تخریب اعتقادی» جامعه میشود که در عصر ارتباطات و حکومت رسانهها بر اذهان، با ضرب بیشتری باورهای مردم را متلاشی میکند و در پی آن تحلیلهای بیجای دیگران، فضای فکری جامعه را به «سمت سستی و تنزل اعتقادی» سوق میدهد.
تداعی و حواشی سخنان نابجا، موجب از بین رفتن ارتکازات اعتقادی مردم و مؤمنین میشود
حتماً جناب پناهیان به این نکته توجه دارند که در مباحث هنر و رسانه، عنوان «تداعی» یکی از مهمترین علل نفوذ به اذهان و افکار مخاطبین میباشد؛ اگر تا کنون سیر اسلام، رفتار پیامبر اکرم، رفتار امام علی صلوات الله علیهما به عنوان شناختی صحیح از اسلام و معصومین علیهم السلام و ملکات اخلاقی و اعتقادی آنان رقم خورده است، تعابیری بکار برده شود که تا نام پیامبر و امامت و ولایت برده شود، این تعابیر در باره آن بزرگواران تداعی کند چه آثاری را در پی خواهد داشت، در اینجا نمونهها و مثالهای زیادی است که دشمنان اسلام مخصوصاً دشمنان تشیع، چقدر از این ترفند تداعیِ منفی در جهت تخریب چهره معصومین، مؤمنین و مکتب تشیع استفاده کردهاند که نیازی به بیان آنها نیست.
تبیین و تحلیل اگر با روایت صحیح همراه نباشد، بازتاب آن منفی خواهد بود
چنانکه رهبر معظم انقلاب بارها تاکید فرمودهاند امروز رسالت همه کسانی که توانایی تبیین و تحلیل مباحث دینی و پاسخ به مسائل موجود در جامعه را دارند، امری لازم است و در اینباره با عنوان جهاد تبیین یاد کردند که کلامی حق و مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی میباشد که بر این نکته نیز تاکید داشتند که روایت صحیح و به هنگام، تاثیر بسزایی در تنویر افکار عمومی دارد اما جناب پناهیان آیا به نظر خودتان در تبیین، تحلیل و روایتی که در ایام شهادت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام داشتید، کلام ناصواب را بیان نکردید و آغازگر نوعی تداعی غلط از چهره معنوی و حقیقت نورانی شخصیتی که تمام عمر خود را در جهاد و جانفشانی و ایثار اموال و اقامه حق و عدالت بودهاند، نبودید.
به هر حال امروز جامعه مومن ما توان و طاقت شنیدن چنین سخنانی را ندارد و انتظاراتی که از جنابعالی و دیگر اشخاصی که در مسیر تبلیغ معارف دین گام بر میدارند این است که برای اثبات حقایق نباید از بیان حقیقت و سلامت بیان، غافل شد.
دیدگاه تان را بنویسید