«نامه نیوز» گزارش میدهد
پایان سکانس اول؛ از سونامی نمایندگان ادوار تا یاران رئیسی
مرحله نامنویسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم پایان یافت و نکات قابل توجهی داشت.
نامه نیوز - مرحله نامنویسی از داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که از پنجشنبه ۱۰ خرداد شروع شده بود، ساعت ۱۸ امروز به پایان رسید. امروز شلوغترین روز وزارت کشور بود و ۴۳ نفر داوطلب کاندیداتوری در این انتخابات شدند. در این پنج روز، مجموعاً ۸۰ نفر برای ریاست جمهوری ثبتنام کردند.
از این 80 نفر اما اغلب نمایندگان ادوار مجلس بودند که حضورشان در این عرصه با واکنشها و البته انتقادات بسیاری همراه شد. چنانچه سعید حجاریان، تئوریسین اصلاحطلب نوشت: « یک دست کت و شلوار آراسته، چند قدم آهسته، چرخاندن شناسنامه و چند فلاش دوربین...تمام! نه از برنامه منسجم می گویند، نه از اعضای موثر کابینه احتمالی شان. نام اینها هر چه باشد، سیاستورزی و انتخابات نیست!»
دیگر نکته قابل توجه در این مرحله حضور 4 داوطلب زن بود. زهره اللهیان، رفعت بیات، هاجر چنارانی و حمیده زرآبادی که همگی سابقه نمایندگی مجلس را دارند. سخنگوی شورای نگهبان در روزهای اخیر اظهارات امیدوارکنندهای درباره احتمال تایید صلاحیت زنان زده و تاکید کرده بود که قانون به لحاظ جنسیت محدودیتی برای داوطلبان ریاست جمهوری قائل نیست. با توجه به تجربه ادوار گذشته که زنان توانمندتری مثل اعظم طالقانی، زهرا شجاعی تایید صلاحیت نشدند، به نظر نمیرسد که این چهار نفر نیز شانسی داشته باشند.
نکته مهمتر حضور پرتعداد نیروهای دولتی در این انتخابات بود. از وزیر فرهنگ و ارشاد گرفته تا وزیر کار، وزیر راه ، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس بنیاد شهید ! البته زاکانی و جلیلی را نیز باید به صف طویل نزدیکان دولت سیزدهم افزود. بگذریم از اینکه طبق گزارش تابناک برادر رئیسی هم قصد کاندیداتوری داشته اما چون شرایط لازم را نداشته ، موفق به این کار نشده است.
حضور گسترده این طیف نیز با واکنشهای گستردهای همراه بود. مثلا داوود حشمتی، فعال رسانهای نوشت: «خدا رو شکر، ساعت ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری تموم شد. اگر وقت تموم نشده بود، همه کابینه ثبتنام میکردند. تکه پاره شدن سبد رای رئیسی را از همین ثبتنامها ببینید.»
نکته مهمتر از مهم در سکانس نخست اما کاندیداتوری رئیس و نایب رئیس مجلس دوازدهم بود که توجهها را به خود جلب کرد. خاصه آنکه همین یک هفته پیش خود را در معرض رای نمایندگان مجلس گذاشته و برای کسب کرسی ریاست و نایب رئیسی کوشیده بودند! این موضوع نیز با انتقادات گستردهای مواجه شد.
حضور علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و محمود احمدینژاد و دیگر داوطلبانی که به نظر میرسد شانس چندانی برای تایید صلاحیت داشته باشند نیز از دیگر نکات حائز اهمیت در این مرحله از انتخابات بود.
برای تحلیل آرایش انتخاباتی در این دوره اما طبیعتا باید تا اعلام نظر شورای نگهبان منتظر بمانیم.
دیدگاه تان را بنویسید