کد خبر: 714931
تاریخ انتشار :

مناظره دوم | سعید جلیلی:

به میزانی که یارانه می‌دهیم از مردم مالیات می‌گیریم / هجمه به پورمحمدی

 به میزانی که یارانه می‌دهیم از مردم مالیات می‌گیریم / هجمه به پورمحمدی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - دومین مناظره انتخاباتی  با عنوان «خدمات‌رسانی عدالت‌محور دولت» برگزار شد.

سعید جلیلی در فرصت چهار دقیقه ای‌نخست گفت: 

- من 2 مثال می زنم کمک میکند. وظیفه دولت این است که اگر منابعی دارد به بهترین و عادلانه ترین شکل توزیع کند. اگر ما دو خانواده را در همین تهران مقایسه کنیم یا در نقطه دیگر کشور. یک خانواده که سه خودرو دارند و یک خانواده 4 نفره بی خودرو. آن کسی که سه خودرو دارد، درآمدی که دارد 12 برابر آن کسی است که هیچ خودرویی ندارد به لحاظ دریافت یارانه.

- این در شرایطی است که 44 درصد مردم ایران خودرو ندارند؛ یعنی کسانی که ندارند کلا از این یارانه محرومند.

- مثال دیگر: اگر همین خانواده 4 نفره که حقوق 12 تا 16 میلیون دارد، طبق همین قانونی که داریم درباره مالیات؛ کسی که 16 میلیون حقوق دارد نزدیک 10 درصد حقوقش را باید مالیات بدهد. در صورتی که به خانواده 4 نفره 400 هزار تومان یارانه می دهیم. یعنی به همان اندازه که یارانه میدهیم ازش مالیات گرفته می شود.

- این در حالی است که خیلی از کسانی که درامدهای بسیار زیاد دارند با فرار مالیاتی یا شفاف نبودن آن، از مالیات فرار می کنند.

- این را می خواهم بگویم که این نشان میدهد که این مناسباتی که وجود دارد یک تصحیح جدی لازم دارد. برای همین چند طرح آماده کرده ایم که این انرژی چگونه به بهترین شکل توزیع شود و مردم یارانه شان عادلانه باشد. یارانه بر اساس فرد باشد و نه خودرو.

- طرح سبد غذایی هم داریم که 13 قلم کالای غذایی را باید در اختیار مردم قرار داد که یک حداقلی است در نظام سلامت.

 


- رفع فقر مطلق با یارانه کافی نیست؛ ما برای ایجاد رفاه و رفع فقر مطلق باید نظام رفاهی در لایه‌های مختلف شکل بگیرد تا هدف متعالی صورت بگیرد.

- وقتی شما در ایجاد شرایط اولیه اشتغال مشکل داشته باشید، یعنی لایه‌ای درست شده باشد که فقر و بیسوادی و بیماری چرخه‌ای درست کرده باشند که اگر کسی بیمار شد دچار فقر بیشتر شود و بیسوادی دچار فقر کند یا بالعکس... در این چرخه مادام نمیتوانید رفاه و رفع فقر مطلوب را داشته باشید.

- بنابراین از جنبه اشتغال و مبارزه با بیکاری باید کار کنید که برنامه هایش مفصل است. لایه کمک درآمد معیشت و فقرزدایی و محرومیت زدایی باید صورت گیرد.

-، اما آنچه مهم است این است که چگونه این‌ها صورت بگیرد.

- یکی از بحث‌های مهم که آقای پورمحمدی اشاره کردند این است که اگر میخواهید با فقر و فساد مبارزه کنید لازمه اش این است که سازوکاری داشته باشید آنچه تحت عنوان فساد صورت میگیرد را جلویش را بگیرید و منابع به یغما رونده را بیاورید به سمت نظام رفاهی.

- مبارزه با پولشویی و قاچاق مهم است. وقتی در شورای امنیت بودم این را نوشتیم که باید مبارزه با پولشویی دنبال شود. اما اینکه میگویند این موکول به fatf است غلط است. صورت مسئله را دوستان اشتباه متوجه می‌شوند.

- شما وقتی رئیس بازرسی و .. بودید چرا اینکار‌ها را نکردید؟ (بحث مبارزه با پولشویی را)

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها