نتانیاهو بر طبل جنگی میکوبد که سوت پایانی ندارد
از همان ابتدای طوفانالاقصی تاکنون، در مرزهای شمالی سرزمینهای اشغالی تبادل آتش میان رژیم صهیونیستی و لبنان برقرار بود. اکنون هم هرچه از روزهای ابتدایی جنگ میگذرد و بر جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی افزوده میشود، حزبالله لبنان هم واکنش جدیتری از خود به نمایش میگذارد.
به گزارش نامهنیوز، روز یکشنبه حزبالله طی سه عملیات، مقر فرماندهی گردان «السهل» در پادگان بیتهیلل، مقر فرماندهی لشکر ۹۱ ارتش رژیم صهیونیستی در ایلیت هشاحر و پایگاه «السماقه» در بلندیهای اشغالی کفرشوبا را مورد حملات موشکی قرار داد و تلفات قطعی بر دست رژیم صهیونیستی گذاشت. همچنین هفته گذشته حزبالله لبنان ویدئویی را منتشر کرد که در آن «هدهد»، پهپاد حزبالله در حال پرواز بر فراز بندر حیفا در شمال اراضی اشغالی و تصویربرداری از مواضع نظامی و اقتصادی حساس رژیم صهیونیستی بود.
حزبالله اعلام کرده تا زمانی که رژیم صهیونیستی جنگ غزه را متوقف نکند، به تحرکات خود ادامه خواهد داد. با وجود اینکه طوفانالاقصی و پس از آن حملات حزبالله به مواضع اسرائیل، هیچ بازدارندگی برای رژیم صهیونیستی باقی نگذاشته، اما همچنان اقدامات متقابل و لفاظیهای تندی بین دو طرف در جریان است و نتانیاهو به جای اینکه از ادامه جنگ دست بکشد، به فکر ریختن هیزم در آتش جنگی است که پایان آن مشخص نیست.
«علیرضا مجیدی» تحلیلگر مسائل منطقه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه لبنان «حرب مفتوحه» نتانیاهو است، اظهار کرد: اساسا حرب مفتوحه یعنی شما جنگ را شروع میکنی، اما نه میتوانی دامنه جغرافیایی آن را مشخص کنی و نه سوت پایان جنگ را بزنی. جنگ آینده اسرائیل و لبنان حرب مفتوحه است. قطعا کار رژیم صهیونیستی نسبت به لبنان پیچیده و مشکل است. رژیم صهیونیستی در غزه قصد داشت کل این باریکه را تصرف کند، اما در لبنان چنین تخیلی ندارد و رود لیتانی را هدف قرار داده است. البته پیشروی تا خود این منطقه هم شدنی نیست.
وی اضافه کرد: اگر رژیم صهیونیستی بخواهد علاوه بر غزه، جبهه جنگ دیگری در لبنان باز کند، قطعا حزبالله پای کار است و میجنگد. این معادله در رویاییترین حالت برای رژیم صهیونیستی به این صورت است که حمله کند و حزبالله را وادار به توافق جدید یا تمکین به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت (در مورد عقبنشینی حزبالله تا ساحل شمالی رود لیتانی) کند که تحقق هیچ کدام ممکن نیست. ممکن است این جنگ به دست نتانیاهو شروع شود، اما پایانش به دست او نیست.
این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی بر تصمیم نتانیاهو، عنوان کرد: با این جنگ دولت ائتلافی اسرائیل در معرض آسیب قرار نمیگیرد، اما نگاههای مخالف با جنگ در مرزهای شمالی رژیم صهیونیستی در این رژیم بسیار جدی است. طی ۲۴ ساعت اخیر لاپید که رهبر اپوزیسیون است، در توئیتی موضعگیری جدی خودش نسبت به این جنگ را نشان داده، اما به نظر میرسد در حال حاضر نتانیاهو نهایتا فقط وانمود میکند که برای عملیات جدی است. اینکه واقعا دست به عملیات خواهد زد یا خیر بستگی به شرایط دارد.
مجیدی ادامه داد: گانتس سفری به واشنگتن خواهد داشت و از طرف دیگر وزیر و مشاور امور سیاست خارجی آلمان در هفته جاری قصد سفر به لبنان را دارند. مذاکرات سیاسی هم همچنان در جریان است. با این حال این مسئله کلی مطرح است که نتانیاهو نفع خودش را در سرایت جنگ به شمال میبیند.
وی با بیان اینکه منافع جناحی پشت این قضیه نهفته است، افزود: کمهزینهترین راه برونرفت از غزه برای نتانیاهو و ائتلاف حاکم، ایجاد جنگ در شمال است. البته راهحلهای منطقیتر و جدیتری هم وجود دارد، اما این راهها به زیان ائتلاف حاکم خواهد بود.
این تحلیلگر مسائل منطقه در خصوص تاثیر انتخابات ۲ کشور دوست و دشمن رژیم صهیونیستی بر تصمیم جنگطلبانه این رژیم، عنوان کرد: انتخابات ایران در محاسبات رژیم صهیونیستی جایی ندارد، اما انتخابات آمریکا فوقالعاده برای نتانیاهو مهم است. نتانیاهو حتی درخواست داده تا در جمع مجلسین واشنگتن سخنرانی کند. ممکن است قصد داشته باشد از این زاویه فشار بیشتری به بایدن وارد کند که تا به الان هم نشانههایش را بروز داده است.
دیدگاه تان را بنویسید