کد خبر: 724816
تاریخ انتشار :

درگیری در اردوگاه دوقطبی سازان | ماجرای دعوای پناهیان و کیهان چیست؟

علیرضا پناهیان سخنران محبوب جریان‌های اصولگرای تندرو اخیرا یک شیفت رادیکال را تجربه کرده است. او در مجلسی با حضور همزمان قالیباف و پزشکیان و مداحی یک چهره جنجالی، روزنامه کیهان را به تندروی و دوقطبی سازی محکوم کرده و خواستار توقیف آن شده است. اما دلیل این چرخش قهرمانانه چیست؟

درگیری در اردوگاه دوقطبی سازان | ماجرای دعوای پناهیان و کیهان چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

تا همین چند ماه پیش اگر می‌شنیدید که یک رئیس جمهور اصلاح طلب به همراه محمدباقر قالیباف قرار است پای منبر علیرضا پناهیان بنشینند و حمید علیمی، مداحی که پاییز ۱۴۰۱ به دلیل اعتراض به اعدام معترضان ممنوع الکار شده بود برای آن‌ها روضه بخواند، حتما تعجب می‌کردید. از این ترکیب شگفت انگیز اینکه بدانید پناهیان در این مجلس حمله تندی به روزنامه کیهان کرده است.

او پای منبری که پیشتر، از آن برای حمله به جریان اصلاحات و چهره‌های دولت روحانی استفاده کرده بود، روزنامه کیهان را به «استفاده از بودجه دولتی» برای «دو قطبی‌سازی» متهم کرد و از قالیباف خواست که قوانینی در مجلس وضع کنند که که رسانه‌های ایجاد کننده این دوقطبی‌ها، توقیف شوند.

دلیل حمله پناهیان به کیهان چه بود؟

منظور پناهیان از دوقطبی سازی کیهان روشن نیست. در ماه‌های اخیر، حملات روزنامه کیهان به مسعود پزشکیان و تیم پیشنهادی او برای دولت چهاردهم، همانطور که انتظار می‌رفت، شدید بود. این حملات بیشتر به انتخاب افرادی مانند محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت و احمد میدری به عنوان وزیر رفاه مربوط می‌شد.

کیهان و نمایندگان وابسته به جبهه پایداری معتقد بودند این چهره‌ها به دیلل سوابق سیاسی شان از جمله حمایت از اعتراضات سال ۸۸ و مواضع انتقادی نسبت به حکومت، صلاحیت وزارت ندارند.

کیهان و حامیانش معتقدند که انتخاب این افراد با مبانی اعتقادی نظام و اصول انقلاب همخوانی ندارد و به نوعی با ارزش‌های ولایت فقیه در تضاد است. آن‌ها همچنین نسبت به تاییدیه‌های امنیتی این افراد اعتراض داشتند. این موضوع به ویژه با حملات کیهان به مهاجرانی، که به عنوان سخنگوی دولت انتخاب شده بود، تشدید شد.

روزنامه کیهان در مقاله‌ای انتخاب مهاجرانی را «نگران کننده» خواند چرا که او «کوچک‌ترین اعتقادی به مبانی و اصل نظام نداشته و در آشوب‌ها نقش‌آفرینی کرده».

روزنامه کیهان به دستور رئیس جمهور برای بازبینی پرونده اساتید و دانشجویان اخراجی هم واکنش تندی نشان داده است. این روزنامه در سرمقاله‌ای گفته «نباید به مشاوران نااهل اجازه بدهد «وفاق ملی» مورد نظر ایشان را به «وفاق میلی»! تبدیل کنند.»

آتش ضدحمله کیهان و یاران به سمت پناهیان

در مقابل، روزنامه کیهان و شخصیت‌های وابسته به آن واکنش تندی به اظهارات عجیب علیرضا پناهیان نشان دادند. محمد ایمانی، عضو شورای سردبیری کیهان، در پاسخ به پناهیان او را به "خطای تشخیص" متهم کرد و گفت که وی به سمت "جبهه خودی" شلیک کرده است.

بخش آنلاین کیهان سابقه پناهیان را به او یادآوری کرده و نوشت «۱۹ شهریور ۱۳۹۹ که برای دفاع از آقای پناهیان در مقابل هجمه ناجوانمردانه رسانه‌های زنجیره‌ای و لشگر مجازی‌شان و حتی برخی جریان‌های داخل جبهه انقلاب نوشتیم؛ فکرش را هم نمی‌کردیم که حدود ۴ سال بعد در ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ آقای پناهیان (احتمالا ناخواسته و شاید با مشورت و آدرس غلط برخی اطرافیان) به همان سو بروند و آرزو‌های چندین و چند ساله دشمنان تابلودار انقلاب علیه کیهان را تکرار کنند!»

بخشی از واکنش کیهان به اظهارات پناهیان نشان می‌دهد نقطه اختلاف این دو، مساله حمایت رهبری از وزرای انتخابی و ادامه اعتراض آن‌ها به برخی چهره‌های کابینه است.

کیهان در یادداشت بخش آنلاین خود گفته این روزنانه «به فریب اینکه همه وزیران معرفی شده با هماهنگی حضرت آقا بوده اند اعتراض کرده و اسناد و دلایل محکمی بر بطلان آن ارائه کرده است.»

واکنش فعالان اصولگرا در شبکه‌های اجتماعی به اظهارات پناهیان هم جالب توجه است. طی همین چند روز گذشته پناهیان از چهره محبوب تندرو‌های اصولگرا به «ابوموسی اشعری» تغییر کاربری داده است.

امیرحسین جعفری روحانی و فعال شبکه اجتماعی توییتر نوشته یک زمانی پناهیان با دیدن فیلم مارمولک فریاد «وااسلاما» سر می‌داد و آنرا توطئه بزرگ علیه روحانیت می‌خواند. «یادش بخیر».

یک کاربر شبکه ایکس (توییتر) به نام «علی سایبری» نوشته «پناهیان و امثالهم وقتی میبینن تو جبهه اتقلاب دیگه حامی آنچنانی ندارن به جای عذرخواهی و برگشت از جبهه زبیری ها، دیگه منبر هم میرن با مداحی علیمی و پامنبری اصلاح طلب».

حمید رسایی، از اعضای جبهه پایداری مجلس نیز در واکنش به گفته‌های پناهیان در کانال تلگرمی‌اش نوشته اظهارات پناهیان «مورد استقبال رسانه‌هایی قرار گرفته که در طول این سال‌ها کارشان تبدیل مسائل کشور به دوقطبی‌های کاذب بوده.»

او بخشی از صحبت‌های رحیم پورازغدی را در کانال ایتای خود منتشر کرده و بدون اشاره مستقیم به پناهیان خطاب به «یک عده افرادی که تا حرف می‌زنیم میگن دوقطبی نکنید»، نوشته «همه خوبن، دوقطبی نکنید. این خطی است که معاویه ترویج می‌کرد.»

املاک پناهیان از کجا آمده است؟!

شکاف میان اصولگرایان تندرو و پناهیان به وضوح در حال تعمیق است. اما رابطه پناهیان با این جریان چه بوده است؟ پناهیان چگونه در سال‌های گذشته زیر سایه حمایت جریان‌های تندروی اصولگرایی از جمله جریان پایداری و شخص مصباح یزدی موفق شده برای خود دکانی بهم بزند؟

پناهیان را می‌توان واعظ و منبری محبوب جریان‌های اصولگرای تندرو به ویژه جبهه پایداری خواند. شاید حتی بتوان به او عنوان «چهره دوم جبهه پایداری» بعد از مصباح یزدی را هم اطلاق کرد. او بار‌ها مواضع افراطی درباره مساله زنان، برجام و حتی علم مطرح کرده است. پناهیان از مخالفان درمان‌های جهانی کرونا و حامیان طب سنتی بود.. او با شک و تردید به واکسن‌های غربی نگاه می‌کرد و معتقد بود که برخی از این واکسن‌ها ممکن است به دلایلی غیرعلمی و سیاسی ترویج شوند. او ملاک انتخاب وزیر بهداشت را «تعهد به طب سنتی» می‌دانست و از اینکه در درمان کرونا به طب سنتی بی توجهی شده ابراز نارضایتی می‌کرد.

از نظر پناهیان «جهان زن شوهرداری است» و حتی حضور زنان در راهپیمایی اربعین هم چندان مطلوب نیست. پناهیان خودش ید طولایی در دوقطبی سازی دارد.

به جز حواشی مربوط به اظهارنظرهای پناهیان؛ ثروت او هم در سال‌های گذشته بارها مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

شهریور ۹۹، یاشار سلطانی با انتشار سندی از شراکت پناهیان با رضا مطلبی کاشانی مالک تک‌ماکارون در ساخت و ساز ملک منطقه ۲ تهران خبر داد.

پناهیان بلافاصله به این خبر واکنش نشان داد و عذری بدتر از گناه آورد. او گفت ساخت این خانه ۵ سال با تاخیر انجام شده، چون پول نداشتند! پناهیان یکی از منبرهایش را به دفاع از خود اختصاص داد و گفت «من یک واحد آن خانه را بیشتر ندارم آن هم با هدیه رفقا؛ مانند امام خمینی که هدیه‌ای زندگی می‌کردند و مقام معظم رهبری که با هدیه رفقایش زندگی میکنند من هم اینگونه زندگی می‌کنیم.»

یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار، سندی را منتشر کرد که نشان می‌دهد او زمینی گران‌قیمت را نیز به بهای بسیار کم از یک ایرانی خارج از کشور خریده است.

اشاره کیهان به حمایت هایش از پناهیان، به همین موضوع بر میگردد. در آن زمان (شهریور ۱۳۹۹)، روزنامه کیهان سرمقاله‌ای به قدم حسین شریعتمداری منتشر کرد و پناهیان را «شخصیت پاک و فداکار» و خواند و «ورود به زندگی خصوصی» او را اشتباه خوانده بود.

علاوه بر این، هک پرونده پرسنلی بیش از ۱۱۰۰ نفر از کارکنان نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه‌های کشور در سال گذشته روشن کرد که علیرضا پناهیان از سال ۷۳ استخدام رسمی این نهاد بوده و بدون ارائه مدرک تحصیلی از حداکثر حقوق بهره می‌برده.

با این حال شکاف بین پناهیان و جریان‌های افراطی اصولگرا از مدت‌ها پیش آغاز شده بود. فروردین ۱۴۰۳ منصور ارضی با انتقاد شدید از پناهیان، بدون نام بردن از او گفته بود: «آی کسی که بالای منبر می‌گویی پیامبر گوشت‌تلخ بوده، بیچاره خواهی شد؛ عاقبت به خیر هم نمی‌شوی.» اشاره ارضی به اظهارات توهین آمیز پناهیان درباره پیامبر و حضرت علی بود.

به نظر می‌رسد با اظهارات اخیر پناهیان درباره دوقطبی سازان و درخواست توقیف کیهان، رابطه بین جبهه پایداری و این واعظ معروف، که ظاهرا در پشت پرده مدت هاست شکراب شده، دیگر قابل ترمیم نیست. اما سابقه پناهیان و وابستگی او به هدایای رفقا برای امرار معاض نشان می‌دهد باید به دنبال یک زیربنای اقتصادی برای این شیفت رادیکال به سمت جریان‌های میانه رو باشیم.

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها