نماینده آمریکا: فعلا موافق ورود اوکراین به ناتو نیستیم
نماینده در حال کنارهگیری آمریکا در ناتو، از استراتژی اخیر اتحادیه اروپا در اولویت دادن به خرید تسلیحات اروپایی انتقاد و تصریح کرد این استراتژی منجر به تبعاتی برای ارسال تسلیحات برای اوکراین و دیگر کشورها خواهد شد. او همچنین گفت آمریکا فعلا با دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو موافق نیست.
به گزارش نامهنیوز، فرانسه اخیرا به دنبال احتمال بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا تلاش داشته طرحی را به منظور خودکفایی نظامی بیشتر اتحادیه اروپا به پیش ببرد.
طبق استراتژی کمیسیون اروپا برای صنایع نظامی که در اوایل سال جاری میلادی رونمایی شد، ۲۷ کشور اتحادیه اروپا که شامل ۲۳ عضو ناتو هستند اخیرا بهعنوان هدف تعیین کردند که تا سال ۲۰۳۰ نیمی از بودجه تدارکات نظامی خود را صرفا برای خرید تسلیحات تولید اتحادیه اروپا هزینه کنند و بعدا تا سال ۲۰۳۵ این درصد را به ۶۰ درصد افزایش دهند.
برخی از اعضای اتحادیه اروپا نظیر سوئد و هلند در برابر این استراتژی مخالفت کردهاند. در این میان فرانسه میگوید که به دنبال حمایت از صنایع تسلیحاتسازی خودش بوده، در حالی که صنایع این کشور از نظر حجم تولید و تحویل سریع اقلام به پای تسلیحاتسازان بزرگ دیگری همچون آمریکا و کرهجنوبی نمیرسند. لهستان تبدیل به یکی از خریداران بزرگ تسلیحات از کرهجنوبی شده است.
«جولیان اسمیت» نماینده در حال کنارهگیری آمریکا در ائتلاف ناتو در مصاحبهای با «پالتیکو» گفت: «این که اتحادیه اروپا خودش را برای به دوش کشیدن سهم بیشتری از مسئولیتهای دفاعی و امنیتی آماده کند، جالب و جذاب است. آیا آمریکا نگرانیهایی نسبت به نحوه اجرای این ابتکار عملها دارد؟ مطمئنا دارد.»
او در انتقاد از این استراتژی اروپاییها گفت: «وقتی اروپاییها میگویند باید تسلیحات و تجهیزات نظامی داخلی خود اروپا را بخرند از آنها سوال میپرسیم آیا قرار نیست به کشورها اجازه دهید با توجه به نیازها و عزم خود برای تهیه بهترین توانمندی با بهترین قیمت به سراغ فروشندگانی بروند که اقلام مورد نیاز آنها را داشته و میتوانند در چارچوب زمانی مورد نیاز آنها ارائه کنند؟ این گاها باعث خواهد شد که شما به سراغ کشورهایی در خارج از اتحادیه اروپا بروید.»
این فرستاده آمریکا در ناتو ادامه داد: «من دیدگاههای بلندمدت و میانمدت آنها را ارج مینهم، اما مطمئن نیستم محدود کردن خریدهای خود به کشورهای اتحادیه اروپا باعث رساندن کمکها، چه به اوکراین چه به دیگر کشورهای دچار کمبود سلاح، در ائتلاف ناتو بشود.
اسمیت همچنین در ادامه این مصاحبه گفت زمانی که اواخر ۲۰۲۱ کارش را در این سمت شرع کرد، برخی از کشورهای اروپایی حاضر به قبول یافتههای اطلاعاتی واشنگتن درباره تهدید حمله روسیه به اوکراین نبودند.
او اظهار کرد: «زمانی که من در ماه نوامبر و اوایل دسامبر وارد گفتگوهای سران کشورهای اروپایی شدم فهمیدم همه کشورهای متحد غربی با ارزیابی درباره تهدید روسیه موافق نیستند. برخی از این کشورها استدلال میکردند که روسیه در راستای یک تاکتیک قدیمی، آرایش تهدیدآمیز نیروهایش را پشت مرزهای اوکراین اتخاذ کرده و راهبردش فرق چندانی با سالهای قبل ندارد. آن کشورها بر این باور بودند که روسیه از مرزهای اوکراین عبور نخواهد کرد. اما من در همان هفتههای اول کار خودم زمان زیادی را برای دعوت کردن از گزارشگران از واشنگتن، ادامه دادن به گفتگوها و تبادل هر میزان ممکن از اطلاعات کردم.»
او گفت، در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ در پی شروع عملیات روسیه در اوکراین یک تماس تلفنی را در ساعت سه صبح در اقامتگاهش دریافت کرد که سختترین زمان خدمتش در ناتو بود.
جولیان اسمیت ادامه داد که آمریکا فعلا با دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو که یکی از مفاد اصلی به اصطلاح طرح پیروزی اخیرا ارائه شده از سوی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین است، موافق نیست.
او بیان کرد: «ائتلاف ناتو تاکنون به نقطه آمادگی برای پیشنهاد کردن عضویت اوکراین در ناتو یا دعوت کردن از اوکراین به این عضویت نرسیده و نیت ما این است که اوکراین را به ناتو نزدیکتر کنیم.»
از طرف دیگر، اسمیت نگرانیها درباره تبعات رسیدن مجدد احتمالی دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا برای ناتو را کماهمیت دانست.
او که از سوی جو بایدن برای سمت معاون وزیر امور خارجه آمریکا پیشنهاد شد، گفت: «۷۵ سال است که روسای جمهوری آمریکا از هر حزبی از این ائتلاف حمایت کرده و متعهد به رهبری نشان دادن در ائتلاف شدهاند. من اطمینان کامل دارم که آمریکا همچنین در ادامه رفتن به سمت جلو به این نقش صرفنظر از هر اتفاقی که در انتخابات پنجم نوامبر آتی بیفتد، ادامه خواهد داد.»
دیدگاه تان را بنویسید