غلامرضا جلالی فراهانی کیست؟| دستیار ویژه پدافندی پزشکیان و روایاتش از ابردزدی و سوریه سازی ایران
غلامرضا جلالی فراهانی سرتیپ سپاه، با حکم مسعود پزشکیان دستیار ویژه او در امور پدافند غیرعامل شد. درباره جلالی و سابقه فعالیتهای او و اظهارات پربازتاب اش در جایگاه ریاست سازمان پدافند غیرعامل چه می دانیم؟
مسعود پزشکیان رییس دولت چهاردهم در حکمی غلامرضا جلالی فراهانی را به عنوان دستیار ویژه رییس جمهور در امور پدافند غیرعامل منصوب کرد. در حکم جلالی فراهانی قید شده است که با توجه به اساسنامه سازمان پدافند غیرعامل کشور که اول مردادماه سال جاری توسط فرماندهی معظم کل قوا ابلاغ شده غلامرضا جلالی فراهانی به سمت «دستیار ویژه رئیس جمهور در امور پدافند غیرعامل کشور» منصوب میشود.
غلامرضا جلالی فراهانی متولد ۱۳۳۷ و دارای مدرک کارشناس ارشد مهندسی معماری و همچنین کارشناس ارشد علوم دفاعی است. او همچنین فارغالتحصیل دوره دکترای علوم استراتژیک است. وی از فرماندهان دوران دفاع مقدس بوده و در تاریخ ۱۷ تیر ۱۳۸۹ با حکم رئیس وقت ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان رئیس سازمان پدافند کشور انتخاب شد و این سمت تا امروز ادامه داشته است.
وی پیش از انتصاب به عنوان رئیس سازمان پدافند غیر عامل، ریاست اداره مهندسی ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده داشت. وی بعنوان شخصیت حقوقی در دولت سیزدهم به عضویت شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی جمعیت هلال احمر درآمد.
جلالی فراهانی و رونمایی از سپر پدافند غیر عامل برگرفته از تخت جمشید
او در نخستین روز از انتصاب به عنوان دستیار ویژه رییس جمهور ، در یک نشست خبری به عنوان رییس سازمان پدافند غیرعامل از سپر پدافند غیر عامل که برگرفته از تخت جمشید رونمایی و تاکید کرد که امسال شاهد تولید سرور بومی امن با استفاده از ظرفیت داخلی هستیم که انتظار داریم دستگاههای خارجی به جای خرید سرور خارجی از سرورهای داخلی استفاده کنند. از طرفی در حوزه هوش مصنوعی ۳ سامانه راه اندازی شده است. همچنین سامانه کنترل نقطه انتهایی در حوزه امنیت سایبری ساخته شده و اکنون مورد استفاده قرار گرفته است.
وی همچنین تاکید کرد: امروز دارای ۷ سامانه بومی هستیم که از حمله سایبری پیشگیری میکند این در حالی است که سازمان پدافند در بومی سازی سامانهها نقش حمایتی دارد.
جلالی فراهانی و انتقادات ادامه دار از حسن روحانی
جلالی فراهانی آبان سال ۱۴۰۰ در نشست خبری به مناسبت هفته بزرگداشت پدافند غیر عامل گفت: دولت دوازدهم از منظر پدافند غیر عامل کشور را دچار آسیب کرد. در دولت دوازدهم ما شاهد توسعه یک نوع ولنگاری و بیقانونی در فضای سایبری کشور بودیم و دولت قبل از هرگونه لایحه قانونی و تلاش برای ضابطهمند کردن فضا خودداری کرد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل مهرماه سال گذشته نیز ادعاها را تکرار و در شورای پدافند غیرعامل استان کهگیلویه و بویر احمد با مقایسه تفاوت دولت روحانی و رئیسی در خصوص توجه به پدافند غیرعامل، اظهار داشت: در دولت آقای روحانی، تعامل چندانی با دولت بر سر موضوعات پدافند غیرعامل وجود نداشت، اما در دولت آقای رئیسی موضوع متفاوت است و شاهد تعاملات مثبت دولت در موضوع پدافند غیرعامل نسبت به شناسایی و کنترل مخاطرات و مقابله با تهدیدها هستیم.
جلالی فراهانی و حمله سایبری به جایگاههای سوخت؛کار اسراییل بود
جلالی فراهانی آبان سال ۱۴۰۰ بعد از ماجرای حمله سایبری به جایگاههای سوخت در یک برنامه تلویزیونی گفت که براساس تحلیلهای اطلاعاتی، این حمله از طرف یک کشور خارجی و آمریکاییها و صهیونیستها انجام شده است و از نظر اطلاعات فنی در حال بررسی هستیم و به صورت قطعی نمیتوانیم اظهار نظر کنیم.
وی تاکید کرد که حمله سایبری به جایگاههای سوخت در بخش میان افزار اتفاق افتاد که حمله بسیار پیچیده و پاکسازی آن دشوار بوده و این حمله به حمله سایبری به راه آهن و بندر شهید رجایی شبیه است و از نظر ما این حمله به طور قطع به وسیله آمریکاییها و صهیونیستها انجام شده است.
جلالی فراهانی همچنین گفت که حمله سایبری به تابلوهای تبلیغاتی نیز با حمله به سیستم توزیع سوخت مرتبط بود البته از نظر اتصال فنی مساله در حال بررسی است و تاکنون ارتباطی پیدا نکرده ایم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران امکان دست داشتن عوامل داخلی در حمله سایبری روز سهشنبه ۴ آبان سال ۱۴۰۰ را رد نکرد و در آن زمان تاکید کرد که «دستگاههای امنیتی در حال بررسی این موضوع هستند».
هشدار جلالی فراهانی درباره سرقت اطلاعات ژنتیک ایرانیان توسط بهائیها
جلالی فراهانی فروردین سال ۱۳۹۹ در برنامه «راز» هشدار داد و گفت: باخبر شدهایم که عدهای در قالب پروژه ژنوم ایرانیان میخواستند اطلاعات ژنتیکی ایرانیان را به بیرون کشور انتقال دهند؛ هر اقدام در این زمینه خلاف امنیت ملی است.
او در مورد مبارزه ژنتیکی در تمام کشورهای جهان گفت: امروز علم ژنتیک بسیار پیشرفت کرده و حتی نقشههای ژنتیک میتواند مبنای تشخیص شخصیت و حمله بیولوژیکی باشد. در این نقشهها ویژگیهای کامل انسانها و نقاط ضعف و قوت آنان در مناطق مختلف مشخص شده است. حتی بسیاری از دانشمندان معتقدند که میتوان سلاحهایی ساخت که روی یک ژن تأثیرگذار باشد و بر ژن دیگر بیأثیر، بنابراین اطلاعات ژنتیک کشورها، مردم و رهبران آن دارای طبقهبندی بالا و از اطلاعات بسیار مهم میباشد. سازمان پدافند غیرعامل در سال ۱۳۹۵ آییننامهای را به تصویب رساند که ممنوعیت انتقال دادههای ژنتیکی به بیرون کشور بود. این آییننامه ابلاغ شده است و مرتباً پیگیری میکنیم.
جلالی همچنین تاکید کرد که «باخبر شدهایم که تعدادی از هنرمندان و رسانههای بهایی بیرون کشور در قالب پروژه ژنوم ایرانیان در حال جمعآوری ژن ایرانی هستند و بعضی از مراکز دانشگاهی از روی غفلت همکاریهایی داشتند اما متوجه شدیم که هدف اصلی سرقت اطلاعات ژنتیکی ایرانیان است. این مسئله بسیار مهم است چرا که میتوان مبتنی بر ژنتیک مردم هر کشور سلاحهایی را برای آنان خواست و به آنان حمله کرد، بر همین اساس میتوانم بگویم که انتقال اطلاعات ژنتیک ایرانیان به بیرون از کشور اقدامی خلاف امنیت ملی است».
روایت جلالی فراهانی از اعتراضات آبان ۹۸؛ دنبال سوریه سازی ایران بودند
غلامرضا جلالی در دی ماه سال ۱۳۹۸ به عنوان رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، رخدادهای آبان ۹۸ را «پروژه سازماندهی شده برای ایجاد ناامنی و آشوب» با هدف «سوریهسازی ایران» توصیف و تصریح کرد که گرانی بنزین صرفا بهانهای برای اغتشاش و برهم زدن نظم جامعه بود. همان طور که ما شاهد سناریوهایی از قبیل کشتهسازی و قهرمانسازی بودیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل قطع اینترنت را آبی بر آتش فتنه آشوب خواند و گفت که شبکههای اجتماعی خارجپایه کنترل و هدایت افکار عمومی را در اختیار دشمن قرار میدهند و با کمک مخاطبان فعال رسانهای، اغتشاشات را مدیریت میکنند.
او همچنین تاکید کرد که «یکی از استراتژیهای اصلی جریان اغتشاشگران این بود که شبکه اغتشاشات را با مردم گره بزنند اما ما در ۴۸ ساعت توانستیم کل غائله آشوبگری را جمع کنیم».
جلالی فراهانی و اطلاعیه سازمان پدافند غیرعامل درباره شیوع کرونا
سازمان پدافند غیرعامل کشور با صدور اطلاعیه ای در خصوص شیوع بیماری ناشی از ویروس «کرونا» وضعیت عمومی کشور از منظر امنیت زیستی را «در شرایط سفید» توصیف و تصریح کرد که قرارگاه پدافند زیستی کشور با همه ظرفیتهای لشکری و کشوری، آمادگی دارد در صورت احساس نیاز، تمام توان خود در حوزه بهداشت و درمان و مقابله با تهدیدات زیستی را در فرایند کنترل بیماری و درمان مبتلایان به کار بندد.
غلامرضا جلالی فراهانی کیست؟| دستیار ویژه پدافندی پزشکیان و روایاتش از ابردزدی و سوریه سازی ایران
جلالی فراهانی در همان زمان در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه با بیان این که «هیچ مورد اثبات شدهای مبنی بر ورود کرونا نداشتهایم» گفت: «به خاطر اینکه تبلیغات جهانی ممکن بود آسیب روانی به ذهن مردم بزند اعلام کردیم وضعیت ما سفید است. هرچه مراکز ما میگویند موردی کشف نکردهایم، درشبکههای اجتماعی میگویند نه کشف کردهاند، میخواهند نگویند. حالا بعضیهایشان میگویند میخواهند بعد از ۲۲ بهمن بگویند. خوب حالا ۲۲ بهمن هم که تمام شد. نشان میدهد که کاستی در حوزه رسانه است».
جلالی فراهانی و گلایههای مجری شبکه دو صداوسیما
هفدهم اسفند یک مجری شبکه ۵ سیما –محمد دلاوری- با خطاب قرار دادن جلالی میگوید: «آقای جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل باید بیایند اینجا پاسخ بدهند که ما مورد حمله بیولوژیک قرار گرفتیم یا نگرفتیم؟ اگر قرار گرفتیم پس مجموعه ایشان چه کار میکرد؟ اگر نگرفتیم پس این همه حرف زده میشود که ما در معرض جنگ بیولوژیک هستیم چه است؟ بعد آقای جلالی نمی آیند! میگویند الان نمیآیم کار دارم.»
این مجری حین اجرای زنده خود گلایه میکند: «آن موقعی که ما اصلا با پدافند غیرعامل کاری نداریم آقای جلالی، شما راه به راه اینجایید...هی میآیید میگویید تعریف پدافند غیرعامل این است! الان که دقیقا باید بیایید بگویید داستان از چه قرار است میگویید وقت ندارید.»
یک روز بعد غلامرضا جلالی، به مجری اطلاع میدهد که «جسارت» او را پسندیده اما میافزاید: «شما مبتنی بر فهم خودتان از قضیه حرف میزنید.»
در بیستم اسفندماه، جلالی در در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو، درباره احتمال «جنگ بیولوژیک» بودن کرونا این توضیحات را داده است: «در این خصوص گمانهزنیهای متفاوتی وجود دارد که آیا این جنگ برای کشتن اتخاذ شده، یعنی دستکاری شده و برای کشتن است مانند آنچه در جنگ جهانی دوم بود. این ویروس برای بحث اقتصادی و تأثیر اقتصادی بر کشور هدف طراحی شده و درصد کشتار آن کم اما فراگیری فراوان دارد که شاید بخواهند از آن طریق کشور هدف را تحت تاثیر قرار دهند.»
او با تاکید بر این که همکارانش در سازمان پدافند غیرعامل در حال بررسی دقیق برنامههای رسانههای برونمرزی در مورد کرونا هستند، افزود: «در این حوزه حدود ۶۰ درصد از فضای موضوع رسانهای است که با استفاده از رسانه صنایع و مردم را تحت تأثیر قرار میدهند، به عنوان مثال شبکه بیبیسی ۱۲۰ برنامه تولید میکند که ۸۰ مورد آن مربوط به ایران است و در داخل هم یک شرایط منفی شکل گرفته است.»
جلالی فراهانی و پیشنهاد آتش زدن دلار
او در ۵ خرداد ۹۸ برای مشکلات ارزی ایران نیز گفت: «اگر این اراده در کشور به وجود بیاید که دلار آمریکایی توسط مردم در خیابانها مثل ترکیه به آتش کشیده شود و تمرکز برای بالا بردن ارزش پول ملی کشور ایجاد شود میتواند یک حمله تمام عیار به نقطه ضعف دشمن باشد».
جلالی فراهانی همچنین تاکید کرد: آمریکاییها میدانند که اگر اجماعی برای خارج کردن دلار از چرخه پولی جهان شکل بگیرد، بزرگترین نقطه قوت خود در عرصه اقتصاد را از دست میدهند.»
در آن زمان برخی رسانه ها تاکید کردند که توصیه «آتش زدن دلار آمریکایی»، به وضوح به ویدیوهایی اشاره دارد که در بحبوحه کاهش ارزش لیر ترکیه در مقابله دلار آمریکا در سال ۹۷ چند نفر از مردم ترکیه را در حال آتش زدن اسکناسهای دلار نشان میدادند
جلالی فراهانی و اظهارات درباره غیرقابل بارور شدن ابرها و دزدی برف توسط اسراییل
جلالی فراهانی در ۱۱ تیر ۹۷ در جریان یک «کنفرانس ملی» با موضوع پدافند غیرعامل، اتفاقات مختلف و از جمله بیماری درختهای زیتون یا مرغهای تخمگذار را به «جنگ زیستی» نسبت داد و گفت:«تغییرات اقلیمی کشور مشکوک به دخالت خارجیهاست به طوری که مراکز علمی مطالعه کرده و سرنخهایی پیدا کرده که تیمهای مشترکی از ترکیه و اسراییل بر روی حوزه ما کارکردهاند که ابرها را غیرقابل باروری کرده یا برف دزدی میکنند».
احد وظیفه، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ایران در ۱۲ تیر ۹۷ در واکنش به این اظهارات گفت: «نمیدانم ایشان بر چه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است، احیانا ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم، اما براساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزدد، وجود ندارد». این مقام سازمان هواشناسی توضیح میدهد: «اگر ابری رطوبت کافی داشته باشد، برف و باران ایجاد میشود و در صورتی که نداشته باشد اصلا بارشی نخواهد داشت. ایران دچار خشکسالیهای ممتد است و این روند جهانی است و فقط شامل ایران نیست. مطرح کردن این مباحث نه تنها مشکلی را از ما حل میکند، بلکه باعث میشود از چارهاندیشی درست منحرف شویم».
روز بعد، سازمان پدافند غیرعامل اطلاعیهای صادر و در آن تاکید کرد: «موضوع مورد اشاره در سخنرانی ریاست سازمان پدافند غیرعامل کشور درباره سرقت ابرها و تغییرات عامدانه اقلیمی صرفا یک نگاه آیندهنگرانه علمی بوده است و الزاما به معنای رقم خوردن آن در مقطع کنونی نیست و موضوع سرقت ابرها از طرف دشمنان و رژیم صهیونیستی غاصب رویایی بیش نیست...هرگونه تحلیل از سخنان ریاست سازمان پدافند غیرعامل کشور مغایر با این اطلاعیه تکذیب میگردد.»
خبرگزاری تسنیم در ۱۰ فروردین ۹۸ در گزارشی، از اظهارات ۱۱ تیر ۹۷ جلالی در مورد «سرقت ابرها» دفاع و با انتقاد از واکنش سازمان هواشناسی به اظهارات او مینویسد که این تکذیب «به مذاق رسانههای خارجی خوش رسیده و آن را پوشش دادهاند».
تسنیم در ادامه این گزارش از سازمان هواشناسی توضیح میخواهد که چرا «به جای بررسی مستندات اظهارات سردار جلالی، در همان روز و روزهای پیاپی پس از آن عملیات رسانهای علیه این ادعا به راه انداخته، که البته با اقبال و پوشش رسانههای خارجی هم همراه شده است؟»
ماجرای بگو و مگو با آذری جهرمی درباره طبقه نهم ساختمان امام خمینی
جلالی فراهانی در تیرماه سال ۱۳۹۸ در مصاحبهای گلایه میکند که از سوی دولت وقت «کمترین حمایتی از شبکههای پیامرسان داخلی نشده است».
او در ادامه مصاحبه در پاسخ به این سوال که «دقیقاً دولت چه کمکهایی میتواند انجام دهد که میگویید انجام نداده است» گفت: «اول از همه یک سری حمایتهای زیرساختی است که برای تقویت زیرساختها باید در اختیار این شبکهها قرار میدادند که ندادند. در حال حاضر شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی [ساختمان «شرکت ارتباطات زیرساخت» وابسته به وزارت ارتباطات] میتوانید ببینید سِرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام [نسخههای فارسی تلگرام که برای رقابت با تلگرام طراحی شده بودند] قرار گرفته است، در صورتی که میتوانستند آنها را به سروش بدهند.»
ساعاتی پس از انتشار این اظهارات، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طعنه به ماجرای «ابر دزدی» میگوید: «شاید نشود دزدی ابرها را ثابت کرد، اما عدم وجود سرورهای هاتگرام را در طبقه نهم ساختمان وزارت ارتباطات میدان امام خمینی را میشود ثابت کرد. لذا از شما رسانهها میخواهم که امروز دوربینها را بردارید و از طبقه نهم ساختمان میدان امام خمینی بازدید کنید تا موضوع برای همه روشن شود».
جلالی چند ماه بعد، در ۶ مهر ۹۸ در پاسخ به سوالی مبنی بر این که« «یک زمانی گفتید طبقه نهم ساختمان امام خمینی باقیمانده چیزهای تلگرام است و ایشان [جهرمی] هم تکذیب کرد. معلوم شد حرف شما درست بود یا ایشان؟» و سردار جواب میدهد: «چون عبور کردیم، به این نپردازیم».
منبع: رویداد 24
دیدگاه تان را بنویسید