جزئیاتی از رزمایش دریایی ایران و آذربایجان/ سخنگوی رزمایش: حضور کشورهای فرامنطقهای در دریای مازندران غیرقابل قبول است
سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر جزئیاتی از عملیات و تمرینهای انجام شده در رزمایش را ارائه کرد و گفت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمامی دریاهای کشور رزمایشهای دو و چند جانبهای برگزار میکند و رزمایش دریای مازندران نشان میدهد کشورهای حاشیه این دریا، توان تامین امنیت را دارند و حضور کشورهای فرامنطقهای به هر بهانهای، غیر قابل قبول و تحمل خواهد بود.
امیردریادار دوم رزاقی: حضور کشورهای فرامنطقهای در دریای مازندران غیرقابل قبول است
امیر دریادار دوم رزاقی درباره رزمایش دریایی ایران - آذربایجان گفت: پس از پهلوگیری نیروی دریایی جمهوری آذربایجان از امروز در بندر انزلی، شاهد رزمایش امداد و نجات دریایی هستیم.
وی در برنامه صبح وگفتوگو افزود: این رزمایش با شعار همکاری برای صلح و دوستی و با ابتکار جمهوری اسلامی ایران در بندر انزلی و به منظور ارتقای تعاملات دریایی بین نیروهای دریایی دو کشور انجام میشود.
رزاقی هدف این رزمایش را ناظر بر بالا بردن سطح همکاری یگانهای دریایی دو کشور در زمینه جلوگیری از سوانح کشتیرانی و امداد و نجات و نیز کاهش مدت زمان عملیات نجاتِ کشتیهای گرفتار در اضطرار و بسترسازی برای توسعه تجارت دریایی و همچنین مقابله با آلودگیهای زیست محیطی عنوان کرد.
وی افزود: یکی از علل اصلی شکلگیری این رزمایش تامین امنیت دریایی در دریای مازندران در تمامی ابعاد است.
رزاقی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمامی دریاهای کشور رزمایشهای دو و چند جانبهای برگزار میکند و رزمایش دریای مازندران نشان میدهد کشورهای حاشیه این دریا، توان تامین امنیت را دارند و حضور کشورهای فرامنطقهای به هر بهانهای، غیر قابل قبول و تحمل خواهد بود.
وی ادامه داد: کشورهای حاشیه دریای مازندران مایل هستند این منطقه، دریای صلح و دوستی باشد و فعالیتهای خود را در این راستا ارائه میدهند.
رزاقی افزود: این رزمایش در دو گام صورت میگیرد؛ در گام ساحلی، فرماندهان تمرینات تاکتیکی را مرور کرده تا به هماهنگی لازم برای اجرای عملیات در عرصه دریا برسند. در گام دریایی تبادل عمودی، تجسس و نجات و استفاده از بالگردهای ارتش جمهوری اسلامی و اطفای حریقِ کشتیهای آسیب دیده و نیز عکس برداری هوایی و رژه دریایی را در مقابل ناوشکن دیلمان خواهیم داشت.
وی گفت: ساخت تجهیزاتِ نیروی دریایی حاصل تلاش فرزندان ملت ایران در نیروی دریای ارتش و با همکاری صنایع دریایی صورت گرفته است.
اجرای عملیات اطفای حریق توسط تیمهای امدادی ایران و جمهوری آذربایجان
امیر دریادار دوم محسن رزاقی سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر گفت: در مراحل اصلی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر با حضور نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، یگانهای شناور و پروازی دو کشور براساس سناریوی از پیش تعیین شده عملیات اطفاء حریق و نجات کارکنان آسیب دیده و رفع صدمات ایجاد شده در شناور تجاری را انجام دادند.
وی افزود: در این مرحله از رزمایش پس از ارسال پیام اضطراری کشتی دچار حریق شده، ابتدا منطقه عملیات توسط بالگردهای نیروی دریایی ارتش مورد شناسایی و جستجو قرار گرفت و سپس ناوشکن دیلمان به عنوان ناو سرفرماندهی شناورهای مستقر در منطقه را برای اجرای عملیات اطفاء حریق اعزام کرد.
سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر اضافه کرد: نیروهای عملیات ویژه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ورود از سطح برروی عرشه شناور عملیات امداد رسانی به آسیب دیدگان و انتقال آنها به مراکز درمانی را انجام دادند. همچنین نیروهای شرکت کننده در رزمایش، نسبت به اجرای عملیات اطفاء حریق کشتی سانحه دیده اقدام کردند و در نهایت اجرای عملیات یدک شناور تجاری به لنگرگاه امن با موفقیت انجام شد.
عملیات امداد توسط شناورهای نیروی دریایی ایران و آذربایجان با موفقیت اجرا شد
امیر دریادار دوم محسن رزاقی سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر گفت: در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مرکب امداد، نجات دریای خزر با حضور نیروهای دریایی ایران و جمهوری آذربایجان، یگانهای شناور و پروازی دو کشور بر اساس سناریوی از پیش تعیین شده عملیات اطفاء حریق و رفع صدمات ایجاد شده در شناور تجاری را انجام دادند و در جریان این عملیات انتقال مصدومان توسط قایق به ساحل انجام شد.
وی افزود: در این مرحله از رزمایش پس از ارسال پیام اضطراری کشتی دچار حریق شده، ابتدا منطقه عملیات توسط شناورهای نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان مورد شناسایی و جستجو قرار گرفت و سپس ناوشکن دیلمان ماموریت یافت شناورهای مستقر در منطقه را برای اجرای عملیات اطفاء حریق اعزام کند و مصدومان توسط قایقهای نجات برای ادامه مراحل درمان به ساحل منتقل شدند.
اجرای تمرین عکسبرداری هوایی و صورتبندی و آرایشهای تاکتیکی
امیر دریادار دوم محسن رزاقی سخنگوی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر گفت: در این مرحله از رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر یگانهای شناور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تمرین عکسبرداری هوایی (Photo Ex) و صورتبندی و آرایش آفندی را انجام دادند.
امیر دریادار دوم رزاقی گفت: تمام مراحل رزمایش با نظارت و پایش هوایی منطقه توسط بالگردهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی انجام میشود.
وی تصریح کرد: برقراری امنیت در سطح منطقهای و بینالمللی برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است و بر همین اساس نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران اجازه هیچگونه تعدی را در حوزه دریا نخواهند داد.
مراحل عملیاتی رزمایش مرکب امداد و نجات دریای خزر با شرکت یگانهای شناورهای نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان پس از برگزاری نشست توجیهی، از صبح امروز در دریای خزر آغاز شده است.
دیدگاه تان را بنویسید