کد خبر: 733386
تاریخ انتشار :

تلاش ترامپ ـ جانسون» برای باطل کردن آرای برخی ایالات

به نظر می‌رسد، ترامپ درس‌های لازم را از انتخابات سال 2020 گرفته و بسیار زودتر از آن انتخابات شروع به کاشت بذر «تقلب در انتخابات» را کرده است.

تلاش ترامپ ـ جانسون» برای باطل کردن آرای برخی ایالات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

آن‌قدر که تهدیدات دونالد ترامپ در تجمع انتخاباتی شبه «فاشیستی» «مدیسون اسکوئر گاردن» توجه ناظران و تحلیلگران را به خود جلب کرد، لفاظی‌های مبتذل و توهین‌آمیز او و نمایندگانش درباره «پورتوریکو» و «سیاه‌پوستان در جشن هالووین» جلب نکرد.

بسیاری از تحلیلگران آمریکایی تهدید ترامپ و «مایک جانسون»، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و «طرح سری»شان برای تغییر نتایج انتخابات را نگران‌کننده دانستند.

«دن گلدمن»، نماینده کنگره آمریکا هشدار داده که ترامپ و جانسون ممکن است، تلاش کنند، به مجلس نمایندگان بروند تا درستی آرای انتخابات در ایالت‌ها را باطل کنند و انتخابات را به مجلس نمایندگان با اکثریت جمهوری‌خواه محول کنند که در آن صورت ترامپ پیروز انتخابات خواهد بود.این اتفاق چنین سناریویی را به دنبال خود خواهد داشت:حامیان ترامپ در ایالت‌های خاکستری می‌توانند، آرای انتخابات را به چالش بکشند. آنها می‌توانند مانع شرکت یک یا چند منطقه یا ایالت در زمان مقرر در انتخابات شوند. همچنین از کسب حداقل 270 رأی توسط هر یک از نامزدها در مجلس نمایندگان، طی انتخابات مجلس جلوگیری کنند که در آن جمهوری‌خواهان احتمالاً با اکثریت 26 ایالت برتری خواهند داشت و این نتایج انتخابات را به ضرر دموکرات‌ها تغییر خواهد داد.

با اینکه اغلب ایالت‌ها آرای انتخاباتی خود را به صندوق نامزدی خواهد ریخت که بالاترین آرای مردمی را در آن ایالت به دست آورده باشد، اما قانون اساسی آمریکا ایالت‌ها را ملزم به این امر نمی‌کند.بر اساس ماده دو بخش اول قانون اساسی آمریکا، هر ایالت حق دارد، شرایط رأی‌دهندگان خود را مشخص کند. این حق در بسیاری از ایالت‌ها به هر رأی‌دهندگان اجازه می‌دهد، آرا خود را به صندوق نامزدی بریزند که در ایالتشان اکثریت آرا را به دست نیاورده است که در اصطلاح به «آراء خائن» معروف هستند.این اتفاق تاکنون بیش از صدبار در تاریخ انتخابات آمریکا اتفاق افتاده است، با اینکه نتوانسته تغییری در نتایج نهایی ایجاد کند. اما این بار با توجه به اظهارات «مایلز موگوایسکو»، محقق آمریکایی وضعیت فرق می‌کند.بر اساس قوانین انتخاباتی 15 ایالت، آرای خائن شمارش نمی‌شود و آراء آنها آرای جایگزین نام‌گذاری می‌شود، اما در 19 یالت این آراء مورد محاسبه قرار می‌گیرد. برخی از این ایالت‌ها دارای مکانیسم‌های اجرایی هستند و برخی دیگر مانند ایالت پنسیلوانیا دارای چنین مکانیسمی نیست.

در ماه ژوئیه 2020، دادگاه عالی ایالات متحده در پرونده «چیافالو» علیه واشنگتن حکم داد که یک ایالت ممکن است «رأی‌دهنده‌ای را به دلیل نقض تعهد و رأی‌دادن به شخصی غیر از نامزدی که اکثریت آرای مردمی در آن ایالت را به دست آورده، مجازات کند»، اما آنها را برای انجام این کار ملزم نمی‌کند.تحلیلگران آمریکایی درباره جزئیات این اقدام توضیحات بیشتری می‌دهند و می‌گویند، چنین اقدامی تلاش برای تغییر نتایج انتخابات است. به گفته آنها پیروزی کامالا هریس به‌عنوان‌مثال در همه ایالت‌های آبی که برای وی ایالت‌های امن به شمار می‌آید، به‌علاوه سه ایالت‌ خاکستری ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا موجب کسب 270 رأی به‌عنوان حداقل آرا برای پیروزی در انتخابات در برابر 268 رأی ترامپ می‌شود. اما غافلگیری بزرگ برای هریس می‌تواند، از سوی رأی‌دهندگان خائن یا شکایت قضایی باهدف لغو برخی آرای انتخاباتی رخ دهد، در آن صورت هیچ یک از نامزدها اکثریت آرای انتخاباتی ایالت‌ها را به دست نخواهند آورد و انتخاب رئیس‌جمهور به مجلس نمایندگان محول خواهد شد. در چنین شرایطی هر ایالت در مجلس تنها یک رأی خواهد داشت و ازآنجاکه جمهوری‌خواهان اکثریت را در مجلس در دست دارند، این به معنای پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات به نفع ترامپ است.

در همان حال، موضوعات و مسائل بسیاری در دادگاه می‌تواند، روند انتخابات را تغییر دهد، به‌ویژه اگر آرای کسب شده بسیار نزدیک به هم باشد و ایالت پنسیلوانیا تعیین‌کننده نتیجه انتخابات شود.درحالی‌که ترامپ و حامیانش در ایالت‌های کلیدی، روند رأی‌گیری را زیر سؤال می‌برند و ادعا می‌کنند، دموکرات‌ها و مسئولان برگزاری انتخابات چند روز مانده به روز انتخابات در آن «تقلب» می‌کنند، یک استراتژیست سیاسی آمریکایی می‌گوید که جمهوری‌خواهان از تلاش‌های خود برای لغو نتایج انتخابات 2020 درس گرفته‌اند.«کایل میلر»، عضو سازمان «دفاع از دموکراسی» می‌گوید: «ما شاهد مطرح شدن تقلب در انتخابات سال 2020 بودیم، به نظرم درسی که ترامپ و حامیانش از آن انتخابات گرفتند، این بود که بذر شک و تردید در صحت انتخابات امسال را باید زودتر از انتخابات گذشته بکارند.»یکی از مسئولان کمپین کامالا هریس، پنجشنبه گذشته گفت: «این هفته شاهد هستیم که دونالد ترامپ خیلی نگران است که در انتخابات شکست بخورد. از کجا بفهمیم؟ چون ادعاهای بی‌اساس او مبنی بر تقلب و تخلف در انتخابات افزایش‌یافته است.»ترامپ و حامیانش از برخی اتفاقات به عنوان شواهدی مبنی بر تلاش دموکرات‌ها برای سرقت انتخابات استفاده کرده‌اند.دراین‌خصوص، ترامپ و «جی‌دی ونس»، معاون او همچنان به «دروغ‌ بزرگ» خود مبنی بر عدم شکست ترامپ در انتخابات 2020 و تقلب در نتایج آن و همچنین بیم از تکرار این اتفاق و پیروزی هریس در انتخابات ادامه می‌دهند.

ترامپ گفته تنها در صورتی نتایج را می‌پذیرد که آنها را «عادلانه، قانونی و خوب» ببیند و به شرکت‌کنندگان در تجمع انتخاباتی‌اش در سپتامبر گذشته گفته بود که «تنها راه شکست ما» تقلب دموکرات‌ها در انتخابات است.ونس در ماه اکتبر گفت که نتایج انتخابات در پنسیلوانیا که کانون اصلی منکران صحت انتخابات در سال 2020 است، را به این شرط می‌پذیرد که فقط «شهروندان رسمی آمریکا» در آن شرکت کنند.این اظهارات ونس پس از آن انجام شد که بسیاری از جمهوری‌خواهان از جمله «مایک جانسون»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس ایالت لوئیزیانا مدعی شده بودند که مهاجران حضور گسترده‌ای در انتخابات ایالات متحده دارند، درحالی‌که قوانین فدرال مشارکت آنها را ممنوع کرده است.اوایل سال جاری، جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان لایحه‌ای را برای جلوگیری از رأی‌دادن مهاجران تصویب کرده بودند، قانونی که کارشناسان می‌گویند، هدف اصلی از تصویب آن انتشار روایت دروغین شرکت مهاجران در انتخابات و رد نتایج انتخابات توسط جمهوری‌خواهان است.«دیوید بکر»، مدیر اجرایی مرکز نوآوری و تحقیقات انتخاباتی، به گاردین گفت: «این یکی از ادعاهای اولیه‌ای است که در صورت شکست ترامپ در انتخابات مطرح خواهد شد، اما آخرین آن نخواهد بود، بلکه باید منتظر ادعاهای دیگر نیز باشیم». وی ادامه داد: «اگرچه این ادعا دروغی بیش نیست، اما می‌تواند، دروغ خطرناکی باشد، زیرا هواداران ترامپ را تحریک خواهد کرد و این باور را در ذهن آنها شکل می‌دهد که آرا آنها به سرقت رفته است.»

در میشیگان، نیویورک‌تایمز چهارشنبه گذشته گزارش داد که «شبکه سازمان‌یافته‌ای از فعالان رد انتخابات» تشکیل شده که اخبار مربوط به یک تخلفات در انتخابات را بزرگ‌نمایی کنند.یکی از مهم‌ترین اهداف «شبکه رد انتخابات» تأکید بر شرکت چندین‌باره یک رأی‌دهنده در انتخابات است. هم‌راستای آن وبگاه راست افراطی Gateway Pundit ادعا کرده که گزارشی «بمبی» درباره اکثریت آرا به‌دست‌آمده در برخی ایالت‌ها دارد.گاردین همچنین جمعه گذشته گزارش داد که ده‌ها نظرسنجی انجام‌شده توسط حامیان ترامپ و حزب جمهوری‌خواه در روزهای پایانی قبل از انتخابات نشان‌دهنده پیشتازی قاطع ترامپ از هریس است، برعکس نظرسنجی‌های غیرحزبی که نشان می‌دهد، ترامپ و هریس برابر هستند.بر اساس مطالعه نیویورک‌تایمز، حامیان ترامپ و جمهوری‌خواهان در روزهای اخیر 37 نظرسنجی منتشر کرده‌اند که در همه آنها به جز هفت مورد، ترامپ پیشتاز بوده است.از سویی در حالی که نظرسنجی انجام شده توسط مجموعه «ترافالگار» نشان داد که ترامپ با سه امتیاز در کارولینای شمالی برنده انتخابات خواهد بود، نظرسنجی CNN نشان داد، هریس با یک امتیاز تفاوت در این ایالت پیروز خواهد بود.ترامپ روز پنجشنبه در تجمع انتخاباتی خود در نیومکزیکو به حامیانش گفت که «در نظرسنجی‌ها، همه نظرسنجی‌ها از هریس بسیار جلوتر است».

کارشناسان می‌گویند، باتوجه‌به اینکه 63 درصد از جمهوری‌خواهان اوایل سال جاری گفته بودند که اعتقاد دارند، ترامپ برنده واقعی انتخابات 2020 است، ادعاهای ترامپ درباره نظرسنجی‌ها کافی است تا خیل گسترده‌ای از حامیانش را برای اعتراضاتی دیگر به نتایج انتخابات 5 نوامبر بسیج کند.«سایمون روزنبرگ»، استراتژیست دموکرات به گاردین گفته که «اگر قرار است، ترامپ تقلب در انتخابات را اشاعه دهد و نتایج انتخابات را باطل کند، باید داده‌هایی در اختیار داشته باشد که نشان دهد او به هر طریق پیروز این انتخابات بوده و اگر شکست خورد، به آنها استناد کند.»گزارش سازمان «شهروندان برای مسئولیت و اخلاق در واشنگتن» اظهار می‌کند که حداقل 35 مقام انتخاباتی که درستی انتخابات سال 2020 را رد کرده بودند، اکنون در هیئت‌های انتخاباتی مشغول به کار هستند.طرف‌داران دموکراسی می‌گویند که نظرسنجی‌های اخیری که می‌گویند، نتایج به نفع جمهوری‌خواهان بوده، ادعاهایی بی‌اساس هستند که وجهه قانونی ندارند، این نتایج به تخلفات ساده و کوچکی در روند رأی‌گیری استناد می‌کنند که تأثیری بر نتایج ندارند.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما