پورمحمدی: برای کشور باید از آبرو و حیثیت گذشت
مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: امروز فشارهای زیادی به جوانان وارد شده است. ما باید امروز با جوانان راحتتر حرف زدیم. دوستان امروز حزب الهی و بسیجی کاغذی را بلند کردند که حرف من باور ندارند. این چنین با جوانان برخورد نکنیم این برخوردها را نکنیم. اگر خطا کردیم بگوییم خطا کردیم. اگر به ما آخوندها انتقاد میکنند، بپذیریم. اگر خوب همدیگر را درک کردیم و فهمیدیم نقاط اشتراکی زیادی داریم، بعد میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: اگر روزی با دشمن ملت مبارزه کنم به آن افتخار میکنم و اگر با دشمن ملتم مذاکره کنم طوری نیست حتی اگر تحقیرم کنند. من زمانی رفتم با صدام مذاکره کردم که چندین خانواده شهید شده بودند. برای کشور باید از آبرو و حیثیت گذشت.
نشست دانشجویی به مناسبت گرامیداشت سالروز تسخیر لانه جاسوسی با حضور حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و جمعی از دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی ظهر امروز برگزار شد.
حجتالاسلام پورمحمدی در این برنامه گفت: اتفاقی بزرگ در تاریخ معاصر رقم خورد. امام بزرگوار ما در سال ۱۳۴۲ حرکت بزرگ خود را با استبداد داخلی آغاز کردند و در سال ۱۳۵۷ با حضور مردم و تلاش پیگیر راستقامتان در ۲۲ بهمن انقلابی بزرگ و تاریخساز رقم خورد که تا امروز نقشه منطقه و روابط جهانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی افزود: در سال ۱۳۴۳ کاپیتلاسیون و مصونیت قضایی اتباع آمریکایی در ایران یک حرکت ذلت آفرین و موجب تحقیر بزرگ ملت ایران شد امام بزرگ ما کلام روشنگرانهای در این خصوص داشتند. در سال ۱۳۵۸ در چنین روزی مبارزه با استکبار، طاغوت و مظهر جهانخواری توسط ملت ایران با نمایندگی دانشجویان شکل دیگری به خود گرفت و آن مجسمه قلدری تحقیر شد و در ذهن و فکر قلب ملت ایران به خوبی شکست و کوچک شد و امروز سبب تحقیر توسط ملت ما است و ما باید شاکر باشیم.
پورمحمدی تصریح کرد: وقتی جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۰ انجام شد، نیروهای انگلیسی در مدت سه روز از مرز خرمشهر و قصر شیرین وارد ایران شده و در مدت یک هفته به تهران رسیده و بعد از آن رضا شاه پهلوی تبعید شد. متفقین ایران را پل پیروزی خود میدانستند. دولت متفقین، ایران را پل انتقال تجهیزات گسترده کردند. چند ماه پس از جنگ جهانی دوم مذاکراتی در تهران با حضور استالین و چرچیل و رئیسجمهور آمریکا انجام شد. وقتی شاه میخواست به سفارت شوروی برود حاضر نشدند با او ملاقات کنند. قحطی به بار آمده بود و وضعیت رقتباری شکل گرفت. بعد از آن به رسیدیم به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که دولت مصدق را سرنگون کردند که آمریکا نقش جدی در این زمینه داشت. آیزنهاور قبل از رئیسجمهور شدن در آمریکا گفت که گمان نمیکنم منطقی باشد که ایران روی نقشه جهان وجود داشته باشد. اگر ایران و شوروی با هم کنار بیایند جای امنی برای جهان نخواهد بود. نباید بگذاریم ایران به گذشته دور و قدرت نظامی تبدیل شود. این نشان میدهد نگرانی از قدرت مردم ایران دارند و همین باعث شد کودتای ۲۸ مرداد را رقم بزنند. آمریکا سه سال بعد از آن ساواک را تشکیل داد و نقش اول شراکت با دولت پهلوی را داشت و ساواک ترکیبی از CIA و FBI بود. وقتی شاه با صدام قرارداد الجزایزپر را امضا کرد، مورد شماتت آمریکاییها قرار گرفت.
وی افزود: پس از انقلاب تمام تلاششان را کردند که جریان انقلابی به نتیجه نرسند و اهداف انقلابی تبیین نشود. تسخیر سفارت آمریکا حرکت پیشبینی شده از سوی حکومت نبود. حرکت مردمی در قبال تحقیر سالهای گذشته بود. وقتی امام فرمود انقلاب دوم بود، انقلاب اول خروج شاه از ایران بود و باید انقلابی دومی صورت میگرفت تا آن پشتوانه شاه هم از بین برود. بعد از تسخیر سفارت آمریکا تاوان سنگینی پرداخت کردیم اما بهایی پرداختیم که استکبار ضربه سختی خورد.
دبیرکل جامعه روحانیت مباز تصریح کرد: داستان فلسطین مهم است. بایدن گفت اسراییل نداشتیم اسراییل دیگری ایجاد کردیم. داستان فلسطین ربطی به هولوکاست و هیتلر ندارد. داستان اسراییل برای قرن ۱۹ است. شواهد تاریخی وجود دارد که یهودیها را جمع کردند. سیل مهاجرت آنها قبل از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاده است. ماجرای یهودیهای فارس قبل از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد که آیتالله حائری به رضا شاه نامه نوشت که جلوی آن را بگیرد.
وی افزود: فلسطینیها امروز در بی آبی و بیپناهگاهی به سر میبرند و نزدیک دو میلیون در این شرایط هستند. چرا جوامع ساکت هستند؟ آلمانِ همچنان نازی خجالت نمیکشید؟ چرا ساکت نشستید؟ قدرت نرم امروز در حال پیشرفت است. حماسه جمهوری اسلامی در قدرت نرم در مقابل استکبار شما را نگران کرده و ترسانده است. ۸۴ تن بمب سنگرشکن بر سر سیدحسن نصرالله ریختند، هیچ حقوقی و هیچ محاکمهای وجود ندارد. نتانیاهو گفت نقشه خاورمیانه باید تغییر کند، نقشه عوض شده، تو خواب بودی نقشه را عوض کردند. گفتند نسل زد بیاید همه چیز را تغییر خواهد کرد اما الان میگویند ۷۰ سال پدران و مادران به ما دروغ گفتند و مقابل کشتارها ایستادهاند این حرکت در دانشگاههای آمریکا مشاهده شده است.
پورمحمدی تاکید کرد: ترامپ عربها را تحقیر کرد و گفت اگر من نباشم یک هفتهای فارسی صحبت خواهید کرد. امروز فشارهای زیادی به جوانان وارد شده است. ما باید امروز با جوانان راحتتر حرف زدیم. دوستان امروز حزب الهی و بسیجی کاغذی را بلند کردند که حرف من باور ندارند. این چنین با جوانان برخورد نکنیم این برخوردها را نکنیم. اگر خطا کردیم بگوییم خطا کردیم. اگر به ما آخوندها انتقاد میکنند، بپذیریم. اگر خوب همدیگر را درک کردیم و فهمیدیم نقاط اشتراکی زیادی داریم، بعد میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی تصریح کرد: من زمانی که در اعتراضات اخیر به زندانها میرفتم حدود ۸ ساعت صحبت میکردم تا بفهمیم این جوانان چه میگویند هرچه فحش میدادند را سانسور میکردم تا بشود حرفهای آنان را بفهمیم.
پورمحمدی گفت: من معتقدم تحریمهایی که علیه ایران انجام شده اگر علیه روسیه چین و هند انجام میشد حتما از پا درمیآمدند، اما ایران مقتدر است که سرپا است. خودشان اذعان دارند که چه طور ایران ایستاده است.
وی خاطرنشان کرد: با شعار وحدت و وفاق نجنگیم. وحدت یعنی شما من را و من شما را تحمل کنیم. افق فکر را گسترش بدهیم. ایران باید مقتدر باشد از روز اول ما بر استقلال و قدرت ایران تاکید داشتیم. امروز قدرت وحدت است امروز مدیریت توانمند مهم است. امروز سرمایه ملی است که قدرت تولید میکند. اگر اینها را داشته باشیم میتوانیم سرمایه اجتماعی و قدرت صنایع علمی و صنایع نظامی داشته باشیم. اگر روزی با دشمن ملت مبارزه کنم به آن افتخار میکنم و اگر با دشمن ملتم مذاکره کنم طوری نیست حتی اگر تحقیرم کنند. من زمانی رفتم با صدام مذاکره کردم که چندین خانواده شهید شده بودند. برای کشور باید از آبرو و حیثیت گذشت.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز یاداور شد: بعد از ۱۰۰ سال تاریخ را باید ورق زد که چه کسانی کار خودشان را درست انجام دادند. تاریخ هیچ زمانی از بین نمیرود. هرچیزی که از گذشته من پخش شد، خانوادهام از من میپرسید چرا نگفتید؟ گفتم نیاز نبود که بگویم. باید با قاطعیت و هوشمندانه پیش برویم. امروز تحت تاثیر جو و رسانهها قرار نگیریم.
وی با بیان اینکه ما قرار نبود با دنیا ارتباطمان را قطع کنیم، گفت: بعد از انقلاب فقط سفارت اسرائیل را بستیم و به فلسطین دادیم. آمریکا قبول کرد ما را و گفت ما میخواهیم با شما ارتباط و همکاری داشته باشیم اما در خفا عملیاتی علیه ما انجام دادند. اگر سفارت آمریکا بود میتوانستد چندبار کودتا علیه ما انجام دهند. ما دستگاه ضد جاسوسی نداشتیم. ساواک را همه گرفته بودیم. پناه دادن شاه از سوی آمریکا هیچ ارتباطی به بیماری و روابط انسانی ندارد. بلکه یک سال قبل از انقلاب نامه زده بودند که اگر تغییری رخ داد ما از شما در هر شرایطی حمایت خواهیم کرد.
پورمحمدی گفت: من حرفم را زدم؛ کشور باید مقتدر باشد. تدبیر و عقلانیت داشته باشیم و با برنامه باشیم. اینکه امروز حمله شود یا هفته دیگر حمله کنند بستگی به فرمان رهبری دارد که نیاز به مشورت با فرماندهان نظامی و دولت و شورای عالی امنیت ملی دارد که استراتژی باید تعریف کرد. به زندگی مطلوب شهروندان نیاز داریم باید حداقلها فراهم شود. اگر در داخل ضعیف باشیم بار دیگر ضربه میخوریم، نباید دشمن را کوچک شمرد.
منبع: جماران
دیدگاه تان را بنویسید