کد خبر: 734079
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با کامران ندری

دولت پزشکیان ناگزیر به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است

یک اقتصاددان گفت: لایحه بودجه‌ای که دولت برای سال آینده ارائه داده هم با کسری بودجه زیادی همراه است.

دولت پزشکیان ناگزیر به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه‌نیوز - دولت پزشکیان از روزی که کارش را شروع کرده کم دردسر نداشته و به چالش کشیده نشده است. مردم نیز متوجه این وضعیت هستند اما این به معنی آنکه از مطالبات خود دست می‌کشند یا بی‌خیال وعده‌هایی که آقای رئیس جمهور برایش گردن گرو گذاشته بود، می‌شوند؛ نیست. اساسا چنین امکانی هم برای مردمی که هر روز باید نگران افزایش نرخ دلار و طلا باشند و تن‌شان بلرزد که ممکن است بنزین گران شود و ... وجود ندارد. این مردم هنوز درگیر مشکلات ناشی از فیلترینگ و ضربه‌ای که به زندگی روزمره و کسب و کارشان می‌زند، هستند. هنوز در هوای آلوده نفس می‌کشند، دنبال جدول زمان بندی قطع برق می‌گردند، به فکر جور کردن وام و تامین مسکن هستند و خلاصه هزار و یک مشکل دارند. در این وضعیت بدیهی است اگر بپرسند که آقای رئیس جمهور در این مدت که پاستور نشین شدید دقیقا چه کردید؟ 

کامران ندری، اقتصاددان، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «قضاوت درباره عملکرد دولت زود است و نمی‌شود گفت کارنامه دولت در حوزه اقتصادی چگونه است اما در ارتباط با سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی باید گفت که تا کنون تفاوتی میان دولت آقای پزشکیان با دولت‌های قبل دیده نمی‌شود. آقای پزشکیان هم می‌خواهد نرخ ارز ترجیحی را تعدیل و نرخ‌ ارز نیمایی را به بازار آزاد نزدیک کند. همین سیاست در دولت آقایان رئیسی و روحانی هم وجود داشت. حالا ممکن است دولت کنونی تدریجی رفتار کند اما برنامه این است که به آرامی ارز نیمایی به ارز بازار آزاد نزدیک شود».

او ادامه داد: «یکی‌از مهم‌ترین سیاستی که در دولت آقای پزشکیان دنبال می‌شود اصلاح قیمت حامل‌های انرژی است. چندبار هم این موضوع مطرح شده اما هنوز تصمیم نهایی درباره‌اش گرفته نشده است. در دولت‌های آقای احمدی و آقای روحانی هم این اتفاق رخ داد و گویا قرار است در دولت آقای پزشکیان هم این مسئله انجام شود. در این بخش هم می‌بینیم که سیاست دولت مانند سیاست‌های دولت‌های قبل از خود است».

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: «لایحه بودجه‌ای که دولت برای سال آینده ارائه داده هم با کسری بودجه زیادی همراه است. بودجه سال آینده نسبت به سال‌های قبل انبساطی است و مناسب با شرایط کنونی نیست. در حوزه پولی هم تغییری در سیاست‌ها دیده نمی‌شود و نمی‌توان امیدوار بود که در کوتاه‌مدت اتفاق خاصی رخ دهد».

این اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که ریاست‌جمهوری ترامپ چه تأثیری بر اقتصاد ایران می‌گذارد، مطرح‌کرد: «با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا اگر باز هم اِعمال فشار حداکثری بر ایران در دستور کار دولت آمریکا قرار بگیرد، باید انتظار داشته باشیم که شوکی بزرگ به اقتصاد ایران وارد آید و تورم افزایش یابد؛ شرایطی مشابه سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰. در چنان شرایطی نرخ تورم هم‌ بالا می‌روذ و بر رشد اقتصادی تأثیر منفی می‌گذارد و البته سرمایه‌گذاری‌ها کمتر از همینی که حالا وجود دارد، می‌شود».

ندری در پایان گفت: «من باور دارم پذیرش دو کنوانسیون باقی‌مانده از FATF می‌کتواند قدری شرایط اقتصادی را بهبود بخشد اما اولا در کوتاه‌مدت موضوع FATF حل نمی‌شود و ثانیا مشکل اصلی تحریم‌هاست و صرف پذیرش کامل FATF نمی‌تواند تأثیر زیادی بر شرایط اقتصادی بگذارد. دولت آقای پزشکیان باید بکوشد که تحریم‌ها از سر راه برداشته شود. از سوی دیگر در داخل هم نیاز به اصلاحات اساسی هست. باید از قدرت بنگاه‌های عمومی غیردولتی کاسته شود و انحصارشان کاهش یابد. اگر اصلاحات اساسیِ اقتصادی در حوزه داخلی رخ ندهد، شاهد تحول چندانی در اقتصاد نخواهیم بود».

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها