قالیباف: فیلترینگ فعلی غلط و با آن مخالفم
رئیس مجلس گفت: در حوزه حکمرانی در فضای مجازی، با فیلترینگی که امروز رخ میدهد مخالفم و این روش غلط است اما چیزی که واجب است، حکمرانی در این فضاست. وضعیت فعلی امنیت روانی جامعه و هم کسب و کار را دچار اشکال کرده است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک مجلس با قوه قضاییه گفت: در جلسهی معارفهی رئیس قوه قضاییه گفتم سه قوه مکلف به همدلی، همکاری و همافزایی هستیم تا منفعت این مساله به مردم برسد و این مهمترین وظیفهی ماست. در سه سال گذشته هماهنگی قوای مقننه و قضائیه در اوج بوده است.
وی افزود: مجلس در حد توان در بودجه، حمایت از قوهی قضاییه وظیفهی خود را انجام میدهد؛ نقش این قوه در اجرای عدالت بسیار موثر است و ما در این زمینه فعال خواهیم بود. سعی کردیم در برنامهی هفتم توسعه نیز به این موضوع توجه کنیم و میکوشیم این موارد را بهخوبی به اجرا برسانیم. باید بستر را برای فعالیتِ قوه قضائیه برای خدمترسانی به مردم فراهم کنیم و این مهم را پیگیری خواهیم کرد.
رئیس مجلس عنوان کرد: فساد از ناکارآمدی تولید میشود؛ وقتی مدیران و سیستم ضعف دارند و وقتی یک برنامهی مناسب وجود ندارد، مفسدین از اینجاها نفوذ کرده و کارشان را دنبال میکنند. نظارت مجلس از جنس کنترل نیست ولی این نظارت در قوه، جنس کنترلی دارد و میتواند یک کار اشتباه را متوقف کند.
رئیس قوهی مقننه همچنین گفت: امنیت روانی جامعه خصوصاٌ در حوزه فضای مجازی باید مشخص شود؛ حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه کشورها وجود دارد و دنبال میشود. این مهم نیز باید در کشور ما واقعا ایجاد شود. در این حوزه، با فیلترینگی که امروز رخ میدهد مخالفم و این روش غلط است اما چیزی که واجب است، حکمرانی در این فضاست. وضعیت فعلی امنیت روانی جامعه و هم کسب و کار را دچار اشکال کرده است. این وضعیت، فضا را برای فعالیت دشمن بهمانند سال 1401 و امنیت سایبری باز کرده است.
قالیباف ضمن اشاره به مسئلهی قاچاق سوخت در کشور، بیان کرد: روزانه 25 الی 30 میلیون لیتر قاچاق فرآورده مواجه هستیم؛ باید تعیین تکلیف کنیم و اینها بیتالمال است وظیفه داریم تا تصمیم مناسبی در این زمینه اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: لازم داریم درخصوص ایرانیان خارج از کشور تصمیمات درستی گرفته شود و هر سه قوه در این موضوع دخیلاند و منافع بالایی برای کشور و ایرانیان خواهد داشت.
رئیس مجلس درخصوص قانون حجاب و عفاف گفت: بدون شک، حجاب یک موضوع شرعی و قانونی است؛ به هیچ عنوان نباید بین قوا و بخشهای مختلف و دستگاهها متفاوت مورد بیدقتی قرار بگیرد. اگر کسی از این موضوع بخواهد دوقطبی کاذب درست کند، خیر کشور را نمیخواهد و فقط قصد سواستفاده دارد. این مسئله نیاز به خلاقیت، درایت و توجه دارد و یک موضوع هویتی، اجتماعی و فرهنگی است. نباید اجازه دهیم دشمن به این عرصه وارد شده و اختلاف ایجاد کند.
قالیباف در ادامه سخنانش اظهار داشت: ضمناً ممنوعالخروجی و ممنوعالورودیها یک مسئله است و افرادی هستند که در زمان ورود و یا خروج با این مواجه میشوند؛ نیاز است بررسیهای لازم در این زمینه صورت بگیرد تا امنیت روانی جامعه دچار آسیب نشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بخشی از موضوعات اقتصادی ما مربوط به امنیت سرمایه و سرمایهگذاری است و بخشی از موضوعات اقتصادی مدیران هستند. البته باید گفت که ما شجاعت را از مدیران گرفتیم؛ در عین اینکه باید با متخلف و مجرم محکم و عادلانه برخورد کنیم، از آنطرف نیز از مدیرانی که امین و قوی هستند، حمایت داشته باشیم تا بتوانند کارشان را انجام دهند.
رئیس مجلس با اشاره به اقدامات مجلس در زمینهی مبارزه با فساد، عنوان کرد: مجلس قانون حمایت از افشاگران فساد را تصویب کرد اما آنطور که باید اجرایی نشده است؛ فلذا قوه قضاییه و مجلس باید این موضوع را دنبال کنند. گاهی اوقات مبارزه با فساد را سیاسی میکنیم بهطوری که برای آن پروژه تعریف کرده و کشور را دچار مشکل میکنند لذا آنهایی که میخواهند با فساد مبارزه کنند، خودشان فساد سیاسی نکنند. گاهی فساد اقتصادی درست میکنند تا آن را تبدیل به پروژه کرده که فساد سیاسی کنند. این قانون بهترین روش برای مبارزه با مفسدان اقتصادی است همچنین قانون تعارض منافع از فساد پیشگیری میکند.
قالیباف با اشاره به وضعیت فعلی منطقه و سوریه گفت: فکر نکنیم وقتی روزِ بعد از آتشبس لبنان، داعش دوباره در سوریه به حلب حمله میکند، این اتفاقی است؛ اطلاعات، تحلیلها و برآوردهای دقیق نشان میدهد که این یک نقشهی مشخص و روشنی است و در آینده خواهیم دید.
دیدگاه تان را بنویسید