نگاه تحلیلگر/ گفتوگوی «نامهنیوز» با محمدعلی پورمختار
وزارت اقتصاد کاری برای کنترل تورم نکرده است/ قطعی برق بر نارضایتیها میافزاید
یک فعال سیاسی گفت: میگویند ناترازیهایی کنونی میراث دولتهای قبل است. به فرض که چنین ادعایی درست باشد اما پرسش این است که اگر در گذشته هم وضعیت چنین بوده است چرا کشور به این میزان دچار مشکل نمیشد؟
نامهنیوز - قطعی برق هر روزه حسابی مردم را کلافه کرده است و بسیاری از کسبوکارها دچار مشکل شدهاند. این شرایط در حالی است که مشکلات دیگری هم هست و هنوز گرانی و تورم وجود دارد و البته افزایش روزانه نرخ ارز و کاهش بیش از پیش ارزش پول ملی.
محمدعلی پورمختار، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره شرایط کنونی به «نامهنیوز» گفت: «میگویند ناترازیهایی کنونی میراث دولتهای قبل است. به فرض که چنین ادعایی درست باشد اما پرسش این است که اگر در گذشته هم وضعیت چنین بوده است چرا کشور به این میزان دچار مشکل نمیشد؟ پاسخ روشن است زیرا دولتهای قبل میتوانستند وضعیت را طوری مدیریت کنند که فشار کمتری بر مردم وارد آید. واقعیت این است که اکنون شاهد ضعف مدیریتی در حوزه انرژی هستیم و مردم چه آنهایی که در خانه هستند و چه آنهایی که کسب و کاری و کارگاه تولیدی و... دارند، همه و همه در پی قطعی مکرر برق دچار مشکل شدهاند».
او ادامه داد: «آقای رئیسجمهور افرادی را به عنوان کارشناس و مسئول به کار گرفته است که شاید رضایت عمومی برایشان چندان اهمیتی ندارد و آقای پزشکیان هم مشورتهای اینها مبنی بر قطع برق را میپذیرد. من تصور میکنم با ادامه روند کنونی و قطعی مکرر برق نارضایتیها بیش از گذشته خواهد شد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «وقتی دولت رسما میپذیرد که نرخ خودرو به این میزان افزایش یابد، در واقع زمینه افزایش نرخ تورم را ایجاد کرده است و باید انتظارش را داشته باشد که سایر اقلام هم گران شود. مشخصا قیمت طلا در کنترل دولت است اما وقتی طلا هم گران میشود یعنی دولت چنین شرایطی را میخواهد. واقعیت این است که تا کنون وزارت اقتصاد کار خاصی برای کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی نکرده است».
پورمختار در پایان گفت: «در این بین همچنان برخی میگویند که تحریمها باعث وضعیت کنونی اقتصادی است. تحریمها هم دستمایه خوبی برای فرار از مسئولیت شده است. کسی هم نیست که ارزیابی کند که آیا واقعا همه این مشکلات بر گردن تحریمهاست نه خیر».
دیدگاه تان را بنویسید