کد خبر: 741024
تاریخ انتشار :

موعد تصویب FATF رسیده؟

روزنامه اعتماد نوشت: موعد تصویب مهم‌ترین لایحه سرنوست‌ساز کشور فرارسیده و اما فرصت کم است.

موعد تصویب FATF رسیده؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - موعد تصویب مهم‌ترین لایحه سرنوست‌ساز کشور فرارسیده و اما فرصت کم است. رمزگشایی از شرایط امروز نکاتی را برای ما روشن می‌کند: 

یکم) واقعیت امریکای ترامپ این آموزه را می‌دهد که ما در «دوگانه فرصت و تهدید» قرار گرفته‌ایم؛ تصمیم و ریل‌گذاری درست، می‌تواند از این شرایط یک فرصت بسازد و برعکس آن، می‌تواند یک تهدید برای منافع ملی ایران به بار آورد. از این زاویه نگاه، شایسته است با درک و تحلیل همه جوانب، با تصویب فوری تا پیش از ۲۰ ژانویه فرصت تازه‌ای را رقم بزنیم؛ فرصتی که صد البته راه‌ها و فرصت‌های دیگری را می‌گشاید و به وجود می‌آورد.

دوم) «جذب سرمایه‌گذاری خارجی» -بدون استثنا قائل شدن میان کشورها- با نگاه متوازن میان بلوک غرب و شرق یک ضرورت حیاتی به شمار می‌آید.

ما تنها در صنایع فرسوده نفت و گاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم، امری که با تصویب این لایحه قطعا شدنی است. افزون بر آن، تنها صنایع نفت و گاز نیستند که به سرمایه‌گذاری نیازمندند.

سوم) تلاش کشورهای رقیب برای از اهمیت انداختن «موقعیت ژئواستراتژیک ایران» کتمان شدنی نیست. بی‌تردید با این اتفاق، زمینه خنثی کردن این تلاش فراهم می‌شود. 

نیاز به توضیح ندارد که از سمت کشورهای جنوب خلیج‌فارس از یک سوی و کشورهای همسایه غربی از دیگر سوی پروژه‌های سنگینی در حال اجراست که در صورت از دست دادن فرصت‌ها، جبران آن غیرممکن خواهد بود؛ پس بازهم در یک کلمه فرصت کم است.

چهارم) همه مناسبات و قراردادهای بین‌المللی و منطقه‌ای زمانی به «استحکام» می‌رسد که با قراردادهای اقتصادی پیوند بخورد. برجام هم اگر با قراردادهای افتصادی با همه طرف‌های عضو پیوند می‌خورد، شرایط خروج از آن به سادگی میسر نبود. از این مزیت و ارزش افزوده، این ‌بار غفلت  نکنیم.

آخر) «حل مسائل فی‌مابین ایران با امریکا»، یک امر جدی و قطعا ضروری است؛ منتها مواردی که قابل حل نباشد با مدیریت کردن آن، شرایط را از «حالت بن‌بست کنونی» -که تاکنون به نفع کشورهای رقیب تمام شده- خارج خواهد کرد و در شرایط و گام‌های بعدی نیز، زمینه حل و فصل آن به وجود می‌آید.

تنها به یاد داشته باشیم که حل با ثبات مشکلات فی‌مابین ایران و امریکا تنها در گرو مذاکره مستقیم نیست؛ بلکه حل و فصل سیاسی تنش‌های فی‌مابین باید به سمت قراردادهای اقتصادی و بین‌المللی پیش برود.

در شرایطی که آینده اقتصاد جهان به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت می‌کند و ایلان ماسک برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز تمایل کرده، می‌توان یک‌بار دیگر، به اهمیت موقعیت ممتاز ایران پی برد. بر همین سیاق، حل مساله گردشگری که برابر با نفت و گاز درآمد دارد، یکی از پیامدها و آثار مثبت تصویب این لایحه و رقم خوردن اتفاقات تازه و گام‌های بعدی است؛ بماند که این امر روی افزایش ارزش پول ملی - حتی در کوتاه‌مدت - تاثیر مستقیمی برجای خواهد گذاشت.

منبع: روزنامه اعتماد

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما