کد خبر: 741389
تاریخ انتشار :

معمار تحریم‌ها درباره ایران چه توصیه‌ای به ترامپ کرد؟

ریچارد نفیو که در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما مدیر میز ایران در شورای امنیت ملی ایالات متحده بود، در مقاله‌اش مدعی شده «ایالات متحده ممکن است مجبور شود برای سرکوب دائم رؤیا‌های هسته‌ای ایران به‌طور مداوم به این کشور حمله کند یا حملهٔ بزرگ‌تری انجام دهد که عناصر نیرو‌های امنیتی یا رژیم ایران را از بین ببرد»

معمار تحریم‌ها درباره ایران چه توصیه‌ای به ترامپ کرد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ریچارد نفیو، کارشناس سیاست خارجی آمریکا که از او به‌عنوان «معمار تحریم‌ها» علیه جمهوری اسلامی یاد می‌شود، در مقاله‌ای که ۱۳ دی‌ماه در نشریهٔ فارن افرز منتشر کرد، نوشته است «با توجه به خطرات اقدام نظامی، ایالات متحده باید در آغاز دورهٔ ترامپ یک تلاش نهایی و صادقانه برای مذاکره به‌منظور متوقف کردن برنامهٔ هسته‌ای تهران انجام دهد.

 نفیو در عین حال افزوده است «احتیاط ایجاب می‌کند که واشینگتن هم‌اکنون برنامه‌ریزی برای اقدام نظامی را آغاز کند و اطمینان حاصل کند که ایران این تهدید را جدی می‌گیرد».

 نفیو که پیشتر عضو تیم مذاکره‌کنندهٔ آمریکا در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی نیز بود، تأکید کرده است که حمله‌ای که پایگاه نطنز و سایر پایگاه‌های هسته‌ای ایران را نابود کند، پایان مشکل نخواهد بود، «همان‌طور که مرگ محسن فخری‌زاده در سال ۲۰۲۰ و حملات به پایگاه تولید سانتریفیوژ‌های ایران در سال ۲۰۲۱ نیز پایان مشکل نبود.»

ریچارد نفیو که در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما مدیر میز ایران در شورای امنیت ملی ایالات متحده بود، در مقاله‌اش مدعی شده «ایالات متحده ممکن است مجبور شود برای سرکوب دائم رؤیا‌های هسته‌ای ایران به‌طور مداوم به این کشور حمله کند یا حملهٔ بزرگ‌تری انجام دهد که عناصر نیرو‌های امنیتی یا رژیم ایران را از بین ببرد»

نویسنده کتاب هنر تحریم‌ها همچنین گفته است اگر این حملات انجام شود، دشوار می‌توان تصور کرد که جمهوری اسلامی به‌سرعت به دیپلماسی روی آورد، مگر آن‌که تغییری در حکومت ایران رخ دهد.

 پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا سپس افزوده است که مذاکرات در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ برای بازگرداندن ایالات متحده و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای برجام به این دلیل شکست خورد که ایران به ایالات متحده اعتماد نداشت و نگران بود که در صورت روی کار آمدن جمهوری‌خواهان در آمریکا، رئیس‌جمهور تازه به این توافق پایبند نباشد.

با این حال او افزوده است که «اگر خود ترامپ با یک توافق جدید موافقت کند، ایران ممکن است باور کند که این توافق پایدار خواهد بود».

ریچارد نفیو که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ به‌عنوان کارشناس ارشد تحریم در مذاکرات با ایران حضور داشت، می‌گوید که اگر ایالات متحده از رویکرد «فشار حداکثری» برای نرم کردن ایران در مذاکرات بعدی استفاده کند، ممکن است ایران با پنهان کردن مواد هسته‌ای خود، ساخت بمب، خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و یا با هر سه مورد واکنش نشان بدهد.

او نوشته است «اگر تلاش‌ها برای دستیابی به توافق شکست بخورد، ایالات متحده باید برای استفاده از نیروی نظامی آماده باشد».

به باور آقای نفیو، در این صورت ایران باید در حالی که همچنان تحت تحریم‌ها قرار دارد به طور هم‌زمان بر بازسازی برنامهٔ هسته‌ای خود، بازسازی حزب‌الله، تجدید توان موشکی خود و همچنین مدیریت مشکلات اقتصادی کشور تمرکز کند.

ریچارد نفیو مدعی شده، حکومت ایران «باید تصمیم‌های واقعی در مورد مسیر استراتژیک خود بگیرد. این کشور تمام سیستم‌ها و روش‌های بازدارندگی عمدهٔ خود را از دست داده و دیگر نمی‌تواند به سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان گزینه‌ای ارزان و سریع برای بازیابی این بازدارندگی روی بیاورد»!

 نفیو در پایان مقالهٔ خود برای نشریهٔ فارن افرز نوشته است: «ممکن است ضرباتی که ایران از اسرائیل دریافت کرده، به همراه اقتصاد رنجور آن، همین حالا نیز برای رفتن این کشور به مسیر هسته‌ای کافی باشد.»

ریچادر نفیو در مقالهٔ خود توصیه کرده است که سیاستگذاران آمریکا می‌بایست محاسبات خود را به این سمت ببرند که ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط ایران امری حتمی است و باید مدیریت شود و هشدار می‌دهد که فرصت محدودی برای جلوگیری از رسیدن به این نقطه وجود دارد و واشینگتن باید اقدامات شدید را در نظر بگیرد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما