کریسمس خونین در آمریکا/ نتیجه شورشهای ایدئولوژیک چیست؟
از اقدامات تروریستی هفته اخیر در آمریکا بیش از هرچیزی صدای نه به جنگ شنیده میشود اما کاخ سفید در روایتش از این ترورها نه به داعش را فریاد میزند تا هم اعتراضات شنیده نشود و هم مسیر تداوم سیاستهای جنگطلبانه باز بماند.
به گزارش نامهنیوز، فرهیختگان نوشت: از آغاز اشغال افغانستان و عراق در سال ۲۰۰۳ تاکنون آمریکا همواره سعی داشته تا حضور خود در غرب آسیا را به بهانه مقابله با گروههای تروریستی توجیه کند. چنین توجیهی علاوه براینکه با واقعیت اقدامات آمریکا در تناقض است، در اقناع مردم آمریکا برای صرف هزینههای اقتصادی بسیار در مناطقی بسیار دورتر از آمریکا عقیم است. به همین دلیل نیز باید برای آنها یک تصویر نزدیک و بزرگنمایی شده از قدرت تروریستها ساخته شود. این سناریو را که خلبان وابسته به القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بازی کرده بود، اکنون «شمسالدین جبار» برای توجیه تداوم حضور آمریکا در سوریه پسااسد و عراق برعهده گرفته است. این کهنهسرباز آمریکایی در شب سال نوی میلادی با خودرو به سمت جمعیت در نیواورلان هجوم برد که موجب شد ۱۵ نفر کشته و ۳۵ نفر زخمی شوند. جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و افبیآی بدون توجه به سابقه نظامی او در ارتش آمریکا بلافاصله انگشت اتهام را به سمت دشمنی در خاورمیانه نشانه رفته و او را تحت تأثیر داعش میخوانند. سناریو زمانی تکمیل میشود که چندساعت بعد یعنی صبح روز بعد، حمله دوم انجام شد. یک خودرو «سایبر تراک» تولید شرکت تسلا که ایلان ماسک ریاست آن را برعهده دارد، مقابل هتل متعلق به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در لاسوگاس منفجر میشود و ایلان ماسک کشته شدن یک نفر و مجروح شدن ۷ نفر دیگر را با اقدام اول مرتبط دانسته و با تروریستی خواندن هردوی آنها مدعی میشود که: «هر ۲ خودرو از طریق یک سرویس اجاره شدهاند.» مقامات آمریکایی به صورت یکپارچه این اقدام را به داعش نسبت میدهند و کسی هم بر این نکته تأکید نمیکند که هردو فرد سابقه فعالیت در ارتش آمریکا را داشتهاند و این اقدام قبل از اینکه به داعش نسبت داده شود باید در خود آمریکا ریشهیابی شود. از اقدامات تروریستی هفته اخیر در آمریکا بیش از هرچیزی صدای نه به جنگ شنیده میشود اما کاخ سفید در روایتش از این ترورها نه به داعش را فریاد میزند تا هم اعتراضات شنیده نشود و هم مسیر تداوم سیاستهای جنگطلبانه باز بماند.
در شب سال نو میلادی، حملهای مرگبار در نیواورلان رخ داد که در آن شمسالدین جبار، کهنهسرباز ۴۲ ساله ارتش آمریکا، با خودروی خود به سوی عابران هجوم برد و ۱۵ نفر را کشت. این حمله باعث زخمی شدن ۳۵ نفر دیگر شد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بلافاصله این حادثه را به عنوان حملهای «تحت تأثیر داعش» اعلام کرد و تأکید کرد که افبیآی در حال بررسی این ارتباط است. پس از این اظهارات آلتیا دانکن، مامور ویژه افبیآی در ادعاهایی که خیلی زود رد شد اعلام کرد تحقیقات نشان میدهد جبار بهتنهایی مسئول این حمله نبوده است و افبیآی احتمال میدهد افراد دیگری نیز در اجرای این حمله به او کمک کرده باشند. اظهارنظر جدید افبیآی اما برخلاف اطلاعاتی قبلی ارائهشده از سوی این نهاد بود که در آنها آمده بود شمسالدین جبار احتمالاً با افراد دیگری در حمله خود همکاری داشته است. پلیس فدرال آمریکا در اظهار نظری جدید مدعی شد شمسالدین جبار، مهاجم شب سال نو در شهر نیواورلان به تنهایی دست به این حمله زد و «صددرصد» از گروه داعش الهام گرفته بود. شبکه خبری سیانان نیز این متناقضگویی مشکوک و بدون سند را ادامه داد و به نقل از دو منبع که آنها را نیروهای مجری قانون خواند، گزارش داد: «مهاجم در حین انجام حمله یک پرچم داعش به همراه داشت.» صبح چهارشنبه در یک اقدام تروریستی دیگر یک خودرو «سایبر تراک» تولید شرکت تسلا که ایلان ماسک ریاست آن را برعهده دارد، مقابل هتل متعلق به دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در لاسوگاس منفجر شد که در جریان این انفجار یک نفر کشته و هفت نفر زخمی شدهاند. ایلان ماسک مالک تسلا و از نزدیکان ترامپ در شبکه اجتماعی متعلق به خود حمله دوم را نیز به حمله اول گره زد و گفت: «هر ۲ خودرو از طریق یک سرویس اجاره شدهاند.» تا به این ترتیب روایت داعشی اقدام تروریستی اول به اقدام دوم نیز تعمیم داده شود. این ادعاها درحالی مطرح میشود که طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پلیس آمریکا اعلام کرد «متیو لیولزبرگر» ۳۷ ساله که به عنوان مظنون انفجار خودروی سایبر تراک در مقابل هتل ترامپ در لاسوگاس شناسایی شده، عضو سابق ارتش آمریکا بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید