ماجرای جنجال زن بیحجاب فرودگاه مهرآباد چه بود؟
مشرق نیوز نوشته آن خانمی که در فرودگاه مهرآباد عمامه فرد روحانی را برداشت ، مشکل روانی داشته است. این ماجرا اما به طرز عجیبی یادآور قضیه دانشگاه علوم و تحقیقات است.
ویدیویی از مشاجره یک زن با یک روحانی در فضای مجازی غوغا به پا کرده است. گفته میشود که این تصاویر مربوط به اتفاقی است که دیروز در فرودگاه مهرآباد رخ داده است.
چنانکه که در تصاویر مشخص است، خانمی که روسری به سر ندارد، با یک روحانی مشاجره کرده و عصبانیت وی به حدی است که عمامه روحانی را برداشته و به جای روسری سر میکند! همین استفاده از عمامه به عنوان روسری گمانه شروع ماجرا از تذکر حجاب را تقویت کرده است.
در رسانههای داخلی جزئیاتی بیشتری از این ماجرا گزارش نشده و تنها «مشرق نیوز» نوشته: «با بررسی دوربینهای مداربسته و همچنین اطلاعاتی که یک منبع آگاه در اختیار مشرق قرار داده است میتوان گفت ادعای رسانههای معاند در این خصوص کذب محض بوده است. ماجرا از این قرار است که خانمی که از مشکلات روحی رنج میبرده است بدون دلیلی شروع به فریاد در فرودگاه میکند و به سمت مردم حملهور میشود و به افراد متعددی حاضر در فرودگاه توهین میکند.»
بنا به گزارش مشرق نیوز، «با بازداشت ایشان و حضور خانواده و ارائه اسناد پزشکی مشخص میشود فرد خاطی دچار مشکلات روانی شدید بودهاند؛ افرادی که این خانم به آنها حمله کرده بود از شکایت منصرف شدند و وی ساعتی بعد آزاد شد».
این رسانه اصولگرا تاکید کرده که «فرد روحانی که یکی از افرادیست که این خانم به او توهین و حمله کرده است هیچ تذکر حجابی به وی نداده است و هیچ مواجههای نیز با این خانم رخ نداده است و بدون دلیل به او حمله و از این صحنه نیز فیلمبرداری شده است. در نهایت این روحانی با دیدن وضعیت روحی زن و داروها و گواهی پزشکی که حکایت از وضعیت روحی و روانی غیرعادی اش داشت از شکایت صرف نظر کرد.»
رویداد ۲۴ اصل ماجرا اطلاعی نداشته و قادر به تایید یا تکذیب روایت «مشرق نیوز» هم نیست، اما درباره این موضوع و واکنشها به آن ذکر چند نکته را لازم میداند.
۱. اشاره به اینکه خانم حاضر در این ویدیو «مشکلات روانی شدید» داشته، یادآور ماجرای آهو دریایی در دانشگاه علوم و تحقیقات است که اتفاقا خیلی هم از آن نگذشته است. بر این اساس تردید در درستی این روایت چندان دور از انتظار نیست. مساله، اما وقتی مهمتر میشود که توجه کنیم در فقره قبلی هم ذهن جامعه چندان پذیرای مساله مشکل روانی داشتن نبود و واکنشهای بسیاری در فضای مجازی مشاهده شد؛ لذا این شائبه به صورت جدی مطرح است که آیا به هر فردی که واکنش شدید نسبت به تذکر حجاب نشان دهد برچسب مشکل روانی داشتن زده میشود.
۲. این وضعیت قطعا ناشی از افزایش بیاعتمادی در جامعه است. واکنشها در شبکههای اجتماعی به قضیه فرودگاه مهرآباد و توضیحی که مشرق نیوز درباره آن منتشر کرده، نشان میدهد که اعتماد عمومی نسبت به مسئولان و رسانههای داخلی چنان از بین رفته که به هیچ وجه حاضر به پذیرش روایت آنها نیستند؛ لذا فارغ از اینکه اصل ماجرای مورد بحث چیست و حتی بحث حجاب؛ باید فکری برای ترمیم اعتماد عمومی کرد.
۳. دیگر مساله قابل توجه در این ویدیو، اما خشمی است که در رفتار آن زن وجود دارد. خشمی که با توجه به افزایش برخوردها پیرامون موضوع حجاب در جامعه مستتر بوده و هر بار به شکلی بروز میکند. بدیهیتر از آن است که تذکر دهیم، اما افزایش این خشم به هیچ عنوان نتیجه و عاقبت خوشی نخواهد داشت.
۴. نکته مهم دیگر افزایش برخوردهای اینچنینی در جامعه و کاهش فواصل آن است. شاید برخی مثل همیشه دیوار رسانه و فضای مجازی را کوتاه ببینند و انتشار ویدیوهایی از این دست را توطئه بخوانند، اما واقعیت این است در ماههای اخیر بیش از هر وقت دیگری شاهد برخوردهای از این دست بین حامیان پوشش اختیاری و مخالفان آن هستیم.
۵. همزمان با افزایش سختگیریها در موضوع حجاب، شاهد افزایش برخوردها نیز هستیم. این طور که به نظر میرسد هرچه بیشتر از ابلاغ و اجرای قانون حجاب گفته یا مسائلی مثل ایجاد یگان ویژه بانوان در شهرداری، ایجاد کلینیک ترک بی حجابی و ... گفته میشود؛ نه تنها کمکی به حل مسائل این حوزه نمیشود، چالشها و درگیریها نیز بیشتر میشود.
منبع: رویداد 24
دیدگاه تان را بنویسید