حمله اسرائیل به 39 مرکز درمانی غزه به روایت سازمان ملل
دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل امروز (چهارشنبه) از ثبت ۱۳۶ مورد حمله علیه ۳۹ مرکز درمانی در غزه در بازه زمانی میان اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ خبر داد.
به گزارش نامهنیوز، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: ما ۱۳۶ مورد حمله به ۳۹ مرکز پزشکی در غزه را بین اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ ثبت کردهایم.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین تاکید کرد، تخریب عامدانه تاسیسات پزشکی ممکن است به منزله مجازات دسته جمعی باشد.
این دفتر همچنین اعلام کرد، تخریب عمدی مراکز درمانی بر اساس قوانین بینالمللی «جنایت جنگی» محسوب میشود.
پیش از این نیز وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که رژیم اشغالگر به طور عمدی از تأمین سوخت برای بخش بهداشت و درمان جلوگیری میکند که این اقدام تهدیدی جدی برای توقف فعالیت بیمارستانها به شمار میرود و خطر فاجعه انسانی قریبالوقوعی را در پی دارد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز پیشتر اعلام کرد که بیمارستانهای غزه به دامی برای مرگ تبدیل شدهاند. خانوادهها در غزه از هم میپاشند، کودکان از سرما و گرسنگی میمیرند و گرسنگی جان مردم را میگیرد.
آژانس آنروا در ادامه خواستار آتشبس فوری در نوار غزه شد.
آنروا اعلام کرد، وضعیت بیمارستانهای غزه و اقدامات رژیم صهیونیستی برای نابودی سیستم بهداشتی، نیاز به اقدام فوری جامعه جهانی برای اعمال فشار بر این رژیم و تأمین کمکهای ضروری برای مردم غزه را بیش از پیش آشکار میکند. ادامه این روند میتواند به فاجعهای انسانی در این منطقه منجر شود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که رژیم صهیونیستی به بمباران و هدفگیری مستقیم بیمارستانها ادامه میدهد و تلاش میکند سیستم بهداشتی در شمال و جنوب غزه را به طور کامل نابود کند.
بر اساس گزارشها، سه بیمارستان عمومی در شمال غزه، شامل بیمارستانهای «کمال عدوان»، «بیت حانون» و «اندونزیایی»، به دلیل تشدید حملات اشغالگران، کاملاً از چرخه خدمترسانی خارج شدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرده است که تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان در غزه به صورت جزئی فعال هستند و با کمبود شدید تجهیزات و امکانات مواجه هستند.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۶۰ روز میگذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بیآبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان میدهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بینالمللی اعلام کرد هیچ خانهای در نوار غزه نیست که از ابتداییترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به سادهترین و اولیهترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین، تعداد کل شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز به ۴۵ هزار و ۹۳۶ تن و شمار زخمیها به ۱۰۹ هزار و ۲۷۴ تن افزایش یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید