کد خبر: 745380
تاریخ انتشار :

تفاوت بزرگ جلیلی و پزشکیان در شرایط تحریمی | نورانی نژاد: ماه عسل دولت تمام شده

حسین نورانی نژاد، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره‌ی راهکار‌های پیش رو دولت پزشکیان می‌گوید: «جلیلی می‌گفت که ما کوتاه نیاییم و می‌توان با اتکا به منابع داخلی به رشد ۸ رصد رسید، کسانیکه به پزشکیان رأی دادند نظرشان این است که باید با دنیا به تعامل رسید تا از زیر بار تحریم ر‌ها شویم. این مهم‌ترین تفاوت پزشکیان و جلیلی بود.»

تفاوت بزرگ جلیلی و پزشکیان در شرایط تحریمی | نورانی نژاد: ماه عسل دولت تمام شده
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

دولت پزشکیان با وعده‌ی اصلاح امور از طریق تعامل با جهان و تعامل با داخل تحت عنوان وفاق ملی بر سر کار آمد. حالا نه خبری از مذاکره است و نه وفاق داخلی و همکاری با دولت، زیرا پرونده‌های اساسی داخلی از جمله fatf و رفع فیلترینگ و قانون حجاب و... نیز کماکان پابرجاست و مردم چندان احساس نکرده‌اند که دولت عوض شده است. حالا مسأله اینجاست که چه باید کرد؟ پزشکیان برای روز‌های پیش روی خود چه راهکاری جهت پیشبرد مطالبات سبد رأی خود دارد؟

پایان ماه عسل دولت

حسین نورانی نژاد، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره‌ی پایان ماه عسل دولت و حاکمیت به «رویداد ۲۴» می‌گوید: 

«بعید می‌دانم کسی تصور این را داشت که دولت وقتی بیاید فرش قرمز برایش پهن می‌شود. از این سبک موانع همیشه بوده و آقای پزشکیان هم با علم به این مسأله پا به میدان گذاشته است. از آغاز هم پیش‌بینی می‌شد که ماه عسل دولت به پایان برسد. 

ماه عسل دولت به پایان رسیده و حامیان دولت انتظار تحقق وعده‌ها را دارند، رقبا نیز فعال شده‌اند که زمین گیرش کنند. یک نگرانی هم در زمان انتصابات وجود داشت و بخشی از اصلاح طلبان تصمیم گرفتند هیچ نقد و نظری را مطرح نکنند. رویکرد دولت قابل دفاع، اما توان پیشبردن این رویکرد‌ها را ندارد. این مشکل مربوط به انتخاب‌های دولت و قانون مشاغل حساس است. برای کمتر کسی این امکان فراهم است که به راحتی بتواند وعده دهد، اما نتواند یک مدیرکل ساده را در سازمان‌های دولتی به کار بگیرد.»

او افزود: «به نظر می‌رسد راهبرد مشخص سیاسی در دولت وجود ندارد. دولت راهبرد و گفتمان و وحدت رویه‌ی سیاسی درون خود ندارد. مسائل سیاسی از درون دولت مدیریت نمی‌شود و به نوعی ر‌ها شده است.»

تفاوت جلیلی و پزشکیان در چیست؟

وی در ادامه درباره‌ی عدم تفاوت پزشکیان و جلیلی در شرایط تحریمی گفت: «دولت نباید بگذارد وضعیت به سمتی برود که نتواند دیگر نفت بفروشد. یک واقعیت بر اساس تجارت دو دهه‌ی اخیر وجود دارد که نشان می‌دهد بدون رفع تحریم‌ها نمی‌توانیم امیدوار باشیم مردم را راضی نگه داریم و در مسیر توسعه قرار بگیریم.

وقتی یک مدیر در رأس قدرت قرار بگیرد، نمی‌تواند امیدوار باشد که در مسیر توسعه قرار دهد ما نهایتاً می‌توانیم تلاش کنیم که مردم فقیرتر نشوند. تفاوت اصلی دولت پزشکیان با جلیلی در همین نکته بود. جلیلی می‌گفت که ما کوتاه نیاییم و می‌توان با اتکا به منابع داخلی به رشد ۸ رصد رسید، کسانیکه به پزشکیان رأی دادند نظرشان این است که باید با دنیا به تعامل رسید تا از زیر بار تحریم ر‌ها شویم. این مهم‌ترین تفاوت پزشکیان و جلیلی بود. اگر قرار باشد پزشکیان همان راهبرد جلیلی را پیش ببرد، دیگر تفاوتی بین این دو نخواهد بود. باید به پزشکیان اجازه داده شود که با همان راهبردی که رأی گرفت، با همان راهبرد مسیر را پیش ببرد.»

پزشکیان استعفا داده است؟ 

نورانی نژاد درباره‌ی منشأ خبر استعفا پزشکیان گفت: «من حرف معتبری درباره‌ی استعفای پزشکیان نشنیدم. این خبر دو منشأ دارد. اول از سوی رقبای داخلی، چون می‌خواهند دولت کوتاه مدت باشد. یک منشأ هم کسانیست که همین نگرانی را دارند و می‌گویند اگر پزشکیان مجبور باشد مثل جلیلی برخورد کند، چرا بماند؟ وقتی رئیس جمهور اختیار‌های اولیه را نداشته باشد، چرا باید به این مسیر ادامه دهد؟»

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما