کد خبر: 745414
تاریخ انتشار :

جزئیات قتل دختر ۷ ساله اصفهانی؛ نیم‌تنه پایینی المیرا پیدا نشده است

هفدهم اسفند ماه سال گذشته «المیرا (نازگل) زارع»، دختربچه ۷ ساله در روستای دهکرم اصفهان به طرز مشکوکی مفقود می‌شود. خانواده ماجرا را به پلیس اطلاع می‌دهند و پلیس پس از چند روز با کمک سگ‌های زنده‌یاب اقدام به جست‌وجو در حوالی روستا می‌کند و به جسد سوخته المیرا می‌رسد.

جزئیات قتل دختر ۷ ساله اصفهانی؛ نیم‌تنه پایینی المیرا پیدا نشده است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 پلیس در ابتدا به اعضای خانواده مشکوک و تعدادی از آنها از جمله پدربزرگ، دو دایی و مادر المیرا را بازداشت می‌کند، اما بعد از مدتی پدربزرگ و دایی بزرگ المیرا آزاد می‌شوند. این در حالی است که مادر و دایی کوچک المیرا هنوز در زندان به سر می‌برند. پلیس همچنین به دو کارگر اتباع مظنون و آنها را نیز بازداشت می‌کند، اما بعد از مدتی آنها از زندان آزاد می‌شوند.

«حمید چوپان»، پسرخاله مادر المیرا به «اعتماد» می‌گوید: «وقتی المیرا مفقود شد به اداره پلیس آگاهی اصفهان رفتیم. آنجا فقط چند سوال از ما پرسیدند و شکایت ثبت شد. بعد از مدتی پلیس از مادر المیرا خواست چند تکه از لباس‌های بچه را تحویل ماموران بدهد تا سگ‌ها با بو کشیدن لباس‌ها بتوانند المیرا را پیدا کنند، اما سگ‌های زنده‌یاب آن روز جسد سوخته المیرا را پیدا کردند که بر اثر سوختگی نیم تنه پایینی بدن از بین رفته بود.

دو، سه روز بعد، ماموران پلیس با همان سگ‌ها به روستا برگشتند. سگ‌ها ناگهان به سمت ماشین دایی المیرا دویدند و پارس کردند. دایی المیرا چند روز قبل لباس‌ها را با همان ماشین تحویل ماموران پلیس داده بود، اما چون یک تکه از لباس المیرا داخل ماشین مانده بود سگ‌ها به سمت ماشین دویدند. همین مورد باعث شد خانواده المیرا بازداشت شوند.»

این درحالی است که وکیل خانواده المیرا به «اعتماد» می‌گوید: «خانواده المیرا ماشین دیگری نداشته و با همان ماشین لباس‌ها را تحویل ماموران داده‌اند. فعلا مستند و مدرکی دال بر محکوم کردن این دو نفر وجود ندارد و صرف اعترافات مظنونان نمی‌توان گفت آنها مرتکب جرم شده‌اند، چراکه هنوز خیلی از مسائل مشخص نشده است. ازجمله علت تامه مرگ، ساعت فوت، عمد یا غیرعمد بودن قتل و...»

هفته گذشته محمدرضا هاشمی، جانشین فرمانده انتظامی اصفهان در مورد این پرونده اعلام کرد: «اواسط اسفند ماه سال گذشته به دنبال دریافت خبر مفقودی دختربچه ۷ ساله به اسم نازگل در یکی از مناطق روستایی اصفهان اقدامات تخصصی کارآگاهان پلیس آگاهی برای یافتن او آغاز شد.

در این خصوص تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی مرکز استان با بررسی همه‌جانبه، مادر و دایی مقتول را به عنوان ۲ مظنون اصلی این پرونده دستگیر کرده که در تحقیقات به عمل آمده به بزه ارتکابی اعتراف و برای انجام اقدامات قانونی به مرجع قضایی تحویل داده شدند. پس از این جنایت متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب با جوسازی رسانه‌ای سعی در انتساب قتل به اتباع بیگانه داشتند که با توجه به دستگیری عاملان قتل، نقش داشتن اتباع بیگانه در قتل نازگل به اثبات نرسید.»

آیا مسائل مالی انگیزه متهمان بوده است؟

کاوه، پدربزرگ المیرا می‌گوید: «یازده ماه است که مادر المیر و دایی او را بازداشت کردند و گفتند دختر و پسرم متهمان پرونده هستند. المیرا چهار ماهش بود که پدرش فوت کرد و ما قبول کردیم سرپرستی او را به عهده بگیریم تا اینکه اواسط اسفند ماه سال گذشته حدود ساعت ۸ صبح المیرا درحالی که داشته در حیاط خانه بازی می‌کرده به خیابان رفته و مفقود شده است.

نزدیک ۲۸ روز از المیرا خبری نبود. پلیس با کمک سگ‌های زنده‌یاب، جسد سوخته المیرا را در دویست متری خانه ما کشف کرد. بعد هم دختر و دو پسرم را به همراه خود من بازداشت کردند.

دو ماه که گذشت گفتند تو بی‌گناهی و آزادی! پسر بزرگم هم آزاد شد، اما دختر و پسر کوچکم را نگه داشتند تا اینکه هفته گذشته پلیس اعلام کرد مادر و دایی المیرا او را به قتل رساندند.»

پدربزرگ المیرا در پاسخ به اینکه آیا پلیس مدرکی دال بر این اتهام داشته، می‌گوید: «جز اعترافات دختر و پسرم هیچ مدرک دیگری دال بر صحت موضوع به ما ارایه نشده است. گفتند به خاطر مسائل مالی این حادثه رخ داده است. من حتی مهریه دخترم را بعد از فوت همسرش از خانواده مطالبه نکردم.»

«حمید چوپان» پسرخاله مادر المیرا نیز در مورد روز حادثه می‌گوید: «المیرا روز پنجشنبه هفدهم اسفند ماه ۱۴۰۲همراه مادرش از روستای برسیان به روستای دهکرم رفت تا تعطیلات آخر هفته را خانه پدربزرگ و مادربزرگش باشد. ساعت ۸ صبح روز جمعه المیرا وارد حیاط و مشغول بازی شد. همان لحظه پدربزرگ المیرا خانه را ترک کرد. یک ساعت بعد مادر المیرا متوجه شد که المیرا نیست.

او احتمال می‌داد المیرا با پدربزرگش از خانه بیرون رفته برای همین با او تماس گرفت و زمانی که متوجه شد المیرا همراه پدربزرگش نیست همه جا را جست‌وجو کرد، اما خبری از المیرا نبود. سپس همه خانواده شروع به جست‌وجو کردند. حتی دوربین‌های مداربسته اطراف را بررسی کردند؛ دوربین‌ها یا خراب بود یا کیفیت مناسبی نداشت. بنابراین هیچ سرنخی به دست نیامد.»

چوپانی در ادامه می‌گوید: «تا اینکه پلیس وارد ماجرا شد و سگ‌های زنده‌یاب به روستا آورد. سگ‌ها جسد المیرا را نزدیک خانه پدربزرگ او کشف و چند روز بعد هم اعضای خانواده المیرا را بازداشت کردند؛ پدربزرگ و دایی بزرگ المیرا آزاد شدند، اما مادر و دایی کوچک او تا الان در زندان به سر می‌برند.»

او درباره اینکه چرا در این خبر انگشت اتهام به سمت اتباع گرفته شده بود، می‌گوید: «حدود بیست، سی سال است که اتباع زیادی با خانواده‌های‌شان در این روستا زندگی می‌کنند. البته هیچ‌ وقت با آنها مشکلی نداشتیم، اما بعد از خبر مفقودی و کشته شدن المیرا اهالی روستا به این موضوع بدبین شده بودند.»

نیم‌ تنه پایینی جسد هنوز کشف نشده است

«مهدی یوسفی‌شاتوری»، وکیل خانواده المیرا (نازگل) در مورد این پرونده به «اعتماد» می‌گوید: «تا زمانی که جزییات قتل اعم از عمد یا غیرعمد بودن آن در دسترس قرار نگیرد، نمی‌توان به‌طور قطعی نظر داد. همچنین انگیزه قتل و نحوه به قتل رساندن المیرا نیز باید مشخص شود. نیم تنه پایینی جسد نیز هنوز کشف نشده است؛ نمی‌دانیم نیم‌تنه پایینی جسد جایی دفن یا سوزانده شده است.

باید مشخص شود المیرا چه ساعتی به قتل رسیده و کجا سوزانده شده، چراکه تمامی این جزییات کمک‌کننده است. همچنین بازسازی صحنه جرم هنوز انجام نشده است؛ شخص یا اشخاصی که عنوان شده متهم هستند باید بتوانند صحنه جرم را بازسازی کنند. علت تامه فوت نیز در دسترس ما قرار نگرفته است. بنابراین صرف اعترافات متهم یا متهمان نباید آنها را محکوم کرد. وقتی متهم تحت شرایط خاص مسائلی را بازگو می‌کند باید صحت آن صحبت‌ها نیز مشخص شود.»

یوسفی در ادامه می‌گوید: «فعلا مستند و مدرک دیگری غیر از اعترافات مادر و دایی المیرا وجود ندارد. در حال حاضر اجازه دسترسی به پرونده به بنده داده نشده است، اما به محض دسترسی به پرونده جزییات بیشتری مشخص می‌شود. جزییات پرونده‌های جنایی بسیار مهم هستند، چراکه شخص یا اشخاصی که مرتکب جنایت شده‌اند باید از جزییات جنایت هم مطلع باشند؛ یعنی متهم یا متهمان باید عنوان کنند چرا مرتکب جنایت شدند؟ حالا یا عمد یا غیرعمد.»

وکیل خانواده المیرا می‌گوید: «جسد المیرا حدود یک ماه بعد از مفقودی او کشف شد. به همین خاطر است که نظریه پزشکی قانونی بسیار اهمیت دارد. باید مشخص شود دقیقا چه روزی المیرا به قتل رسیده؛ چراکه در برخی پرونده‌های مشابه وقوع قتل چند روز بعد از مفقودی رخ داده است. بنابراین محکومیت حتما باید در محاکم قضایی صورت گیرد و حکم نهایی توسط دیوان عالی کشور تایید شود. امکان دارد قرار مجرمیت صادر و پرونده به دادگاه کیفری یک استان اصفهان ارجاع و جلسه رسیدگی به پرونده با حضور وکلا تشکیل شود.»

منبع: اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها