کد خبر: 749745
تاریخ انتشار :

آخرین موضع آمریکا درباره به صلح اوکراین

مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگویی بیان کرد که گفت‌وگوهای واشنگتن با طرفین جنگ برای رسیدن به صلح ادامه دارد و آمریکا خوش‌بینی «محتاطانه‌ای» نسبت به توافق در این زمینه دارد.

آخرین موضع آمریکا درباره به صلح اوکراین
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، «مایک والتز» مشاوره امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که در گفت‌وگوهای آمریکا و اوکراین در عربستان سعودی چه اتفاقی رخ داد، گفت: اول از این شروع کنیم که «مارک روته» دبیر کل ناتو امروز (پنجشنبه) در کاخ سفید با رئیس جمهور (ترامپ دونالد ترامپ) دیدار داشت و به او گفت که فقط شما، رئیس جمهور ترامپ می‌توانستید این بن‌بست و وضعیت نابسامان را برطرف کنید که رئیس جمهور بایدن ما را به آن وارد کرده بود، یعنی جنگی که با خندق‌ها و پر از کشتار به شیوه جنگ جهانی اول انجام می‌شد.

او در گفت‌گویی با شبکه فاکس نیوز با اشاره به مشاجره علنی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین با ترامپ و «جی‌دی ونس» معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۸ فوریه در کاخ سفید درباره صلح اوکراین، بیان کرد: ما در عربستان سعودی با وزیر امور خارجه «مارکو روبیو» رویکردی بسیار متفاوت از اوکراینی‌ها داشتیم که با حضور رئیس جمهور «زلنسکی» در اتاق بیضی شاهدش بودید ما گفت‌وگوی خیلی خوبی داشتیم و حتی در بخشی از آن به نقشه راهی رسیدیم و شروع کردیم به ترسیم کردن اینکه چطور قرار است این جنگ را به پایان ببریم.

والتز گفت: شما در نهایت شاهد بودید که اوکراینی‌ها به این رسیدند که باید به سمت آتش‌بس پیش بروند و با آن موافقت کنند. در واقع، همه باید با آتش‌بس موافقت کنند. بنابراین، تمامی این کارها در حال انجام شدن است.

وی تاکید کرد: «همانطور که رئیس‌جمهور زلنسکی، رئیس‌جمهور پوتین و دبیرکل ناتو گفتند، تنها رئیس جمهور ترامپ بود که می‌توانست ما را از این نقطه که هیچ یک از طرفین گفت‌وگویی درباره صلح نداشتند به نقطه‌ای برساند که پایان دادن به این جنگ نزدیک‌تر از قبل است.»

سه‌شنبه گذشته، نشستی بین هیئت‌های آمریکایی و اوکراینی در عربستان سعودی برگزار شد. دفتر رئیس‌جمهور اوکراین پس از این مذاکرات بیانیه‌ای مشترک منتشر کرد که بر اساس آن، کی‌یف برای پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس ۳۰ روزه با روسیه، با امکان تمدید آن با توافق دوطرفه، آمادگی دارد. این سند همچنین اعلام کرد که آمریکا کمک‌های خود به اوکراین را فورا از سر خواهد گرفت و وقفه در تبادل داده‌های اطلاعاتی را رفع خواهد کرد.

همچنین «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، بعدا ابراز امیدواری کرد که روسیه با یک آتش‌بس در اوکراین موافقت کند. او همچنین اعلام کرد که قصد دارد با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای بررسی این موضوع گفت‌وگو کند.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه این گفت‌وگو، در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اقدامات طرف روسی درباره آمادگی برای مذاکرات صلح و این واقعیت که در صورت توافقی برای صلح هیچ یک از طرفین تماما به آنچه مقصودشان است دست نخواهند یافت، آیا اطمینان دارد که رسیدن به صلح امکان پذیر است، پاسخ داد: باید دید چه می‌شود اما من اطمینان دارم کسی که ما را به آن نقطه می‌رساند رئیس جمهور ترامپ است.

او افزود: ما خوش‌بینی محتاطانه‌ای داریم. شاهد این بودید که اوکراینی‌ها از جایی که در کاخ سفید بودیم به جایی رسیدند که در جده عربستان سعودی قرار داشتیم. شاهد اظهارات رئیس جمهور پوتین در کنفرانس خبری‌اش نیز بودیم. مسلما، ۲ طرف قرار است خواسته‌های خود را داشته باشند و ۲ طرف نیز در مواردی مصالحه خواهند کرد.

او افزود: «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در مسکو حضور دارد و قرار است اطلاعاتی را برای بررسی به ما منتقل کند تا درباره اقدامات بعدی تصمیم‌گیری کنیم.

والتز گفت که آمریکا در باره امتیازاتی که هر ۲ طرف برای برقراری این صلح ممکن است، بدهند در حال مذاکره با طرفین است.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما