کد خبر: 751263
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با محمدصالح جوکار

نگاهی به تنش‌های آبی یزد و اصفهان ؛ حق با کیست؟

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی گفت: حالا هم اطلاعات نادرست ارائه می‌شد، مانند اینکه این آب صرف کاشی‌سازی یا صنعت فولاد می‌شود، در حالی که چنین نیست. امروز نیز نمایندگان را دعوت می‌کنیم تا به یزد بیایند و از نزدیک وضعیت را ببینند و ببینند که این آب صرفا برای شرب است.

نگاهی به تنش‌های آبی یزد و اصفهان ؛ حق با کیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست - مسئله اختلاف بر سر آب اصفهان و یزد دامنه‌دار شده است و چند روزی است که مردم یزد با مشکل بی‌آبی مواجه‌اند. از هر دو طرف دلایلی را اظهار می‌کنند. برای مثال یزدی‌ها می‌گویند که آبی که برای شرب ماست در اصفهان قطع شده تا به مصرف کشاورزی برسد و برخی از اصفهانی‌ها هم باور دارند که این آب حق اصفهان است و در یزد مصروف صنعت کاشی و فولاد می‌شود.

محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «کشاورزان شرق اصفهان با کمبود آب مواجه‌اند و برای تأمین آب کشاورزی دچار مشکل شده‌اند اما به جای پیگیری حقوق خود از مسیرهای قانونی، هر از چندگاهی به خطوط انتقال آب به یزد حمله کرده و آن را تخریب می‌کنند؛ اقدامی خلاف قانون اساسی که در آن، برای رسیدن به حق خود، حق دیگران را پایمال می‌کنند. در منطقه‌ای مانند اصفهان که با کم‌آبی مواجه است، کشت برنج یا جو قابل قبول نیست و الگوی کشت باید تغییر کند. موضوع اصلی، تأمین آب شرب است که باید در اولویت باشد. حکمرانی درست در حوزه آب ضروری است تا دولت بتواند عدالت را در این زمینه برقرار کند. طبق قانون، تأمین آب شرب اولویت دارد و آب مازاد می‌تواند در بخش‌هایی مانند کشاورزی استفاده شود».

او ادامه داد: «مدیریت آب شرب بسیار اهمیت دارد و این مسئولیت بر عهده وزارت نیرو است. همچنین باید امنیت خطوط انتقال آب تضمین شود و اجازه داده نشود که برخی افراد تحریک شوند و اموال عمومی را تخریب کنند چرا که این اقدامات امنیت عمومی را تهدید می‌کند. از استان‌های کرمان، فارس، قم، کردستان، کرمانشاه، مازندران، زنجان و خراسان جنوبی تشکر می‌کنم که در این شرایط سخت، مردم یزد را حمایت کرده و تانکر و آب معدنی فرستادند. در شرایط بحرانی باید یکدیگر را یاری کنیم. اکنون این مشکل برای یزد به‌وجود آمده و نباید اقداماتی صورت گیرد که مسائل قومی، منطقه‌ای یا محلی بر منافع عمومی ترجیح داده شود. باید تصمیماتی کلان و ملی گرفت. امیدوارم با تلاش تیم‌های فنی و روحیه ایثارگرانه آنان، آب هر چه سریع‌تر متصل شود».

این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: «در دوره‌های گذشته مطرح می‌شد که آب انتقال‌یافته به یزد، صرف شرب نمی‌شود و صرف کشاورزی می‌شود. حتی هیئتی برای بررسی دعوت شد. آنها بررسی کردند و حرفی برای گفتن نداشتند جز آنکه آب برای شرب استفاده می‌شود. حالا هم اطلاعات نادرست ارائه می‌شد، مانند اینکه این آب صرف کاشی‌سازی یا صنعت فولاد می‌شود، در حالی که چنین نیست. امروز نیز نمایندگان را دعوت می‌کنیم تا به یزد بیایند و از نزدیک وضعیت را ببینند و ببینند که این آب صرفا برای شرب است و میزان آن به‌اندازه‌ای نیست که برای صنعت استفاده شود».

جوکار در پایان گفت: «با یک بررسی ساده می‌توان تشخیص داد که میزان آب مصرفی یزد چه قدر است. بخشی از این آب از طریق خط انتقال تأمین می‌شود و بخش دیگر از منابع زیرزمینی که آن‌ها نیز در حال خشک شدن هستند. باتلاق گاوخونی، که از حوضه آبریز و منابع تغذیه زیرزمینی یزد بوده، خشک شده است. ما با نمایندگان اصفهان گفت‌وگو کرده‌ایم اما متأسفانه اطلاعات نادرستی در اختیارشان قرار داده شده است».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما