کد خبر: 751614
تاریخ انتشار :

روایت خبرنگار انگلیسی از احضار و تحقیر نتانیاهو برای اعلام مذاکرات با ایران

خبرنگار یک شبکه تلویزیونی انگلیس با انتشار یادداشتی تحلیلی پیرامون دیدار اخیر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید، نوشت که هدف اصلی دعوت شتاب‌زده از بنیامین نتانیاهو، اعلام مذاکرات واشنگتن با تهران بوده است؛ اقدامی که به‌گفته این خبرنگار، نخست‌وزیر اسرائیل را در موقعیتی تحقیرآمیز قرار داد.

روایت خبرنگار انگلیسی از احضار و تحقیر نتانیاهو برای اعلام مذاکرات با ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«الیستر بانکال» خبرنگار ارشد اسکای‌نیوز در حوزه خاورمیانه نوشت: «اکنون مشخص شده که چرا اسرائیلی‌ها با این سرعت به کاخ سفید احضار شدند؛ آمریکا و ایران در آستانه انجام مذاکرات هسته‌ای هستند و ترامپ اعلام کرده که این گفت‌وگوها “تقریباً در بالاترین سطح” انجام خواهد شد.»

وی با اشاره به اینکه ترامپ در برابر چشمان نتانیاهو این موضوع را علنی کرده، افزود: «نخست‌وزیر اسرائیل مجبور شد در آن‌جا بنشیند، گوش دهد و آن را بپذیرد. ترامپ با انجام این اقدام در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، قدرت خود را به رخ کشید و عملاً نتانیاهو را وادار به پذیرش نتیجه کرد.»

این تحلیلگر انگلیسی در ادامه نوشت: «ترامپ می‌گوید که در صورت شکست مذاکرات، ایران در “خطر بزرگ” قرار دارد اما مستقیماً تهدید به اقدام نظامی نکرد. ترامپ خواهان توافق است، اسرائیل در مذاکرات حضور ندارد و توانایی نتانیاهو برای اثرگذاری بر این گفت‌وگوها – اگر روند آن باب میلش نباشد – بسیار محدود خواهد بود.»

بانکال با اشاره به بازتاب این دیدار در رسانه‌های صهیونیستی افزود: «برخی رسانه‌های اسرائیلی این جلسه را نوعی تحقیر برای نتانیاهو توصیف کرده‌اند. گمان می‌کنم او کاخ سفید را با نگرانی و شاید خشم ترک کرده باشد.»

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا دیشب (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در جریان دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید ادعا کرد که واشنگتن وارد گفت‌وگوهای مستقیم با ایران شده و قرار است نشستی مهم و سطح‌بالا در روز شنبه (۲۳ فروردین) برگزار شود. وی بدون اشاره به مکان و ترکیب هیأت مذاکره‌کننده، مدعی شد: «برخی می‌گویند این مذاکرات از طریق واسطه‌ها و با مشارکت کشورهای دیگر خواهد بود، اما واقعیت این است که ما مستقیماً با آنها در تماس هستیم.»

هم‌زمان، سی‌ان‌ان به نقل از منابع مطلع گزارش داد که هدف این مذاکرات تلاش برای توافقی جدید به‌جای برجام است. استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه نیز پیشتر گفته بود که واشنگتن در پی اعتمادسازی با تهران و جلوگیری از درگیری است.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنش به اظهارات ترامپ، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که تهران و واشنگتن روز شنبه در عمان «گفت‌وگوهای غیرمستقیم در سطح عالی» خواهند داشت. وی افزود: «این یک فرصت و یک آزمون است؛ توپ در زمین آمریکاست.»

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما