نماینده آمریکا که با عراقچی مذاکره میکند را بشناسید
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه فعالیتهای هستهای ایران و نقش آن در منطقه، به سوالی درباره شفافسازی ادعای رئیسجمهور آمریکا مبنی بر مذاکره مستقیم واشنگتن-تهران و این که چه کسی قرار است نماینده آمریکا در این مذاکرات شنبه آتی طرفین باشد، پاسخ داد

به گزارش نامهنیوز، «تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه و در پاسخ به درخواست توضیح درباره ادعای شب گذشته «دونالد ترامپ» مبنی بر این که واشنگتن در حال مذاکرات مستقیم با تهران است، در حالی که ایران تاکید کرده تنها به طور غیرمستقیم با آمریکا مذاکره میکند، مدعی شد: آنها سر میز مذاکره هستند و میدانند که باید رئیسجمهور ترامپ را جدی بگیرند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شب گذشته در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید مدعی شد: درحال گفتوگوی مستقیم با ایران هستیم. شنبه دیدار مهمی خواهیم داشت و همگی میدانیم که رسیدن به توافقی تازه، بهتر خواهد بود. راه جایگزین برای آمریکا یا حتی اسرائیل خوب نخواهد بود. امیدوارم بتوانیم از راه جایگزین دوری کنیم اما درحال نزدیک شدن به شرایط خطرناکی هستیم.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: امیدوارم مذاکرات به خوبی پیش برود. به نفع ایران است که مذاکرات موفقیتآمیز باشد و امیدواریم این اتفاق رخ دهد.
مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا؟
این در حالی است که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی با توضیح بیشتر درباره «مذاکرات غیرمستقیم و همچنین تاکید ترامپ بر مستقیمبودن مذاکرات» گفت: شکل مذاکره مهم نیست که مستقیم باشد یا غیرمستقیم. به نظر من آنچه که اهمیت دارد، موثر یا غیرموثر بودن مذاکرات است، جدی بودن یا جدی نبودن طرفین در مذاکرات است، نیات طرفین در مذاکره است و اراده برای رسیدن یک راهحل. این موارد در هر گفتوگویی ملاک عمل است.
عراقچی در ادامه گفت: اینکه شکل مذاکرات چگونه باشد، تابع مسائل مختلفی است. شکل مورد نظر ما، مذاکرات غیرمستقیم است. دلایل آن نیز قبلا گفته شده است. مذاکراتی که آنها بخواهند از طریق فشار و تهدید بخواهند اراده خود را تحمیل کنند، این یک مذاکره نیست و در حقیقت دیکتهکردن است. در حقیقت ما به این شیوه به هیچ وجه اعتقادی نداریم. شیوه غیرمستقیم از نظر ما بهتر میتواند یک مذاکره واقعی و منتج به نتیجه را تضمین کند و ما به این شیوه پیش خواهیم رفت.
تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران
بروس در گفتوگو با شبکه فاکس نیوز با تکرار ادعای وجود اهداف برنامه هستهای در برنامه هستهای ایران، ادعایی که مقامهای ایران بارها آن را رد کرده و بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران تاکید کردهاند، گفت: آنها میدانند که او (ترامپ) مردی است که آنچه میگوید را عملی میکند و مقصودش واقعا همان چیزی است که میگوید. به این ترتیب، آنها یک باره سر میز مذاکره حاضر شدهاند. این اتفاق متفاوتی است که تحت یک رهبری مقتدرانه میافتد که صراحتا به دشمنان بشریت نشان میدهد که بهتر است کارهایی را که میگوییم متوقف کرده و آنچه میگوییم را انجام دهند که در این مورد، متوقف کردن تروریسم و تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای است که ایران در چارچوب آنچه میگویند فعالیت صلحآمیز هستهای است، آن را دنبال میکند.
ادعای تمی در حالی مطرح شده که وزیر امور خارجه ایران در آستانه مذاکرات با آمریکا گفته است: برنامه هستهای ایران کاملا صلحآمیز و مشروع است. همین الان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بر مشروعیت آن صحه گذاشته است. از لحاظ بینالمللی هیچ شبههای بر آن وارد نیست. اگر کسی سوالات و ابهاماتی دارد، ما آماده روشنگری هستیم. ما بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود اطمینان داریم و در اینکه اعتمادسازی بیشتری درباره آن صورت دهیم، مشکلی نداریم مگر اینکه محدودیتی برای ما ایجاد کن د و یا مانعی در راستای اهداف ایران باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد که ایران «بزرگترین حامی دولتی تروریسم» است.
دیدگاه تان را بنویسید