روزنامه فرهیختگان در آستانه سفر گروسی:
تهدید کنند، بازرسان آژانس را اخراج میکنیم
فرهیختگان نوشت: اگر تهدید نظامی جدی علیه ایران شکل بگیرد، ایران بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اخراج خواهد کرد، دسترسی آنها را قطع میکند و مواد هستهای را به جایی منتقل خواهد کرد که دست هیچ بازرسی به آن نرسد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انرژی اتمی امروز به تهران میآید و این سفر با توجه به در پیش بودن دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روزنامه فرهیختگان در آستانه این سفر از احتمال خداحافظی با بازرسان آژانس سخن گفته و نوشته: «رافائل گروسی از زمان تصدی پست مدیرکلی آژانس، بارها به ایران سفر کرده است، اما رفتارهای دوگانه و سیاسیکاری او در قبال برنامه هستهای کشور، همکاریهای دو جانبه را فقط از سوی ایران محقق ساخته و قطعنامههای ضد ایرانی که ریشه در گزارشهای خلاف واقع آژانس دارد، حاکی از عدم همکاری این سازمان با ایران است.»
این روزنامه اصولگرا افزوده است: «سفر گروسی به تهران در مقطع فعلی و با توجه به شرایط حاکمی که گفته شد، فرصتی برای ایران است تا با دیپلماسی فعال، از حقوق هستهای خود دفاع کند. حضور گروسی علیرغم اینکه میتواند بازهم آغشته به تناقض و سیاسیکاری و خودنمایی در معرکه هستهای شود، یک پیام واضح دارد و آن پایبندی ایران به معاهدات و چهارچوب حقوقی مربوط به مسائل هستهای است. البته این تحلیل هم وجود دارد که اگر تهدید نظامی جدی علیه ایران شکل بگیرد، ایران بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اخراج خواهد کرد، دسترسی آنها را قطع میکند و مواد هستهای را به جایی منتقل خواهد کرد که دست هیچ بازرسی به آن نرسد.»
«فرهیختگان» با تاکید بر اینکه «این موضع از منظر امنیتی کاملاً منطقی است» نوشته: «ترامپ چندینبار تأسیسات هستهای ایران را تهدید به حمله مستقیم کرده، حتی وقتی میگوید «دوست دارم ایران را قوی ببینم»، بنابراین ما در راستای اعلام حسن نیت، به علاقهمندی ترامپ احترام میگذاریم و تأسیساتمان را به جایی منتقل میکنیم که ایران همچنان قوی بماند. به بیان دیگر در صورت بروز تهدید نظامی جدی، حضور بازرسان و دسترسی آنها به اطلاعات حساس میتواند به افشای دادههایی منجر شود که دشمنان ایران، بهویژه رژیمصهیونیستی، از آن برای هدفگیری دقیق تأسیسات هستهای استفاده کنند. منطق این تحلیل روشن است. اگر بازرسان آژانسی که با وجود همکاری قاطع ایران، علیه ایران گزارش مینویسند و باعث تنظیم قطعنامه علیه کشور میشوند، در شرایط تهدید به مواد هستهای دسترسی داشته باشند، به راحتی اطلاعات را منتقل میکنند، دشمن حمله میکند و کار تمام میشود. از سوی دیگر تجربه تاریخی ما در ترور دانشمندان هستهای و حملات سایبری و فیزیکی به تأسیسات نطنز، لزوم کاربست این سیاست را دوچندان میکند. ایران با این موضع، ضمن حفظ همکاری داوطلبانه با آژانس، تأکید دارد که در برابر تهدیدات منفعل نخواهد بود و امنیت ملیاش را در اولویت قرار میدهد.»
دیدگاه تان را بنویسید