روزنامه صهیونیستی: اسرائیل نتوانست موضع ویتکاف را درباره ایران تغییر دهد
رسانه صهیونیستی نوشته تلآویو که از زمان آغاز مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هستهای ایران تلاش کرده بر موضع مقامهای آمریکایی اثر بگذارد و در این راستا با «استیو ویتکاف» مذاکرهکننده ارشد آمریکا در این مذاکرات دیدارهایی محرمانه داشته، نتوانسته او را مجاب کند مواضع خود را تغییر دهد.

به گزارش نامهنیوز، در پی تلاش مقامهای رژیم صهیونیستی برای اعمال نفوذ بر موضع آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن بر سر برنامه هستهای ایران، رسانه صهیونیستی نوشته به نظر میرسد «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی نتوانستند طی دیدار محرمانهای که جمعه گذشته با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه کاخ سفید و رئیس هیات مذاکرهکننده آمریکایی داشتند، او را قانع به صرفنظر از موضعش در این مذاکرات کنند.
«ویتکاف»؛ چهره تازهای که تلآویو به دنبال تحت سلطه درآوردن اوست
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی در این باره نوشت: اسرائیل در تلاش بوده ویتکاف را در مسیر دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با ایران دنبال کند که شنبه گذشته (۳۰ فروردین) در رم برگزار شد.
جروزالم پست مدعی است که بارنیا اخیرا «دیدارهای بسیار موفقتآمیزی» با «جان راتکلیف» رئیس سیا در اراضی اشغالی داشته اما رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده ویتکاف چهرهای است که به تازگی در کانون توجه قرار گرفته و باید برای اعمال نفوذ در مذاکرات، او را تحت تاثیر قرار دهد.
نگرانی عمیق رژیم صهیونیستی
در ادامه این مطلب آمده است: در اسرائیل نگرانی عمیقی وجود دارد که نه ویتکاف و نه ترامپ، قادر به درک درست اهمیت جزئیات بازگردانی برنامه هستهای ایران به حالت قبل در حوزه غنیسازی اورانیوم و سانتریفیوژهای پیشرفته نیستند.
به نوشته این روزنامه، دیدگاه خوب ایران به دور دوم مذاکرات، نپرداختن آمریکا به برخی جزئیات و برنامهریزی برای برگزاری دور سوم مذاکرات در هفته آتی و دیگر جزئیات نشان میدهد که بارنیا و درمر در ماموریت خود موفق نشدهاند، اگرچه اسرائیل امید خود را تا زمانی که توافق جدید و متوسطی امضا شود، حفظ خواهد کرد.
درگذشته، از بارنیا، «یوسی کوهن»، «تامیر پاردو» و «مئیر داگان» روسای پیشین موساد گاهی برای تحت تاثیر قرار دادن مواضع مقامهای آمریکایی از طریق ارائه برخی اطلاعات استثنایی جدید در برهههایی حساس درباره خطرات ادعایی برنامه هستهای ایران، استفاده میشد.
سابقه طولانی کارشکنی رژیم صهیونیستی در تلاشهای دیپلماتیک برای حلوفصل مسئله هستهای ایران
در مذاکراتی که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا با تهران برای رسیدگی به مسئله برنامه هستهای ایران آغاز کرد و عمدتا، نقش رژیم صهیونیستی در آن نادیده گرفته شده بود، پس از آن که کوهن شخصا با بایدن دیدار کرد (در زمانی که بایدن هنوز با نتانیاهو دیدار نکرده بود)، آمریکا درباره سانتریفیوژها و دیگر بخشهای توافق هستهای ۲۰۱۵ که مبنای مذاکرات بود، موضع سختگیرانهای اتخاذ کرد. این مذاکرات از مسیر خارج شد و فرصت احیای این توافق از بین رفت.
دیدگاه تان را بنویسید