کد خبر: 753654
تاریخ انتشار :

کیهان : روحانی دروغ می‌گوید

روزنامه کیهان نوشت: «آقای روحانی با تکرار افسانه دروغین امکان احیای برجام در سال ۱۴۰۰، آدرس گمراه‌کننده می‌دهد».

کیهان : روحانی دروغ می‌گوید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

حسن روحانی، اخیرا با اشاره به اینکه «قبلاً فرصت‌های خیلی خوبی در مذاکرات داشتیم ولی به خاطر اینکه آن آقا رئیس‌جمهور شود و این آقا نشود، فرصت‌ها را از دست دادیم» گفته: «نگذاشتند! تا روحانی ناموفق باشد! علت اینکه هفته‌های آخر کوتاه آمدم برای این بود که فکر کردم اینها می‌خواهند به توافق برسند ولی به اسم من نباشد و به اسم رئیس‌جمهور بعدی باشد. گفتم باشد و در شورای عالی امنیت ملی هم گفتم این توافقی که همه قبول داریم باید اجرا شود، بناست در دولت من نباشد و در دولت بعدی باشد.»

اظهارات روحانی درباره روند مذاکرات در دولتش و موانعی که احیای برجام داشت؛ با واکنش تند رسانه‌های اصولگرا مواجه شده است.

از همین روز «کیهان» در شماره امروز خود نوشته: «آقای روحانی با تکرار افسانه دروغین امکان احیای برجام در سال ۱۴۰۰، آدرس گمراه‌کننده می‌دهد».

این روزنامه به نقل از رجانیوز نوشته: «فروردین ۱۴۰۰ و با اصرار دولت روحانی برای احیای برجام، رهبر انقلاب سه سیاست قطعی «لغو تحریم، تضمین و راستی‌آزمایی» را به عنوان خطوط قرمز توافق جدید اعلام کردند و تیم مذاکراتی ایران به ریاست عباس عراقچی برای احقاق این شروط راهی وین شد.

علی واعظ مسئول میز ایران در گروه آمریکایی بحران و از دوستان نزدیک رابرت مالی که مسئولیت تیم آمریکایی را در مذاکرات احیای برجام برعهده داشت، فاش کرد که آمریکا به‌دنبال آن بوده تا در دولت روحانی تعلیق غنی‌سازی ۲۰ درصد در ازای آزادی تنها یک میلیارد دلار از اموال کشورمان را اجرائی کند. این پیشنهاد اهانت‌آمیز آمریکا به ایران نشان می‌دهد که تیم بایدن صرفاً به دنبال بازگشتی نمایشی به برجام در ازای چند امتیاز پیش پا افتاده بوده است.»

این رسانه در ادامه آورده است: «با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مشخص شد که ظریف و عراقچی در مذاکرات احیای برجام، به طرف آمریکایی تعهد داده بودند که در صورت بازگشت به توافق، راه «گفت‌و‌گو‌های آتی» درباره مسائل موشکی و منطقه‌ای را باز کنند.

مطالبات آمریکا در مذاکرات به حدی زیاده‌خواهانه بود که رهبر انقلاب در ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ صریحاً در برابر آن موضع گرفتند و فرمودند: «پیشنهاد‌هایی که می‌کنند حتّی قابل نگاه کردن نیست». دولت سیزدهم پس از مواجهه با متن پر اشکال و خطرناکی که دولت روحانی قصد امضای آن را داشت، با تهیه دو متن جدید در مذاکرات وین حاضر شد.»


 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما