چرا بندر شهید رجایی خیلی مهم است؟
ایرج ندیمی در شرح اهمیت بندر شهید رجایی در اقتصاد ایران، گفت: درباره اعتبار بندر شهید رجایی همین بس که قریب به ۸۰ درصد کل عملیات کانتینری ایران از طریق این بندر انجام میشود.

بندر شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است و با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر معروف بین المللی از طریق ۳۵ خط برتر کانتینری دنیا تقریبا نیمی از تجارت ایران را بر عهده دارد.
مجتمع عظیم بندری شهید رجایی که بزرگترین و پیشرفتهترین پایانههای کانتینری کشور را در اختیار دارد بهعنوان دروازه واردات و صادرات و تنظیم کننده نبض اقتصاد کشور تلقی شده و گفته میشود که در میان ۳۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است.
وقوع انفجار مهیب دیروز در این بندر، یاد انفجار بندر بیروت را در اذهان زنده کرد و بسیاری کارشناسان اهمیت و ابعاد اقتصادی این اتفاق را با آن رویداد مقایسه کردند.
ایرج ندیمی نماینده پیشین مجلس و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با «رویداد ۲۴» درباره اهمیت بندر شهید رجایی در اقتصاد ایران گفت: «بخش عمده صادرات و واردات کشور از بنادر جنوبی کشور انجام میشود، بنابراین بنادر جنوب به ویژه بندر شهید رجایی محور تبادلات کالایی، محصولات مصرفی یا واسطهای کشور هستند».
بیان اینکه «بندر شهید رجایی در مساحت ۲۵۰۰ هکتار، امکان ترخیص و خدمات دهی قریب به ۱۰۰ میلیون تن کالا را دارد»، افزود: «درباره اعتبار بندر شهید رجایی همین بس که قریب به ۸۰ درصد کل عملیات کانتینری ایران از طریق این بندر انجام میشود بنابراین چنین بندری با این موقعیت، ابعاد و ظرفیت در ایران جایگزین ندارد و نمیتوانیم به موضوعات مربوط به آن با سهولت و سادگی نگاه کنیم، چون از جهات مختلف، اقتصاد جهانی ایران نیازمند و وابسته به این بندر است».
این تحلیلگر مسائل اقتصادی بندر شهید رجایی را برای ایران «استراتژیک» خواند و اظهار کرد: «ایران قریب به ۹۰ میلیون نفر جمعیت دارد لذا نیاز است که واردات و ترخیص کالاها به لحاظ تامین احتیاجات انسانی و نیازمندیهای بخشهای صنعتی و کشاورزی همراه با تسریع باشد، چون هر روز وقفه میتواند بخشهایی از امور زندگی مردم یا امور صنعتی و کشاورزی کشور را فلج کند و پیامدهای اقتصادی و حتی بهداشتی و درمانی داشته باشد».
وی با اشاره به ارتباطات دریایی، ریلی، جادهای و هوایی بندر شهید رجایی افزود: «چنین امکانی علاوه بر تسریع واردات و صادرات کالاها، ظرفیت فوق العادهای را به بخش ترانزیت کشور میدهد. در مجموع بندر شهید رجایی در ایران به لحاظ امکانات، تجهیزات، سرمایه گذاریها و ارتباطات جایگزین ندارد و به این زودیها نیز نخواهد داشت».
با وجود گذشت یک روز از وقوع حادثه هنوز گزارشی از ابعاد تخریب، حجم خسارات مالی و زمان بازسازی و بازگشت بندر شهیدرجایی به روزهای عادی خود اعلام نشده است و مسئولان اعلام کردند بعد از اطفای حریق، گزارشی از این موضوع را در اختیار مردم قرار میدهند.
منبع: رویداد24
دیدگاه تان را بنویسید