0 تا 100 دریچه تامین هوا در ساختمان
با توجه به مبحث 17 مقررات ملی ساختمان و با تاکید بر بهره وری بهینه انرژی در صنعت ساختمان، باید تا حد امکان جلوی نفوذ عبور هوا از بیرون به داخل ساختمان گرفته شود. از طرفی با توجه به استفاده از لوازم تهویه گرمایشی و سرمایشی گازسوز در داخل ساختمان، به منظور تامین اکسیژن کافی استفاده از دریچه تامین هوا در یک ساختمان الزامی است.
برای اجرای دقیق 0 تا 100 دریچه تامین هوا در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی باید علاوه بر دانستن ضوابط استفاده از آنها، نسبت به انواع دریچه تامین نیز آگاهی داشته باشید. دریچه های تهویه ساختمان موجود در بازار دارای انواع مختلفی هستند که قیمت دریچه تهویه برای هر نوع به عواملی مانند جنس، سایز دریچه و نوع کاربرد آن بستگی دارد.
دریچه تامین هوا چیست؟
دریچه تامین هوا به هدایت هوای تازه به داخل ساختمان می پردازد که این کار منجر به تهویه فضاهای سر بسته می شود. به بیانی دیگر این دریچه ها وظیفه تنظیم هوای خروجی برای وسایل تهویه مطبوع مانند هواساز، کولر آبی، گازی و فن کویل را دارد. همچنین دریچه های تامین هوا با افزایش فشار هوا و در نتیجه کاهش سرعت آن، به تنظیم دقیق هوا با کمترین صدا در محیط کمک می کنند.
جنس دریچه های تامین هوا چیست؟
جنس دریچه های تامین هوا بر اساس نوع کاربردشان تعیین می شود. معمولا در بازار دریچه های هوای آهنی و دریچه هایی با جنس پروفیل وجود دارد. دریچه های آهنی مصارف خانگی و صنعتی دارند و برای اسپیلت و کولر گازی استفاده می شود و در برابر گرما و سرما نیز مقاوم هستند. گاهی برای زیباسازی بیشتر و هماهنگی با دکوراسیون داخلی از پروفیل رنگی یا ورق های 5 سانتیمتری نیز استفاده می کنیم که دارای مقاومت مناسبی هستند. ممکن است دریچه هایی از جنس چوب و پلاستیک نیز در بازار موجود است.
انواع دریچه تامین هوا
0 تا 100 دریچه تامین هوا در ساختمان از بین انواع زیر انتخاب می شود که براساس نوع کاربرد و فضای مورد نظر برای نصب آنها مدل مناسب انتخاب می شود.
دریچه هوای تازه آلومینیومی
این دریچه ها یکی از پر استفاده ترین انواع دریچه تامین هوا در یک ساختمان هستند که همان طور که از اسم آن پیداست، از جنس آلومینیوم و با ضخامت یک میلیمتر ساخته شده اند. این دریچه ها که انواع مختلفی دارند، با تنظیم فشار هوا، به تهویه آن می پردازند. انواع دریچه تامین هوای آلومینیومی شامل موارد زیر است.
دریچه تامین هوای تازه آلومینومی گریلی
شیارهای گریلی این نوع دریچه تامین هوا 9 و 18 سانتی متر طول دارند. تعداد این شیارها نیز بر اساس ابعاد آنها متفاوت است. دریچه هایی با تعداد شیار یک تا چند ردیف در بازار موجود است. ولی به طور کلی ابعاد استاندارد دریچه تامین هوای تازه چهارگوش آلومینیومی گریلی شامل ۱۰×۱۰، ۱۵×۱۵، ۲۰۲۰، ۲۵×۲۵، ۳0×۳۰ و... می باشد. با توجه به این که جنس این دریچه فلزی است، نسبت به نورخورشید، باران و برف مقاومت مناسب را دارد. همچنین قابلیت رنگ پذیری برای هماهنگی بیشتر با محل نصب را نیز داراست.
دریچه تامین هوای تازه آلومینومی توری
توری انتقال و جابه جایی هوا در این دریچه توسط فریم آن نگهداری می شود. یکی از مزیت های این نوع دریچه ها این است که توری علاوه بر تامین هوای تازه در ساختمان، مانع ورود حشرات ریز به داخل می شود.
دریچه تامین هوای تازه آلومینومی خطی توری دار
خطوط این دریچه به صورت موازی و زاویه دار و در پشت آن، یک لایه توری نیز قرار دارد. کاربرد توری، کاهش ورود گرد غبار و حشرات موذی ریز به داخل ساختمان است. این نوع توری نیز دارای مقاومت مناسبی در برابر نور، گرما و سرما را داراست.
دریچه تامین هوای تازه مشبک آلومینومی توری دار (لانه زنبوری)
این نوع دریچه ها دارای ساختاری لانه زنبوری یا مشبک هستند که جابه جایی و انتقال هوا را آسان می کند. و پشت این طرح مشبک، یک لایه توری وجود دارد که به عنوان یک گارد برای ورود آلاینده های هوا و حشرات ریز عمل می کند.
دریچه تامین هوای تازه آلومینیومی دیواری
این نوع دریچه همان طور که از نامش پیداست، روی دیوار نصب می شود و با استفاده از یک دمپر و پره های که در پشت آن تعبیه شده است، هوا را به داخل یا بیرون هدایت می کند.
دریچه تامین هوای تازه آلومینیومی توری گرد
این دریچه هوا از جنس آلومینوم است که در آن از توری برای رد و بدل هوای تازه استفاده شده است و شکل ظاهری آن گرد است که باید برای مقطع هایی دایره مانند، استفاده شود. از این دریچه ها بیشتر در ابعاد قطر 7.5 تا 60 سانتیمتر استفاده می شود ولی در اندازه های 7.5 تا 20 سانتیمتر هم تولید می شوند.
دریچه تامین هوای آلومینومی بلندگویی
این دریچه های هوای تازه آلومینومی برای انتقال هوای کولر آبی، هواساز، فن کویل و... مورد استفاده قرار می گیرد. به علت شکل ظاهری آنها که شبیه بلندگو است، به این نام معروف شده اند و می توانند از جنس پلاستیکی نیز باشند.
دریچه هوای تازه پلاستیکی
دریچه های تامین هوای تازه پلاستیکی به لحاظ وزنی سبک تر از نوع آلومینومی خود می باشند. علاوه بر سبکی، مقاومت آنها نیز بسیار بالاست و گزینه های مناسبی برای ساختمان ها هستند. دریچه هوای تازه پلاستیکی خطی یکطرفه چهارگوش، بلندگویی پلاستیکی، گرد مشبک پلاستیکی و پلاستیکی پادری از جمله آنها می باشد.
دریچه هوای تازه چوبی
اگر در دکوراسیون داخلی منزل، اداره یا محیط های تجاری از متریال چوب استفاده شده باشد، استفاده از این نوع دریچه ها به جهت هارمونی بیشتر با محیط و زیبایی بیشتر توصیه می شود. دریچه های هوای تازه چوبی چهارگوش و گرد از جمله این موارد است.
نکات مهم دیگر در مورد 0 تا 100 دریچه تامین هوا در ساختمان
·اندازه دریچه هوای تازه در یک ساختمان باید با اندازه کانال ورودی هوا و میزان قدرت هواساز متناسب باشد.
- میزان طول پرتاب باد نیز در انتخاب بهترین گزینه دریچه هوا مهم است. هر چقدر سقف مورد نظر بلندتر باشد، باید پرتاب باد نیز بیشتر باشد. در نتیجه بهترین گزینه استفاده از دریچه های سقفی است.
- در انتخاب دریچه تامین هوای تازه در ساختمان های مسکونی باید به اندازه مناسب دقت بیشتری داشته باشید. درغیراین صورت آلودگی صوتی ایجاد شده ناشی از انتخاب نامناسب موجب آزار خواهد بود.
سخن آخر
دریچه تامین هوا برای ورود هوای تازه به داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیزات که در انواع و ابعاد مختلف وجود دارند، جهت تامین اکسیژن کافی برای محوطه داخلی ساختمان بسیار مهم و ضروری است. در فرایند انتخاب و اجرای 0 تا 100 دریچه تامین هوا در ساختمان باید به عواملی مانند ابعاد فضای مورد نظر، کاربرد آن و میزان قدرت هواساز موجود در ساختمان توجه شود. قیمت دریچه تهویه هوای تازه نیز به جنس، ابعاد و شکل ظاهری آن بستگی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید