کد خبر: 738947
تاریخ انتشار :

خانواده در میزان تاب آوری بیماران مبتلا به سرطان کجا ایستاده

تاب آوری در مورد بیماران مبتلا به سرطان به یک مهارت مهم گفته می شود که در آن موارد مختلف مشاوره و راه کارهای برای افزایش حفظ روحیه و ایجاد ثبات روانی در زندگی این بیماران در طول روند درمان منجر خواهد شد.

خانواده در میزان تاب آوری بیماران مبتلا به سرطان کجا ایستاده
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

تاب آوری سرطان چیست؟

همانطور که اشاره شد آشنایی با معنا و مفهوم تاب آوری سرطان می تواند باعث افزایش دسترسی و آگاهی هرچه بیشتر خانواده ها از این اطلاعات مهم شود و در این میان خبرگزاری تیرداد نیوز به عنوان یک مرجع بزرگ رسانه ای هم در تلاش است تا شما را با این مفهوم آشنا کرده و هم به معرفی روانشناس و روانپزشک ها معتبر در این مورد پرداخته و بستر مناسبی را برای افرادی که به دنبال اطلاعاتی در این زمینه هستند به وجود آورده باشد.

بطور کلی تاب آوری در هر نوع شرایطی برای افراد مختلف متفاوت است و روانشناسان بر این باورند که ویژگی های شخصیتی افراد در افزایش و یا کاهش آن بطور مستقیم دخالت دارد. این فرآیند که برای هر فرد با توجه به نوع مسئله پیش آمد متفاوت است معیاری برای سنجش توانایی افراد در مواجه و حتی مقابله با شرایط استرس زا از جمله بروز بیماری های سخت مانند سرطان است. تاب آوری در بیماران مبتلا به سرطان به نحوه برخورد و میزان امید آنها در روند درمان و نحوه پذیرش شرایط پیش آمده نیز اطلاق می شود. این ویژگی می تواند به بهبود کیفیت زندگی این بیماران و تسهیل روند درمان آن ها کمک کند. تحقیقات نشان می دهد علاوه بر تاثیرات محیطی، ویژگی های شخصیتی هستند که مانند خوشبینی، عزت نفس و داشتن معنا برای زندگی از عواملی هستند. همه موارد یاد شده کمک شایانی در بالا بردن سطح تاب اوری جسمی و روحی بیماران در هنگام بروز بیماری سرطان را دارا است.

25

نقش خانواده و خدمات اجتماعی در تاب آوری سرطان چیست؟

یکی از راه های مقابله با سرطان یافتن معنایی برای زندگی است و همچنین تلاش برای ایجاد تعادل در زندگی کنونی خود. معنای زندگی بطور کلی، یکی از راه های موفق مقابله با بیماری و افزایش تاب آوری است. علاوه بر این نحوه تعامل افراد با افراد آشنا و خانواده و خصوصیات شخصیتی بیمار تاثیر بسزایی در این روند را خواهد داشت. وجود دلایلی مانند امیدواری می تواند از محورهای اصلی در میزان تاب آوری بیماران باشد که خود منجر به ارتقای کیفیت درمان و زندگی بیماران مبتلا به سرطان با کمک مشاور خواهد بود.

وجود حمایت های مختلف اجتماعی از جمله خدمات درمانی مناسب و برگزاری جلسات مشاوره با بیمار و انتقال امید از سوی خانواده و دوستان نیز نقش مهمی در افزایش تاب آوری بیماران سرطانی دارد. داشتن افراد نزدیک و دلسوز مانند دوستان و همکاران فرد بیمار که در کنار او حضور داشته باشند، می تواند به کاهش استرس و اضطراب درمان در این افراد کمک کند. خانواده و دوستان با ارائه کمک های عاطفی، مالی و عملی می توانند به بیمار در مواجهه با چالش های بیماری کمک کنند.

حمایت اجتماعی و خانواده نقش مهمی در افزایش تاب آوری افراد مبتلا به سرطان دارد. داشتن شبکه حمایتی قوی از خانواده، دوستان و جامعه، به بیماران کمک می کند تا با چالش های درمان و عوارض جانبی آن کنار بیایند. مطالعات نشان داده است که حضور مشاوره روانشناس دلسوز که با ایجاد شرایط مناسب و ارائه راهکار های علمی فرد بیمار را به ادامه روند درمان تشویق و همراهی کند باعث افزایش چشمگیر موفقیت در روند بهبود بیماران مبتلا به سرطان بود است. مشاوران متخصص بسیاری در این فعال هستند و در این میان دکتر افشین طیبی با سابقه کاری عالی و تضمین شده در خوزه ارائه مشاوره خدمات وانشناسی به بیماران مبتلا به سرطان بستری بسیار امن و مثبت را فراهم کرده است.

رابطه بین تاب آوری و حمیات اجتماعی در بیماران سرطانی چیست؟

امروزه هرچند مردم مدت طولانی تر با بیماری سرطان زندگی خود را ادامه می دهند اما نگرانی درباره مشکلات افراد مبتلا به سرطان و خانواده های آنها در حال افزایش می باشد. در این زمینه، نتایج تحقیقات متعدد حاکی از آن است که دسترسی به حمایت‌ های اجتماعی برای افراد مبتلا به سرطان بر سازگاری و مقاومت‌ آنها در برابر این بیماری اثر می‌ گذارد.

تحقیق حاضر ازنظر روش، توصیفی در قالب مدل‌ سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری آن از همه افراد مبتلا به سرطان تحت درمان در مراکز درمانی و بیمارستان‌ های تخصصی تشخیص و درمان سرطان شهر تهران در سه ماهه اول سال 1402 تشکیل شد. نمونه آماری براساس طرح پژوهش 300 نفر مشخص و با روش خوشه‌ ای چندمرحله‌ ای، با خوشه‌ بندی مراکز درمانی براساس مناطق جغرافیایی و سپس انتخاب یک خوشه به‌ طور تصادفی اجرا شد. نتایج حاصل از تحلیل این آزمایش نشان داد از بین عوامل فردی، حمایت اطرافیان و خانواده در بیماران مبتلا به سرطان به‌ صورت مثبت و انرژی بخش بر روان تأثیر دارد. همین‌ طور تاب‌ آوری نیز به‌ طور مثبت موجب افزایش امید و بهتر شدن حال بیماران شده‌ اند. درمورد عوامل خانوادگی و از بین الگوهای ارتباطی خانواده، موجب کاهش ترس و استرس روانی شده است. نهایتا حمایت اجتماعی می‌ تواند موجب افزایش و کمک زیادی به بهبود یافتن بیماران سرطانی کمک کند.

26

نکاتی که باید خانواده بیماران سرطانی در نظر داشته باشند

برخی از اولین سوالاتی که خانواده و نزدیکان فرد مبتلا به سرطان باید از پزشک و یا تیم مراقبت از سرطان بپرسید به شرح زیر است :

چه نوع سرطانی است؟

کدام نقطه است؟ آیا از آنجا که شروع شده فراتر رفته است؟

گزینه های درمان و مداواچه هست؟ کدام را پیشنهاد می کنید؟

هدف از این درمان چیست؟

روند درمان قدر طول خواهد کشد؟ چگونه خواهد بود؟ کجا انجام خواهد شد؟

یکی از مهمترین مراحل درمان سرطان پس از اطلاع شما از بیماری نزدیکان اگاهی شما از این بیماری و نیازهای فرد مبتلا و حتی نحوه برخورد با بیمار است. این به شما کمک لازم می کند روند بیماری را بفهمید و از آنچه در پیش است مطلع باشید. نکاتی که باید نزدیکان بیمار سرطانی در نظر داشته باشند را به ترتیب در این مقاله بررسی کرده ایم.

یادداشت پایانی تاب آوری در سرطان

حمایت اجتماعی به عنوان مهیا بودن افرادی تعریف می شود که فرد به آنها اطمینان کرده و احساس می کند مانند پدر، مادر، برادر و خواهر و یا دوستان نزدیک. به عنوان یک فرد مورد احترام است و شرایط استرس زا همانند تشخیص سرطان، منابع روانشناختی مهمی به حساب آورده می شود و همکاران یافتند که تعداد دوستان نزدیک، حمایت اجتماعی و فراوانی مشارکت اجتماعی رابطه مثبت و مستقلی با سلامت خود ارزیابی شده دارد. حمایت اجتماعی ادراک شده همچنین رابطه معکوسی با عاطفه منفی دارد و خطر بیماری قلبی و عروقی، مرتبط با خلق و خوی افسرده را تضعیف می کند و احتمالا خطر مرگ و میر را کاهش می دهد.

همچنین خانواده نقش مهمی در ارائه اطلاعات به بیماران سرطانی دارند. آنها می توانند در فهمیدن و تفسیر و توضیح اطلاعات به بیمار خود کمک زیادی کنند و در صورت نیاز اطلاعات را به زبان ساده تر توضیح دهند. ارتباط موثر با خانواده بیمار را بهترین راهنما و منبع اطلاعاتی مجهز می کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما