کد خبر: 739721
تاریخ انتشار :

افزایش نظامی‌گری ارمنستان با حمایت فرانسه، هند و یونان

ارمنستان با امضای برنامه همکاری نظامی سه جانبه با یونان و قبرس و خرید تسلیحات از فرانسه و هند، به دنبال تقویت توان نظامی خود است. این اقدامات باعث نگرانی جمهوری آذربایجان و افزایش رقابت‌های ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی شده است.

افزایش نظامی‌گری ارمنستان با حمایت فرانسه، هند و یونان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل تسنیم، دولت ارمنستان همچنان به‌طور فعال به دنبال یافتن شرکای جدید برای تأمین تسلیحات است.

در حال حاضر، فرانسه و هند تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحات ارمنستان هستند، اما اخیراً این کشور برنامه همکاری نظامی سه‌جانبه با یونان و جمهوری قبرس را امضا کرده است. در سال 2023 و در جریان سفر «سورین پاپیکیان» وزیر دفاع ارمنستان به آتن، توافقنامه همکاری فنی-نظامی میان دو کشور امضا شد. در همان سال، قبرس یونانی نیز به این توافقنامه پیوست.

توافقنامه نظامی ارمنستان و یونان باعث افزایش قابل‌توجه تماس‌ها میان دو کشور شده است.

پس از سفر «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان به آتن در فوریه امسال، «نیکولاوس دندیاس» وزیر دفاع یونان، از ایروان بازدید و اعلام کرد که آتن همکاری مشترک با فرانسه و هند برای حمایت نظامی از ارمنستان را رد نمی‌کند و همچنین ایجاد همکاری نظامی چندجانبه میان ارمنستان، فرانسه، یونان، قبرس و هند را غیرممکن نمی‌داند.

دندیاس در کنفرانس خبری مشترک با پاپیکیان با بیان اینکه «ما با قبرس یک مشارکت دفاعی سه‌جانبه موفق داریم؛ اما مشارکت سه‌جانبه یا چهارجانبه دیگری با فرانسه و هند نیز داریم که کشورها و قدرت‌های مهمی هستند و از دوستان مشترک ارمنستان و یونان محسوب می‌شوند»، در عمل ایده تشکیل یک اتحاد نظامی چهارجانبه را مطرح کرد.

این تحولات نشان می‌دهد که ارمنستان در حال تلاش برای ایجاد روابط نظامی نزدیک‌تر با کشورهای غربی و همچنین هند و یونان است.

بنابراین، می‌توان گفت که ظهور تأمین‌کنندگان جدید تسلیحات باعث تشدید نظامی‌گری ارمنستان در آینده خواهد شد.

«سورین پاپیکیان» وزیر دفاع ارمنستان، در اوایل سال جاری در مصاحبه با تلویزیون «هانرایین» گفته بود که «ارمنستان به موفقیت‌های جدی در زمینه خرید تسلیحات دست یافته است».

او با بیان اینکه «ما در این روند شرکای جدیدی در سطح قدرت‌های بزرگ و سایر کشورهای دوست به دست آورده‌ایم»، گفته بود: «منظور فرانسه و هند و همچنین شرکای دیگری است که فعلاً نمی‌خواهم در مورد آن‌ها صحبت کنم.»

به نظر می‌رسد که ایروان این واقعیت را نادیده می‌گیرد که هر صادرکننده تسلیحات به ارمنستان در درجه اول منافع خود را در این منطقه استراتژیک دنبال می‌کند. به‌عنوان مثال، فرانسه تنها برای پیشبرد اهداف خود در قفقاز جنوبی به ارمنستان سلاح می‌فروشد، به‌ویژه پس از شکست شرم‌آور سیاست‌های پاریس در کشورهای آفریقایی.

هند نیز با مسلح کردن ارمنستان اهداف ژئوپلیتیکی خود را در منطقه دنبال می‌کند و سعی دارد با پاکستان مقابله و دسترسی خود را به بازارهای اروپا و اوراسیا گسترش دهد. هند به‌طور همزمان در حال گسترش همکاری نظامی با یونان است که با ترکیه اختلافات جدی دارد.

در جریان سفر یک‌روزه «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند به آتن در اوت 2023، رسانه‌های هندی نوشتند که این رویداد «پیام مهمی برای ترکیه که در مسئله کشمیر از منافع پاکستان حمایت می‌کند»، خواهد بود.

در آن زمان، روزنامه «فایننشال اکسپرس» از طرح‌های هند برای ایجاد یک «قطب قدرت جدید» با مشارکت ارمنستان و یونان به‌عنوان جایگزینی برای اتحاد ترکیه، پاکستان و آذربایجان خبر داده بود.

این تحولات نشان می‌دهد که رقابت‌های ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی در حال افزایش است و کشورهای مختلف با حمایت از ارمنستان یا جمهوری آذربایجان، به دنبال تأمین منافع خود در این منطقه هستند.

در مورد یونان نیز، اخیراً پایگاه خبری یونانی Enikos گزارش داده بود که آتن ممکن است سامانه S-300 و دو سامانه تسلیحاتی دیگر ساخت روسیه را به ارمنستان تحویل دهد.

به‌طور کلی، موضوع نظامی‌گری ارمنستان بارها در بالاترین سطح در باکو مطرح شده است. «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، در آوریل امسال در سخنرانی خود در مجمع بین‌المللی «COP29 و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» که در دانشگاه آدا برگزار شد، به‌صراحت اعلام کرد که آذربایجان در قبال نظامی‌گری شدید ارمنستان اقدامات متقابل انجام خواهد داد.

رئیس‌جمهور آذربایجان با هشدار به ارمنستان گفت: «ما نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و منتظر بمانیم تا فرانسه، هند و یونان ارمنستان را علیه ما مسلح کنند. آن‌ها این کار را به‌طور آشکار و نمایشی انجام می‌دهند و حتی سعی دارند با این کار چیزی را به ما ثابت کنند. ما نمی‌توانیم بیکار بنشینیم. ما این موضع را به‌وضوح به دولت ارمنستان و طرف‌هایی که امروز سعی در حمایت از ارمنستان دارند، اعلام کرده‌ایم. اگر ما تهدید جدی برای خود ببینیم، مجبور به اتخاذ اقدامات جدی خواهیم شد.»

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما