در گفتگو با نامه نیوز مطرح شد؛
انتقاد حسین مظفر از رفتارهای متناقض دولت در مدیریت کرونا/ تدوین بسته پیشنهادی مجمع تشخیص برای پساکرونا/ وام یک میلیون تومانی برای مردم دردسرساز میشود/ جان مردم مهمتر از اقتصاد است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامه نیوز : دولت روحانی بالاخره تصمیم خودش را گرفت و اعلام کرد با رعایت فاصله گذاری، مردم به فعالیت های عادی روزانه بپردازند اما این تصمیم در خود دولت منتقدان جدی دارد. وزارت بهداشت معتقد است نباید در زمان کنونی اقتصاد را بر سلامت جامعه اولویت داد.
از طرفی دولت اعلام کرده که حاضر است وام یک میلیونی با سود 12 درصد به مردم بدهد که همین مسئله با انتقادهایی روبه رو شد.
درباره عملکرد دولت حسن روحانی برای مدیریت بیماری کرونا با حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگو کردیم.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با حسین مظفر را در ادامه بخوانید.
****
به نظر شما دولت در مدیریت بیماری کرونا چه عملکردی داشت؟
دولت از اول رفتار متناقضی در مدیریت کرونا داشت، همین مسئله مشکلاتی را ایجاد کرد. روزهای نخست دولت اعتقادی به ایجاد محدودیت رفت و آمد و قرنطینه نداشت، حتی اعلام کرد «قرنطینه و ایجاد محدودیت در رفت و آمد کار قرون وسطایی است»، همین مسئله عاملی شد تا مردم نکات بهداشتی را کمتر رعایت کنند چون به حرف دولت اعتماد کردند؛ نتیجه آن بود که بیماری کرونا شیوع بیشتری پیدا کرد و دولت دید که موضوع جدی است. در این مرحله تصمیم به اعمال محدودیت رفت و آمد، فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه سازی گرفت.
مردم هم تاکنون از نظرات دولت تبعیت کردند چون دولت هر زمانی هر تصمیم گرفت مردم همراهی نشان دادند اگر هم نقایصی وجود داشت به خاطر عدم تصمیم گیری درستی بود که دولت داشت.
البته دولت تلاش هایی را انجام داد و نباید قدرنشناسی کرد. وزارت بهداشت و درمان خیلی تلاش کرد تا شیوع بیماری کنترل شود ولی در مجموع دولت می توانست بهتر از این عمل کند تا آسیب های کرونا به کشور ما کمتر باشد.
دو دیدگاه در دولت وجود دارد وزارت بهداشت معتقد است «گرچه برچیدن محدودیت های رفت و آمد و از سرگیری فعالیت کسبه و بازار در کوتاه مدت آثار اقتصادی خواهد داشت اما موجب شیوع شدید بیماری کرونا می شود» اما بخشی دیگری از قوه مجریه بر این باور است باید به اقتصاد اولویت داد، نظر شما چیست؟
نظر کارشناسان باید ملاک قرار گیرد. با این مسئله نباید دستوری و تحکم آمیز برخورد کرد. معتقدم این محدودیت ها مشکلات اقتصادی را بر مردم تحمیل می کند اما جان مردم مهمتر از مشکلات اقتصادی است بنابراین باید در اولویت قرار گیرد.
در مجموع باید این موضوع به صورت اقناعی بین دولت و وزارت بهداشت حل شود تا در آینده مشکلاتی را به بار نیاورد.
در سایر کشورها دولت مبلغی را به خانوارها کمک می کند تا آنها در خانه بمانند، به نظر شما اعطای وام یک میلیونی با سود 12 درصد تصمیم درستی از جانب دولت بود؟
وام یک میلیونی مبلغش ناچیز است و سود و بهره 12 درصدی اش نیز مشکلاتی را به مردم تحمیل می کند، نتیجه اش نیز آن خواهد بود که پس دادن وام سخت تر می شود. دولت باید به صورت بسته های حمایتی اقداماتی را برای کمک به مردم سامان دهد.
برای پساکرونا باید چه تدبیری اندیشیده شود، آیا مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پساکرونا سیاستگذاری انجام خواهد داد؟
مجمع تحلیلی را ارائه می دهد تا مشخص کند چقدر سیاست های کلی سلامت در موضوع بیماری کرونا رعایت شده است و اگر این سیاست ها کامل اجرا می شد چقدر میزان شیوع بیماری کاهش پیدا می کرد.
قطعا بررسی آثار و تبعات بیماری کرونا در دستور کار مجمع تشیخص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت. کمیسیون های اجتماعی و اقتصادی مجمع براساس دستور جناب آقای لاریجانی و رضایی در حال بررسی موضوع هستند و گزارش آنها در دستور کار مجمع قرار خواهد گرفت.
در واقع مجمع برای پسا کرونا پیشنهادات خودش را ارائه می دهد؟
بله. مسئله مورد بررسی قرار می گیرد که ارائه شود.
دیدگاه تان را بنویسید