سعید راد: سیاستهای سینمایی در دورههای مختلف ژانر دفاع مقدس را از ارج و قرب انداخته است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
سعید راد: ما در جنگ فداکاری داشتیم، عرق ملی داشتیم، از خود گذشتگی و ایثارهایی داشتهایم که اصلا به آنها پرداخت نشده و سالی یک عنوان فیلم هم سهم نداشته است.
این حماسه آن قدر بزرگ است که تا صدها سال میتواند مخاطب جمع کند اما اگر قرار است با طنز، خنده و لودگی مردم را به سینما بیاورد، همان بهتر که مخاطب چندانی نداشته باشد. میتوان از زندگی هر نفری که در تدارکات پشت جبهه بوده فیلم ساخت و برای مردم الگوی تازه و نو ایجاد کرد که جذاب هم باشد.
آثاری فاخر در زمینه دفاع مقدس که هم استانداردهای لازم را داشته باشد و هم بتواند با مردم ارتباط برقرار کند شاید به ده فیلم هم نرسد و این تعداد اندک فیلم در برابر این همه سوژه و عظمت این ماجرا خیلی ناچیز است.
آن قدر ممیزی، اعمال نظر و تفکر در این سینما بسته و خستهکننده است که به اجبار جز محدودی موضوعات تکراری و فضاهای مشابه چیزی باقی نمیماند و برای فیلمساز رفتن به سراغ سوژههای دفاع مقدسی سخت میشود.
هرچقدر مدیران اجازه بدهند فضا بازتر شود و موضوعات جدید وارد این وادی گردد، عملکرد موفقتر خواهد شد.
متولیان سینمای دفاع مقدس باید با تلاش بسیار افرادی را که در این زمینه تواناییهای منحصر به فردی دارند شناسایی کنند تا شرایط مساعدتر شود سپس باید فیلمنامههایی را تصویب کنند و آدمهای ناشناختهای را در این زمینه پیدا کنند. باید راجع به این مسئله سرمایهگذاریهای درستی صورت بگیرد.
سینما به تدریج رسالتهای خودش را رها کرده و از این واقعه فاصله گرفته است. البته سینماگران آن دوران را فراموش نکردند بلکه سیاستهای سینمایی در دورههای مختلف این ژانر را از ارج و قرب انداخته است.
اگر فیلمنامه خوب باشد ساختمان فیلم نقشه خوبی خواهد داشت و خوش ساخت از آب در میآید. مگر اینکه مصالح و معماری آن ساختمان مناسب نباشد. البته الان زمان مناسب و خوبی برای نگارش فیلمنامههای عمیق است زیرا ما از جنگ فاصله گرفتهایم و بیشتر میتوانیم به عمق مسایل بپردازیم زیرا به آن اشراف بیشتری پیدا کردهایم. الان واقعگراتر شدهایم و باید فیلمسازیمان ارتقا پیدا کند در حالیکه همه عقب کشیدند.
باید اینقدر از آدمهای قوی دعوت کنیم که فیلمی در ابعاد بزرگ و استاندارد بسازیم وگرنه سوژهها را حرام کردیم و این واقعه بزرگ را بدجلوه دادهایم. باید کارشناسیتر و دقیقتر در این زمینه اقدام کنیم و هرچه بیشتر در این زمینه زحمت بکشیم نتیجه ماندگارتری خواهیم گرفت. پرداختن به موضوعات بینالمللی مانند بیداری اسلامی مستلزم قویتر شدن، رشد و غنا در سینمای کشور است.
به نظر من در سینما آن طور که باید و شاید به موضوع دفاع مقدس پرداخته نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید