کد خبر: 734381
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با ناصر ایمانی

فیلترینگ باید سریعا برطرف شود / درباره حجاب یک توافق نانوشته شده!

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: من به دکتر پزشکیان یادآوری می‌کنم که بله وفاق بسیار خوب است و جامعه هم به آن نیاز دارد اما همه مسائل کشور که با وفاق حل نمی‌شود و برنامه می‌خواهد؛ مثلا با وفاق که نمی‌شود ناترازی انرژی را مدیریت کرد.

فیلترینگ باید سریعا برطرف شود / درباره حجاب یک توافق نانوشته شده!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه‌نیوز - صد روز از شروع به کار دولت مسعود پزشکیان گذشت و حالا می‌شود دستِ‌کم در حوزه برنامه‌ها و سیاست‌ها یک ارزیابی کلی ارائه داد؛ اینکه نوع نگاه دولت در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و دیپلماتیک چیست و تا اینجای کار در این حوزه‌ها چه گام‌هایی برداشته و چه مسیری را در ادامه طی خواهد کرد؟

ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «نمی‌شود بر اساس عملکرد صدروزه بگوییم دولت موفق بوده یا خیر زیرا نتیجه بسیاری از اقدامات دولت هنوز مشخص نیست اما می‌شود درباره سیاست‌هایی که در دست تدوین است و مدیرانی که روی کار آمده‌اند سخن گفت و ارزیابی کرد که آیا سیاست‌ها و برنامه‌های دولت که قرار است توسط اعضای دولت پیش بروند، می‌توانند در مسیر پیش روی دولت مفید فایده باشند یا خیر؛ وگرنه طبیعی است که در صد روز تورم حل نمی‌شود یا دولت نمی‌تواند در مدت صد روز نقدیندگی را کنترل کند. من در مجموع سیاست‌های کلی دولت را مناسب می‌بینم؛ یعنی جهت‌گیری‌های کلی خوب به نظر می‌رسد و انتصاب مدیران ارشد دولت هم قابل قبول بوده است اما در برخی حوزه‌های مهم مانند مسائل اقتصادی شاهد موضع‌گیری‌های صریح و برنامه‌ها و سیاست‌های روشنی از سوی دولت نبوده‌ایم؛ مثلا دولت مشخص نکرده است که قرار است در خصوص رشد پایه‌های پولی چه سیاستی را اتخاذ کند، همین است درباره سرمایه‌گذاری یا آنکه چگونه می‌خواهد تورم را مهار کند یا آنکه قرار است در حوزه ناترازی‌‌ها چه کار کند. همه اینها سیاست‌های اعلامی و برنامه‌های خاصی را می‌طلبد که تا کنون از سوی دولت شاهد نبوده‌ایم و دولت یا برنامه و سیاسی اقتصادی خاصی ندارد یا آنکه دارد و به دلیل ملاحظاتی نمی‌خواهد اعلام کند».

او ادامه داد: «بعد از گذشت صد روز دیگر خیلی نمی‌شود با اهرم وفاق جامعه را قانع کرد، دیگر بعد از گذشت صد روز یا اصلا صدوپنجاه روز یا دویست‌ روز نمی‌شود صرفا با مطرح‌کردن وفاق ملی نخبگان را قانع کرد زیرا با وفاق که نمی‌شود ناترازی انرژی را مدیریت کرد. من به دکتر پزشکیان عزیز یادآوری می‌کنم که بله وفاق بسیار خوب است و بر آن تلاش‌هایی هم شد و جامعه هم به آن نیاز دارد اما همه مسائل کشور که با وفاق حل نمی‌شود و برنامه می‌خواهد».

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «در سیاست داخلی برخلاف آنچه اصلاح‌طلبان که از قضا طرفدار آقای پزشکیان هم بودند، می‌گویند به نظر من انتصاب‌ها قابل قبول بود. اصلاح‌طلبان بعد از معرفی آقای مؤمنی به عنوان وزیر کشور بر آقای پزشکیان بسیار انتقاد کردند و توئیت‌های تندی هم زدند اما آقای مؤمنی نشان داد که متعادل رفتار می‌کند و دیدیم در انتصاب‌های استانداری هم افرادی به کار گرفته شدند که کار اجرایی می‌کنند و کارنامه جناحی خاصی ندارند و نمی‌شود به طور مطلق به این یا آن جناح منسوبشان کرد و واقعا تلاش شد که شاخص‌های انتصاب‌ استاندارها غیرسیاسی باشد».

او در پاسخ به این پرسش که دولت پزشکیان در حوزه مسائل اجتماعی مانند رفع فیلتر یا حجاب چگونه عمل کرده است، مطرح کرد: «مردم هنوز منتظرند و نگاه می‌کنند که دولت در حوزه وعده‌های اجتماعی‌اش چه اقداماتی خواهد کرد. به نظرم صد روز زمان مناسبی برای تحقق وعده‌هایی مانند رفع فیلتر بود اما می‌بینیم که این وعده هنوز محقق نشده است و امیدواریم رفع فیلتر انجام شود زیرا هم مطالبه مردم و تعهد رئیس‌جمهور به مردم است و هم آنکه واقعا از موافقان فیلترینگ در همه این‌ سال‌ها دلیلی قانع‌کننده و استدلالی قوی برای استمرار فیلترینگ نشیده‌ایم. امیدواریم دولت همه تلاشش را به کار بگیرد تا مسئله فیلترینگ حل شود. در موضوع حجاب هم به نظر می‌رسد توافقی نانوشته شده است که وضعیت موجود از آنچه که هست بدتر نشود و تحریکات غیرمعقول به بدتر شدن اوضاع نینجامد».

ایمانی در پایان درباره عملکرد دولت در حوزه دیپلماتیک گفت: «آقای عراقچی در این صدروز بسیار فعال عمل کرد. من تصور می‌کنم او در مجموع سیاست‌های شهید امیرعبداللهیان را دنبال می‌کند، نه سیاست‌های آقای ظریف را. سیاست‌های آقای عراقچی شبیه به شهید امیرعبداللهیان است. او تلاش می‌کند در حوزه منطقه‌ای دیپلماسی و میدان را باهم هماهنگ کند تا نتیجه هم به نفع میدان باشد و هم به نفع دیپلماسی. پیش‌کشیدن موضوع مذاکرات از سوی نیروهای مختلف بیشتر با اهداف سیاسی بیان می‌شود. برخی چنین القا می‌کنند که ایران خواهان مذاکره نیست در حالی که اکنون طرف مقابل یعنی آمریکا آمادگی مذاکره ندارد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها