خبر خوش دولت
شانس به صاحبان سهام عدالت رو کرد؛ حسابها شارژ شدند | انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث با ثبت نام در لینک زیر
سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار(سمات)، روش انتقال الکترونیک سهام متوفیان به وراث (بهجز سهام عدالت) را اعلام کرد.
خبرنگار شکیبا بقال زاده: در فرایند انتقال الکترونیک سهام متوفیان به وراث (بجز سهام عدالت)، با حذف مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان خدمات دولت، یکی از وراث که سجامی است، در هر زمان و هر مکان میتواند به صورت آنلاین با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی: ddn.csdiran.ir نسبت به تشکیل پرونده اوراق بهادار متوفی خود، اقدام کند.
تسنیم نوشت: بر اساس این گزارش، در مرحله نخست متقاضی میبایست پس از ورود به درگاه از منوی میز خدمت الکترونیک گزینه تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی را انتخاب و سپس با وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد متوفی، گزینه استعلام را انتخاب کند.
همچنین متقاضی باید در مرحله دوم با مطالعه شرایط و ضوابط نسبت به تایید آن اقدام کرده و سپس در مرحله آخر با بارگذاری مدارک درخواستی «تصویر گواهی انحصار وراثت، تصویر گواهی پرداخت مالیات بر ارث مربوط به سهام، تصویر کارت ملی و شناسنامه های وراث و تصویر گواهی فوت یا مدارک هویتی متوفی»، درخواست خود را ثبت کند.
طبق اعلام سپردهگذاری مرکزی، متقاضیان پس از ثبت می توانند وضعیت درخواست خود را در قسمت میز خدمت الکترونیک مشاهده کنند.
گفته شده، وضعیت درخواست از طریق پیامک به شماره همراه متقاضی ارسال می شود.
پس از ثبت اطلاعات متوفیان و وراث، درخواست وی در قسمت حقوقی کارگزاری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت سپرده گزاری مرکزی اطلاعات را ثبت و نهایی می کند.
*شایان ذکر است الزامی به مراجعه به دفاتر قضایی نمیباشد*
نرخ خدمت و سهم دفتر به شرح زیر است :
تعداد وراث ۱ نفر؛ سهم دفتر ۳۱۳.۳۰۶ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۳۴۰.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۲ نفر؛ سهم دفتر ۵۵۰.۸۸۵ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۵۹۷.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۳ نفر؛ سهم دفتر ۷۸۸.۶۴۶ ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۸۵۷.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۴ نفر؛ سهم دفتر ۱.۰۲۶.۰۴۳ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۱.۱۱۱.۳۰۰ ریال
تعداد وراث ۵ نفر؛ سهم دفتر ۱.۲۶۳.۶۲۲ریال و مجموع مبلغ دریافتی ۱.۳۶۸.۲۰۰ریال
روش انجام فرآیند مذکور در دفاتر پیشخوان به شرح زیر است:
یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایر ورثه با در دست داشتن مدارک زیر، به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان دولت سراسر کشور مراجعه نماید.
اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامهhttp://sana.adliran.ir
اصل و یا کپی برابر اصل تمام صفحات شناسنامه متوفی کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث
تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث.
سهام عدالت متوفیان کی واریز میشود؟
بر اساس آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب، فرایند ثبت نام در سامانه میراث را انجام دهد.
سامانه «میراث» اواخر آبان ماه ۱۴۰۲، برای وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدالت بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به آنها تسریع شود. تمامی فرایند ثبت نام در سامانه «میراث» در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان است و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
طبق اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از ۳۶۰ هزار نفر از وراث متوفیان سهام عدالت از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث ثبت نام کردهاند و وراث جامانده از دریافت سود سهام عدالت متوفیان در مرحله دوم واریز سود در اسفندماه سال گذشته، تمام سود معوقه سالهای گذشته را به شرط سجامی شدن در مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در خردادماه ۱۴۰۳ دریافت میکنند.
سهام عدالت یک نوع سهام است که در ایران به منظور توزیع عدالتخواهانهتر ثروت و درآمد، به اقشار کمتر برخوردار جامعه اعطا میشود. این سهام به صورت رایگان به افرادی که شرایط معینی را دارا میباشند، تعلق میگیرد. سهام عدالت از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار به سهامداران واجد شرایط اهدا میشود.
هدف اصلی سهام عدالت، کاهش تفاوتهای اقتصادی و اجتماعی بین اقشار جامعه است. این سهام به صورت ماهواره و به مدت ۵ سال از تاریخ دریافت توزیع میشود، و سپس قابلیت خرید و فروش در بازار سرمایه را دارد. سود سهام عدالت نیز به صورت دورهای و منظم به سهامداران پرداخت میشود.
سهام عدالت در ایران در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۰) تأسیس شد و به عنوان یکی از سیاستهای دولت در جهت توزیع عادلانه ثروت و کاهش نابرابریهای اقتصادی در جامعه مورد استفاده قرار میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید