کد خبر: 742832
تاریخ انتشار :

افشاگری دیده‌بان حقوق بشر درباره نقش جنایتکارانه بایدن در جنگ غزه

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، بایدن «استاندارد دوگانه» را در مورد حقوق بشر نشان داد و با وجود جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، «اسلحه بدون محدودیت» را به رژیم صهیونیستی ارائه کرد، اما روسیه را به دلیل «نقض‌های مشابه» در اوکراین محکوم می‌کند.

افشاگری دیده‌بان حقوق بشر درباره نقش جنایتکارانه بایدن در جنگ غزه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، گزارش جهانی ۲۰۲۵ این گروه حقوق بشری که روز پنجشنبه منتشر شد، اشاره دارد که چگونه ایالات متحده کمک مالی به آنروا «آژانس سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی» را در بحبوحه بحران قحطی غزه به دلیل محاصره اسرائیل، متوقف کرده است.

به نقل از شبکه خبری الجزیره، در این میان، دولت بایدن ۱۷.۹ میلیارد دلار کمک امنیتی بی‌سابقه به اسرائیل ارائه و بیش از ۱۰۰ فروش تسلیحات را تایید کرد.

این گزارش بر این واقعیت اغلب نادیده گرفته شده تاکید می‌کند که دموکراسی‌های لیبرال مانند ایالات متحده «همیشه قهرمانان قابل اعتماد حقوق بشر» در داخل یا خارج از کشور نیستند.

این گزارش همچنین نگرانی‌هایی را مطرح می‌کند که «دونالد ترامپ»، رئیس‌ جمهور منتخب ایالات متحده که در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می‌کند، در دوره دوم ریاست‌ جمهوری‌اش «آسیب‌های بیشتری به حقوق بشر وارد کند» و پیروزی او به «رهبران غیرلیبرال در سراسر جهان این جرات را می‌دهد تا از راهکارهای او پیروی کنند.»

دیده بان حقوق بشر در ادامه تاکید کرد که اقدامات ارتش صهیونیستی در نوار غزه جنایت جنگ و جنایت غیرانسانی است و دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با «سیاست یک بام و دو هوا» با جنایت‌های رژیم صهیونیستی برخورد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این سازمان در گزارش بین‌المللی خود در سال ۲۰۲۵ که پنجشنبه صادر شد، خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی «محاصره اعمال کرده و چندین حمله غیر قانونی مرتکب شده است که منجر به کوچاندن اجباری فلسطینیان شده است و این اقدامات در حد جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.»

دیده بان حقوق بشر با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به عمد فلسطینیان را از دسترسی به آب به منظور حفظ جان خود محروم می‌کند و این کار نوعی جنایت علیه بشریت و اقدامی در حد جنایت نسل کشی است، تل‌آویو را به حمله عمدی به بیمارستان‌ها و خانه‌ها و کارکنان بخش توزیع کمک‌های بشردوستانه و نیز تخریب مدارس و اردوگاه‌های آوارگان در غزه متهم کرد.

‌«تیرانا حسن» مدیرعامل سازمان دیده بان حقوق بشر هم از مواضع دولت بایدن در قبال جنگ غزه انتقاد و آن را به اتخاذ «سیاست یک بام و دو هوا» در برخورد با حقوق بشر متهم کرد و گفت: دولت آمریکا با وجود نقض گسترده قوانین بین‌المللی در غزه، به تأمین سلاح‌های رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و این در حالی است که روسیه را به خاطر انجام اقدامات مشابه در اکراین محکوم می‌کند.

حسن از تعدادی از کشورهای غربی به دلیل ادامه دادن سلاح به اسرائیل با وجود استفاده از آنها برای ارتکاب جنایات، به ویژه ایالات متحده و آلمان، که نقض تعهدات حقوقی بین‌المللی و قوانین داخلی آنهاست، انتقاد کرد.

وی خاطرنشان کرد که «استفاده جدید از فناوری‌های نظارتی، هوش مصنوعی و سایر ابزارهای دیجیتالی در میدان نبرد، آسیب بیشتری به غیرنظامیان وارد می‌کند و سؤالات بیشتری را در مورد مسؤولیت‌پذیری دولت‌ها و شرکت‌های فناوری درگیر ایجاد می‌کند».

این سند به نقض حقوق بشر در بقیه سرزمین‌های فلسطینی اشغال شده در سال ۱۹۶۷ و کشتار بیش از هفتصد فلسطینی از زمان جنگ غزه، علاوه بر حملات شهرک نشینان، مصادره زمین و موارد دیگر می پردازد. همچنین به قوانین مختلفی که توسط اشغالگران وضع شده است، از جمله ممنوعیت فعالیت‌های آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) می‌پردازد. در این گزارش همچنین موارد نقض حقوق بشر و تجاوز به فلسطینی‌ها توسط تشکیلات خودگردان فلسطین ثبت شده است که شامل دستگیری و حتی شکنجه می‌شود.

این سازمان در بیانیه قبلی خود نیز از اعلام توافق آتش‌بس در نوار غزه استقبال کرده و گفته بود که «طی ۱۵ ماه گذشته غیرنظامیان هدف حمله قرار گرفتند و در معرض تجاوز و کشتار بی‌سابقه در طول تاریخ معاصر واقع شدند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما