کد خبر: 653378
تاریخ انتشار :

عنوان موضوع: معرفی شغل مهندس عمران | مهارت ها و وظایف

عنوان موضوع: معرفی شغل مهندس عمران | مهارت ها و وظایف
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

مهندس عمران (Civil Engineer) یکی از شاخه‌های مهندسی است که سهم به‌سزایی در طراحی و نظارت پروژه‌های ساختمانی و عمرانی دارد. در واقع یک مهندس عمران می‌تواند امکان انجام پروژه را با استفاده از ارزیابی سرمایه، نیازهای پروژه و طراحی سازه تشخیص دهد. بر این اساس اگر در زمینه ریاضی و فیزیک پایه قوی دارید و نسبت به طراحی و ساخت‌وساز بی‌علاقه نیستید، این شغل برای شما شغل مناسبی خواهد بود. در ادامه با جزئیات آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

شرح شغل مهندس عمران

شغل مهندس عمران از جمله مشاغلی است که نقش مؤثری در سازندگی یک کشور دارد. یک مهندس عمران با توجه به نوع پروژه می‌تواند مسئولیت‌های مختلفی مانند طراحی، اجرا و نظارت بر پروژه‌های عمرانی در زمینه‌های مختلف ساختمان‌سازی، راه‌سازی، پل‌سازی و مواردی از این قبیل را برعهده بگیرد.

در واقع هدف اصلی شغل مهندس عمران، کاربرد علم در سازندگی و عمران کشور است. می‌توان گفت هرچیزی که به آبادانی و سازندگی یک کشور مربوط می‌شود، در حوزه کاری یک مهندس عمران قرار می‌گیرد.

طراحی اولیه و اجرای یک پروژه عمرانی، در قدم اول نیاز به یک مهندس عمران با تجربه دارد. با کمک از یک مهندس عمران می‌توان با رعایت جوانب فنی و اجرایی طرح، نسبت به اقتصادی بودن آن نیز اطمینان حاصل کرد.

ساعت کاری مهندس عمران تمام وقت است که معمولاً به گذراندن آن در دفتر کار و محل احداث پروژه ختم می‌شود.

معرفی رشته مهندس عمران

رشته مهندس عمران یکی از رشته‌های پرطرفدار در بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک است. در واقع بسیاری از داوطلبان تلاش می‌کنند با کسب رتبه بالاتر در کنکور بتوانند این رشته را انتخاب کنند. رشته مهندسی عمران با وجود متقاضیان زیاد آن ، درحال حاضر از بازار کار خوبی برخوردار است و از رشته‌های پردرآمد گروه ریاضی به شمار می‌آید.

این رشته جزء رشته‌های زیرگروه ۱ریاضی است بنابراین برای قبولی در آن، خواندن دروسی مانند ریاضی، شیمی و فیزیک از اهمیت بالایی برخوردار است. این رشته در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش عمران عمران، عمران نقشه‌برداری و عمران آب است. طول دوره کارشناسی به مدت ۴ سال و ۸ ترم تحصیلی است که دانشجویان موظف هستند ۱۴۰ وحد درسی شامل دروس عمومی، پایه، تخصصی و اختیاری را بگذرانند.

مهارت‌ها و توانایی‌های مهندس عمران

یک مهندس عمران علاوه بر کسب مدرک دانشگاهی با رتبه خوب، نیاز است از مهارت‌هایی برخوردار باشد تا بتواند در این رشته موفق شود. به عنوان مثال تقویت مهارت‌های ریاضی کمک می‌کند مهندس عمران بتواند عملیات مربوط به تحلیل، طراحی و ارزیابی پایانی پروژه را به درستی انجام دهد.

برخورداری از مهارت‌های مختلف ارتباطی، رهبری، قدرت حل مسئله، فناوری اطلاعات و تصمیم‌گیری هر یک به اندازه خود نقش مؤثری در موفقیت یک مهندس عمران خواهند داشت.

وظایف مهندس عمران

یک مهندس عمران با توجه به نوع پروژه‌ای که در آن مشغول است موظف است وظایف زیر را به درستی انجام دهد.

  • حل مشکلات مربوط به فرایند طراحی و توسعه پروژه‌ها
  • نظارت بر خرید لوازم و تجهیزات اولیه موردنیاز برای پروژه
  • تضمین جهت رعایت پروتکل‌های ایمنی و سلامت پروژه
  • تحلیل و ارزیابی پایداری پروژه و اثرات زیست محیطی آن‌ها
  • برقراری ارتباط با مشتری‌های مختلف، تأمین کننده، معماران و پیمانکاران بزرگ و کوچک
  • تضمین جهت پایان دادن پروژه در وقت معین و با بودجه تخصیص داده شده از قبل

چگونه مهندس عمران شویم؟

برای این که بتوان مهندس عمران شد، نیازمند گذراندن یک سیر تکاملی در جهت تحقق هدف است. به عنوان اولین قدم برای مهندس عمران شدن، لازم است به شناخت کاملی از این رشته دست پیدا کنید تا بتوانید با اطمینان برای این کار متعهد شوید. قدم بعدی انتخاب رشته دانشگاهی عمران و گرایش‌های مربوط به آن است.

بعد از گذراندن دوره ۴ ساله کارشناسی عمران، جهت به دست آوردن پست مدیریتی بالاتر می‌توانید در مقاطع بالاتر، این رشته را ادامه دهید. بعد از گرفتن مدرک مهندسی عمران در مقطع کارشناسی و بالاتر نیاز است جهت تقویت مهارت‌های عملی خود، دوره‌های کارآموزی را بگذرانید.

شرکت در دوره‌های کارآموزی، در اشتغال و تقویت توانمندی‌های فرد بسیار مؤثر است. با استفاده از این دوره‌ها، امکان ارتباط گرفتن با سایر افراد و مهندسان با تجربه برای فرد فراهم می‌شود. مرحله آخر برای مهندس عمران شدن، طراحی و ساخت یک رزومه حرفه‌ای و ارسال آن برای کارفرمایان و پروژه‌های ساختمانی مختلف است.

بررسی بازار کار و آینده شغلی

با توجه به‌ اهمیت ساخت‌وساز در کشور، فرصت‌های شغلی بسیاری برای رشته مهندسی عمران وجود دارد. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند با کسب مدرک معتبر در این رشته و افزایش مهارت‌های خود در پروژه‌های مختلف مربوط به ساخت جاده، ساختمان‌های کوچک و بزرگ، فرودگاه و تونل در بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی به عنوان مهندس عمران استخدام شوند.

فارغ‌التحصیلان همچنین می‌توانند با کسب مدرک در مقاطع بالاتر، به عنوان مدرس در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی علمی و پژوهشی فعالیت کنند. بازار کار مهندسی عمران با توجه به حوزه کاری که دارد، تا حد زیادی به بودجه عمرانی کشور بستگی دارد. با این وجود نسبت به رشته‌های دیگر، در شرایط بهتری قرار دارد.

حقوق و درآمد مهندس عمران

میزان حقوق و درآمد این شغل در بخش‌های دولتی بر اساس قانون مدیریت بر خدمات کشوری است. در بخش‌های خصوصی نیز با توجه به نوع پروژه و شرکت متفاوت است. البته بسیاری از شرکت‌های خصوصی جهت افزایش مهارت و توانمندی‌ مهندسان عمران، با هدف ایجاد انگیزه، میزان درآمد بیشتری به آن‌ها اختصاص می‌دهند.

بررسی وضعیت استخدام مهندس عمران در کشور

بر اساس آمارهای مختلف در چند سال اخیر وضعیت استخدام مهندس عمران در تهران و سایر استانهای کشور رشد افزایشی داشته است. البته بیشترین آمار استخدامی مربوط به شهرهای بزرگی مانند تهران بوده است.

جمع‌بندی

مهندسی عمران یکی از مشاغل با اهمیت کشور است که ارتباط مستقیمی با جهاد و سازندگی یک کشور دارد. در این مقاله به معرفی بخشی از وظایف و توانمندی‌های این رشته پرداختیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها