کد خبر: 751032
تاریخ انتشار :

قیمت امروز سکه و طلا | قیمت سکه وحشتناک شد

امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ قیمت جهانی طلا نسبت به روز گذشته ۰.۶۳ درصد افزایش پیدا کرد و به ۳هزار و ۱۴۴ دلار در هر اونس رسید همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار طلای ایران با نرخ ۸ میلیون و ۳۲۲ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت امروز سکه و طلا | قیمت سکه وحشتناک شد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پوران مهران: قیمت سکه بسیار عجیب و غریب شده است . امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ قیمت جهانی طلا نسبت به روز گذشته ۰.۶۳ درصد افزایش پیدا کرد و به ۳هزار و ۱۴۴ دلار در هر اونس رسید همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار طلای ایران با نرخ ۸ میلیون و ۳۲۲ هزار تومان به فروش می‌رسد. 

بر همین اساس قیمت انواع سکه در روز جاری به شرح زیر است: 

سکه طرح جدید: ۱۰۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

سکه طرح قدیم: ۹۵ میلیون تومان 

نیم‌سکه: ۶۵ میلیون تومان

ربع سکه: ۳۵ میلیون تومان 

سکه یک گرمی: ۱۵.۵ میلیون تومان

پیش بینی قیمت سکه بعد از تعطیلات نوروز

بازار طلا در سال ۱۴۰۳ با ثبت قله‌های قیمتی بی‌سابقه به کار خود پایان داد و در میان سایر بازارها، بالاترین بازدهی را به نام خود ثبت کرد. این جهش قیمتی، به‌ویژه در دو هفته آخر سال، سرمایه‌های سرگردان را به سمت این بازار سوق داد و سود قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد؛ سودی که البته نشانه‌ای از افزایش انتظارات تورمی و کاهش قدرت خرید جامعه بود. این بازار در سال جدید نیز روند صعودی خود را حفظ کرده، اما با شتابی ملایم‌تر. پرسش اینجاست که آیا این رشد قیمتی در طول سال ادامه خواهد داشت؟ نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر، اظهار داشت که در صورت رسیدن قیمت اونس جهانی به ۳۳۰۰ دلار، قیمت طلا در بازار داخلی به‌تدریج افزایش خواهد یافت. با این حال، او هشدار داد که این روند صعودی، به دلیل افت توان خرید مردم، به زیان صنف طلا و تولیدکنندگان مصنوعات طلا خواهد بود و این بازار را بیش از پیش به رکود خواهد کشاند.

سال ۱۴۰۳ سالی پر تلاطم برای بازار طلا و سکه بود. در سالی که گذشت، بازار جهانی طلا نوسانات شدیدی را تجربه کرد و اونس طلا جای پای خود را در منطقه ۳۰۰۰ دلاری تثبیت کرد.

این روند صعودی، بازار داخلی را نیز تحت تاثیر قرار داد؛ قیمت سکه تا پایان سال از مرز ۹۷ میلیون تومان عبور کرد و طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال هشت میلیون تومانی شد. همزمان با این افزایش قیمت، تقاضا در بازار داخلی نیز متغیر بود و در مقاطع زمانی مختلف، افزایش خرید در بازار دیده می‌شد.

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره روند بازار طلا و سکه در سال گذشته اظهار کرد: «در سال ۱۴۰۳ از ابتدای سال و با توجه به تحلیل‌های بازارهای جهانی، اونس طلا به تدریج افزایش یافت و در طول سال بیش از ۸۰۰ دلار رشد کرد و به محدوده ۳۰۰۰ دلار رسید.»

او افزود: «از ابتدای سال هم به صورت تدریجی بازارهای داخلی کشور با توجه به نوسان و افزایش قیمت طلا در بازار جهانی، تحت تاثیر قرار گرفتند و قیمت طلا و سکه رشد کرد.»

بذرافشان درباره التهابات بازار طلا بیان کرد: «پارسال، سالی پر از التهاب و نوسانات در بازار جهانی طلا، بازار داخلی طلا و بازار ارز بود. این امر باعث شد که به صورت تدریجی تا پایان سال، افزایش قیمت‌ها را تجربه کنیم.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: «این یک بخش از ماجراست، اما این افزایش قیمت‌ها شرایط بازار را از لحاظ تقاضا خیلی تغییر نداد.» بذرافشان توضیح داد: «در مقاطع مختلف، نوسانات افزایشی در بخش تقاضا را داشتیم، اما در مجموع، بازار روال عادی و حتی رکود و کاهش تقاضا را هم در طول سال تجربه کرد.»

او افزود: «علت آن هم افزایش قیمت طلا و شرایط نامناسب اقتصادی مردم در جامعه بود که باعث شد صنعت ما نتواند شرایط اقتصادی خوبی را رقم بزند.»

اگر اونس طلا به منطقه ۳۳۰۰ دلاری برسد، طلای داخلی افزایشی می‌شود

بذرافشان درباره روند طلا در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: «اگر تحلیلی که از ابتدای سال میلادی جدید نسبت به افزایش قیمت اونس جهانی طلا تا ۳۳۰۰ دلار داشتیم، تحقق پیدا کند و تدریجا ما افزایش قیمت طلا را تجربه کنیم، قطعا بر بازارهای داخلی تاثیر خواهد گذاشت.»

او تاکید کرد: «بنابراین در صورت تحقق این تحلیل، به تدریج شاهد افزایش قیمت در بازارهای داخلی هستیم.»

سرمایه‌گذاری در بازار طلا همیشه تجربه خوبی برای مردم بوده است

بذرافشان درباره سرمایه‌گذاری در بازار طلا در سال ۱۴۰۴ توضیح داد: «سرمایه‌گذاری در بازار طلا همیشه تجربه خوبی برای مردم بوده است. از قدیم و همین‌طور طی سال‌های گذشته، متاسفانه نوسانات و افزایش‌های غیرقابل پیش‌بینی باعث شده که بازار طلا و سکه در برخی از مواقع مردم را دچار آسیب مالی کند. البته ما خودمان این شرایط را نمی‌پسندیم و بازار باید ثبات نسبی داشته باشد.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر ادامه داد: «ولی وقتی بازارهای جهانی افزایشی باشند، این افزایش در بازار داخلی کشورها هم تاثیرگذار است. یک بخش هم بازار داخلی ماست که متاسفانه تورم و نوسانات بازار ارز باعث می‌شود که این افزایش یا کاهش بیشتر شود.»

خرید مصنوعات طلا به بهبود وضعیت تولیدکنندگان طلا کمک می‌کند

بذرافشان درباره دیدگاه مردم نسبت به خرید طلای آبشده و مصنوعات طلا بیان کرد:‌ «نگاه مردم در این سال‌ها اقتصادی و تجاری شده است. اما ما توصیه می‌کنیم که مردم نگاه خود را به سمتی که در گذشته بود یعنی به سمت خرید مصنوعات طلا، تغییر دهند.»

او افزود: «در سال‌های گذشته، خرید مصنوعات کمرنگ شده است؛ مردم باید به سمت خرید مصنوعات طلا برگردند تا جایگاه تولید ما هم تغییر کند و شرایط بهتری برای آینده صنف رقم بخورد.»

رئیس اتحادیه طلا درباره میزان اجرت و سود بالای طلا فروشی‌ها تاکید کرد: «درباره این موضوع فکر شده است، اما مردم اطلاع ندارند و به سمت خرید مصنوعات طلای دست دوم می‌روند. ما توصیه می‌کنیم که به هیچ‌عنوان خرید طلای دست دوم انجام ندهند، چرا که اکثر این طلاها کدهای استاندارد ندارند و ممکن است مشکلات بهداشتی و عیاری داشته باشند.»

مردم با خرید طلای نو با اجرت پایین هم سرمایه‌گذاری کنند هم به صنف طلا کمک کنند

بذرافشان درباره میزان اجرت طلا توضیح داد: «تنوعی در تولید ما وجود دارد که مصنوعاتی با اجرت‌های پایین‌تر ساخته شده و مردم می‌توانند تنوع و مدل‌های مختلف را در مصنوعات ما ببینند.»

او افزود: «اجرت ما از حداقل چهار درصد تا حداکثر ۲۵ درصد متغیر است و مردم می‌توانند از لحاظ ارزش کاری، انتخاب‌های متفاوتی داشته باشند. همچنین مردم می‌توانند مصنوعاتی را خریداری کنند که از لحاظ ارزش کاری کمتر روی آن کار شده و مبلغ کمتری برای اجرت کار پرداخت کنند.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر ادامه داد: «این کار باعث می‌شود هم بخش تولیدی ارتقا پیدا کند و هم یک استفاده زینتی از طلا می‌شود. از طرفی یک طلای استاندارد دارای کد خریداری می‌کنند. اینها تفاوت‌هایی است که برخی از مردم نسبت به آن بی‌اطلاع هستند.»

مردم در هنگام خرید طلا فاکتور رسمی دریافت کنند

این مقام صنفی اظهار کرد: «ما همواره به مردم تاکید می‌کنیم که به خرید طلا به صورت حضوری و از واحدهای معتبر بپردازند و به هیچ عنوان از سایت‌هایی که دارای جواز معتبر نیستند، خرید نکنند.»

بذرافشان بیان کرد: «حتما از جواز و هویت صنفی فروشندگان اطمینان حاصل کنند و فاکتور رسمی دریافت کنند. این فاکتورها باید شامل جزئیاتی مانند وزن طلا، کد استاندارد، وزن نگین کسر شده، سود مغازه‌دار، سود حاصل از ارزش‌ افزوده و سایر اطلاعات مربوطه باشند.»

او درباره درخواست فاکتور اظهار کرد: «این حق مردم است که برای آنچه خرید می‌کنند، فاکتور دریافت کنند. بنابراین دریافت فاکتور هیچ‌گونه ممنوعیتی ندارد. برای مثال، برخی گمان می‌کنند که خرید سکه فاکتور ندارد، در صورتی که اگر خریدار درخواست فاکتور کند، فروشنده موظف است فاکتور بدهد.»

مردم سکه را تنها از واحدهای دارای جواز رسمی در رسته سکه فروشی، بخرند

رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره خرید طلا از طریق فضای مجازی بیان کرد: «در فضای مجازی همکاران ما تنها می‌توانند مصنوعات خود را تبلیغ کنند و فروش باید حتما به صورت حضوری باشد.»

بذرافشان تاکید کرد: «مردم سکه را تنها باید از واحدهایی که جواز رسمی در رسته سکه فروشی دارند، خریداری کنند. مردم حتما دقت کنند هنگام خرید، کارت وکیوم همان واحد باشد. پس از رویت تمام این موارد، باید خرید خود را انجام دهند.»

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

نیازمندی ها