کد خبر: 650156
تاریخ انتشار :

سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان | وام سهام عدالت

جاماندگان سهام عدالت بخوانند | آغاز ثبتنام جدید برای سهام عدالت

حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند، بنابراین قرار است در کمیسیون اقتصادی طرحی تصویب شود که براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت می‌کنند.

 جاماندگان سهام عدالت بخوانند | آغاز ثبتنام جدید برای سهام عدالت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سهام عدالت گونه‌ای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد)، از طریق شرکت‌های تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته می‌شود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.

سهام عدالت

سهام عدالت با هدف خصوصی‌ سازی و واگذاری سهام شرکت ‌های دولتی به اقشار کم درآمد از زمان دولت نهم طراحی و اجرا شده است. این طرح شامل سهام حدود ۵۰ شرکت دولتی مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی بود. افرادی که سهام عدالت به آنها تعلق گرفته جزو سهامداران شرکت ‌های بورسی و فرابورس در نظر گرفته می ‌شوند.

 ۷۰ درصد شرکت‌ های حاضر در سبد سهام عدالت در بورس حضور دارند و سهامشان قابل معامله در بورس است. مابقی این شرکت ها به دلایل مختلف هنوز وارد بازار سرمایه نشده‌اند.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره  جاماندگان سهام عدالت، گفت: برآورد این است حدود ۲۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت ندارند که در کمیسیون اقتصادی طرحی را تصویب کردیم و براین اساس کسانی که مشمول باشند، سهام عدالت دریافت می‌کنند.

پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار: با توجه به نزدیک‌شدن به فصل مجامع، یکی از موضوعات بسیار مهم در موضوع سهام عدالت؛ حضور نماینده مشمولان سهام عدالت است که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

طبق هماهنگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های انجام‌شده فقط افرادی می‌توانند به‌عنوان نماینده سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع شرکت‌ها حضور داشته باشند که دارای معرفی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نامه رسمی از کانون شرکت‌های سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری سهام عدالت باشند.

نماینده ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: کارگروه ویژه سهام عدالت پیگیر واریز سود شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت برای سهامداران است.

سود شرکت‌های غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکت‌ها از طرف سازمان خصوصی‌سازی دریافت شده و اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکت‌های بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز می‌شود.

البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیم‌گیری نشده است و پول‌های جمع‌آوری شده از شرکت‌های غیربورسی اعداد قابل توجهی نیست.

دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت:‌ تصمیم‌گیری در مورد معاملاتی شدن سهام عدالت منتظر تصمیم شورای عالی بورس است.

پیمان حدادی در مورد اینکه آیا نمایندگان سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم برای مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر به موقع معرفی می‌شوند، گفت: براساس مصوبه 13 بهمن 1400 شورای عالی بورس، وزیر امور اقتصادی و دارایی در 2 اسفند سال گذشته نماینده حقیقی شورای عالی بورس و نماینده وزارت اقتصاد را برای کارگروه سه نفره امور مجامع سهام عدالت معرفی کرد. همچنین کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هم نماینده خود را معرفی کرد و بنابراین کارگروه سه نفره برای مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت در روش غیرمستقیم به تناسب هر مجمع و هر رشته معرفی می‌شوند.

وی همچنین گفت: جلسات کارگروه تعیین نماینده سهامداران غیرمستقیم برای مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر به طور مرتب برگزار می‌شود. در روز چهارشنبه 24 فروردین هم جلسه برگزار شد و نماینده کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری هم در این جلسه حضور داشت. ممکن است برخی هفته‌ها به خاطر ضرورت بیش از یک جلسه برگزار شود. 

حدادی این را هم گفت: نماینده سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم به تناسب فعالیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر یک فرد را به عنوان نماینده سهامداران معرفی می‌کند تا مجمع شرکت‌ها سر وقت برگزار شود. برای سهامداران روش مستقیم هم خود سهامدار عدالت هم می‌تواند در مجامع شرکت کند. 

دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس در مورد اینکه آیا مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر معطل معرفی نمایندگان می‌مانند گفت: تاکنون موردی وجود نداشته. قبلا هم نمایندگان سهام عدالت برای مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر معرفی شدند. برای مجامع آینده نیز نماینده سهامداران معرفی می‌شوند.

حدادی افزود: یکی از اعضای کارگروه عضو حقیقی شورای عالی بورس است که معرفی شده است و یکی از اعضا هم نماینده وزارت اقتصاد به عنوان متولی اصلی سهام عدالت برای مجامع امور سهام عدالت معرفی می‌شود و یک نفر هم از طرف کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی انتخاب می‌شود که این کارگروه تاکنون یک جلسه برگزار کرده. همچنین کارگروه دیگری برای اصلاح آئین‌نامه معاملاتی سهام عدالت با حضور 10 نهاد و سازمان تشکیل می‌شود که این کارگروه هم تاکنون چهار جلسه برگزار کرده است و جلسه بعدی آن برای اصلاح آئین‌نامه سهام عدالت هفته آینده برگزار خواهد شد. تاکنون بخشی از آئین‌نامه اجرایی اصلاح شده و بخشی نیز در دستور اصلاح قرار دارد.

حدادی این را هم گفت: گاهی به تناسب موضوعات روز که پیش می‌آید جلسات اصلاح آئین‌نامه سهام عدالت به عقب می‌افتد. مثلا وقتی که موضوع تقسیم سود سهام عدالت مطرح بود، بحث اصلاح آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت به تعویق افتاد. 

دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد اینکه معاملات سهام عدالت از چه زمانی آزاد می‌شود گفت: بستگی به تصمیم شورای عالی بورس دارد که هنوز تصمیم نگرفته‌ است.

حدادی همچنین در مورد سود شرکت‌های غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت نیز گفت: این هم از موضوعاتی است که در جلسه بعدی کارگروه سهام عدالت و شورای عالی بورس در مورد آن صحبت می‌شود. هنوز بخشی از سود شرکت‌های وصول شده و به خزانه واریز شده و بخشی نیز هنوز وصول نشده است. باید سود شرکت‌های غیربورسی هم تجمیع شود و بعد از آن شورای عالی بورس تصمیم می‌گیرد، چگونه این سود برای سهامداران واریز شود.

وی این را هم گفت:‌ البته بخشی از سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر صرف افزایش سرمایه شرکت‌ها می‌شود و بخشی نیز برای توزیع بین سهامداران اختصاص می‌یابد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها