تنگی دریچه آئورت چیست و چگونه تشخیص داده می شود؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز تشخیص و درمان تنگی دریچه آئورت قلب
تنگی دریچه آئورت (دریچه یکطرفهای که میان بطن چپ قلب و شریان آئورت قرار دارد)، میان سالمندان شایع و در بسیاری موارد، بیعلامت است اما میتواند به عوارضی مانند مرگ ناگهانی بینجامد.دریچه آئورت در واقع گذرگاه میان قلب و بدن شماست. این دریچه در هر ضربان قلب گشوده میشود و جریان خون را وارد شریان آئورت، بزرگترین شریان بدن، می کند و خون را به همه بخشهای بدن میرساند. بعد این دریچه بسته و مانع بازگشت خون از شریان آئورت به درون قلب میشود.
با افزایش سن، رسوبات کلسیم روی این دریچه جمع و باعث تنگ و سفت شدن آن میشود. این عارضه را که تنگی آئورتی مینامند، ممکن است به علت یک ناهنجاری ژنتیکی (داشتن دریچه دو لتی آئورتی ) هم ایجاد شود. تنگی دریچه آئورت بیشتر در سالمندان و گاهی (اما نه همیشه) در افراد دارای فشارخون،کلسترول بالا و دیگر عوامل زمینهساز بیماری قلبی تشخیص داده میشود.
علائم تنگی دریچه آئورت چیست؟
نخستین علامت افراد دچار این عارضه، احساس تنگی نفس هنگام فعالیت جسمی است. برای مثال اگر به طور منظم ورزش نکرده باشید، ممکن است متوجه شوید بالا رفتن از پله یا حمل خواربار برایتان سخت شده است. این علایم به تدریج بروز میکنند بنابراین همه افراد متوجه آن نمیشوند. از طرف دیگر برخی افراد ناخودآگاه طوری رفتارهایشان را تغییر میدهند که از فعالیت جسمی شدید پرهیز کنند.
تشخیص تنگی دریچه آئورت
قلب,دریچه آئورت
علایم تنگی دریچه آئورت، به تدریج بروز میکند و ابتدا ممکن است به آن توجهی نشود، بنابراین شناسایی این بیماری مشکل است. بیشتر اوقات، تنگی دریچه آئورت هنگام معاینه با شنیده شدن صداهای غیرعادی قلب از طریق گوشی، کشف میشود.
دریچه آئورت سفت شده به سادگی باز نمیشود بنابراین هنگامی که بطن چپ (حفره اصلی تلمبهکننده خون)، منقبض میشود تا خون را وارد شریان آئورت کند، فشار پشت دریچه بالا میرود. جریان خونی که از دریچه تنگ شده میگذرد نیز آشفته است و در نتیجه صدای غیرطبیعی هنگام معاینه با گوشی شنیده میشود که ابتدا بلند است و بعد به تدریج هنگامی که خون کمتری در بطن باقی میماند، خاموش میشود.
منبع:سیمرغ
دیدگاه تان را بنویسید