علائم تومور مغزی را بشناسید+ انواع
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
تومور مغزی یک توده یا رشد غیر طبیعی سلولها در مغز میباشد. انواع مختلفی از تومورهای مغزی وجود دارد که برخی از آنها غیر قابل تشخیص هستند (خوش خیم) و برخی سرطانی یا بد خیم هستند. در تعریف تومور مغزی باید گفت: رشد یک توده غیرطبیعی در مغز است که امکان دارد خوش خیم یا بدخیم باشد یا به عبارتی نوعی نئوپلاسم داخل جمجمهای سخت و تو پُر، و یا یک تومور (رشد غیر طبیعی سلولی)، در داخل مغز و یا کانال مرکزی نخاع است.
تومورهای مغزی می توانند در مغز شروع شوند یا در قسمتهای دیگر بدن آغاز شوند و سپس به سمت مغز گسترش یابد. چنانچه در ادامه این بخش خواهیم گفت: سرعت رشد تومورهای مغزی میتواند متفاوت باشد؛ سرعت رشد و همچنین محل تومور مغزی تعیین کننده آن است که چگونه عملکرد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار میدهد درمان تومور مغزی بستگی به نوع و اندازه و محل ایجاد آن دارد.
انواع تومور مغزی:
نوروم آکوستیک
استروسیتوما
متاستاز مغزی
مطلب پیشنهادی
دلار چند تومنه؟ رایگان بازی کن 250هزار دلار ببر
دلار چند تومنه؟ رایگان بازی کن 250هزار دلار ببر
کارسینوما
گلیوبلاستوما
تومورهای امبریونال
گلیوما
مدولوبلاستوما
منینگیوما
تومورهای مغزی کودکان
مننژبوم
و تومورهای هیپوفیز
علائم تومور مغزی:
اصلیترین علامت تومور، سردرد است که اکثر مواقع نوع سردرد به گونهای است که بیمار برای اولین بار آن را تجربه میکند و در واقع با سردردهای دیگر فرق دارد چراکه این سردردها شدید و مداوم هستند و باعث اختلال در خواب و بیدارشدن بیمار در نیمه شب میشوند و با خوردن داروهای آرام بخش و مشکن کاهش نمییابند. همانطور که در این بخش از سلامت نمناک گفته شد علائم و نشانههای تومور مغزی بسیار متفاوت است و به اندازه، محل و سرعت رشد بستگی دارد، اما نشانههای رایج و عمومی ناشی از تومورهای مغزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
شروع جدید یا تغییر در الگوی سر دردها
سر دردهای که به تدریج بیشتر و شدیدتر میشود.
حالتهای تهوع یا استفراغهای بی دلیل
مشکلات بینایی مانند:بینایی تار یا دو بینی یا از دست دادن دید محیطی
از دست دادن تدریجی لمس یا حرکت در یک دست یا پا
مشکل در کنترل و عدم تعادل
مشکلات گفتاری
سر در گمی در امور روزمره
تغییر شخصیتی یا رفتاری
تشنج، بویژه در کسانی که سابقه تشنج ندارند
مشکلات شنوایی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که علائم و نشانههای که ذکر شد و در شما ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.
تومورهای مغزی که از مغز شروع میشوند:
تومورهای مغزی اولیه، در خود مغز یا در بافتهای نزدیک مغز مثل غشاهای پوشش دهنده آن، اعصاب جمجمه، غده هیپوفیز یا غدد پینال ایجاد میشود. این تومورها زمانی شروع میشوند که سلولهای طبیعی و نرمال به جهشهای در DNAهای خود دست پیدا میکنند.
این جهشها به سلولها اجازه رشد و تقسیم شدن میدهد؛ و تا زمان مرگ سلولهای سالم به زندگیخود ادمه میدهند. در نتیجه تودهای از سلولهای غیر طبیعی ایجاد میشود که تومور را تشکیل میدهد. در بزرگسالان تومورهای مغزی اولیه بسیار کمتر از تومورهای ثانویه مغزی هستند. (که در این شرایط سرطان در جاهای دیگر آغاز میشود و بعد به مغز میرسد)
انواع مختلفی از تومورهای اولیه مغز وجود دارد:
گلیوماس:
این تومورها در مغز یا نخاع شروع میشوند و شامل آستروسیتومها، اپندیموما، گلوبلاستوما،
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید