کد خبر: 554362
تاریخ انتشار :

مصرف ۴ برابری نوشابه گازدار توسط ایرانی ها

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نوشابه‌های گازدار حاوی کافئین است که موجب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب و افزایش کلسترول خون می‌شود، ویتامین‌ها و مواد معدنی را می‌سوزاند و موجب ابتلا به سرطان می‌شود. با خواندن این مطالب به فکر فرو می‌روید که این حرف‌ها درست است یا نه؟ افراد زیادی را می‌شناسید که در طول عمرشان نوشابه مصرف کرده اند و عده زیادی که مصرف نکرده اند، اما هر دو به مشکلات قلبی و سرطان مبتلا شده اند. پس چه فرقی می‌کند؟
همیشه باید به این نکته توجه داشته باشید که سبک زندگی سالم مجموعه‌ای از رفتارهاست که در کنارهم زندگی سالم و شادابی را برای شما به ارمغان می‌آورد و پرهیز از نوشیدنی‌های گازدارهم در این مجموعه قرار می‌گیرد، این که در مصرف آن زیاده روی نکنیم و جایگزین‌های بهتری داشته باشیم. همه ما می‌دانیم که به طور کلی مصرف هر نوع نوشیدنی در کنار غذا ممنوع است و نوشابه گازدار هم از این قاعده مستثنا نیست، اما این که چرا در رستوران و فست فودی‌ها به راحتی در اختیار مردم قرار می‌گیرد، جای سوال دارد؟ این که چرا تولیدکنندگان آن مالیات بیشتر نمی‌پردازند چراکه هم محیط زیست را آلوده می‌کنند و هم به سلامت مردم آسیب می‌رسانند؟ این که چرا این همه تبلیغ می‌شود؟ چرا در فروشگاه‌ها بیشتر از شیر و نوشیدنی‌های سالم دیگر به چشم می‌خورد؟ چرا بسته بندی‌های زیبا دارد وکودکان را جلب می‌کند؟ و… همه و همه سوالاتی است که باید به آن پاسخ داد تا بتوان راهکاری برای کاهش مصرف آن ارائه کرد.
به گفته کارشناسان مصرف سرانه نوشابه در ایران حدود ۴۲ لیتر است، درحالی که این میزان در کشور‌های دیگر حدود ۱۱ تا ۱۲ لیتر در سال است.
محتویات هر قوطی نوشابه گازدار
هر قوطی نوشابه گازدارحاوی مواد زیر است:
۲۰۰-۱۵۰ کالری
۱۰ قاشق شکر
۵۵-۳۰ میلی گرم کافئین
اسید فسفریک
اسیدیته اغلب نوشابه‌ها۲/۸ است که نشان می‌دهد نوشابه ماده‌ای بسیار اسیدی است. بدن ما به طور طبیعی کمی حالت قلیایی دارد بنابراین مصرف ماده‌ای که اسیدی باشد اثرات سوء بر سلامت بدن دارد و تعادل اسیدیته را به هم می‌زند. اثر دیگر اسید فسفریک دفع کلسیم از استخوان‌هاست. این ماده موجب کاهش توانایی بدن در استفاده از کلسیم و به پوکی استخوان و سستی دندان‌ها منجر می‌شود.
آسپارتام
این ماده شیمیایی در نوشابه‌های رژیمی به عنوان جانشین قند به کار می‌رود و بیش از ۹۰ عارضه جانبی دارد. از جمله می‌توان به تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، نداشتن تعادل احساسی و بروز حمله‌های صرع اشاره کرد. زمانی که آسپارتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل می‌شود، ماده‌ای که می‌تواند به شکل آلدتین یا اسید فسفریک تبدیل شود که از عوامل سرطان زاست.
راهکار‌های کاهش مصرف نوشابه
* برای خانواده و به خصوص بچه ها، برنامه غذایی تعریف کنید که تنها در یک روز خاص در هفته یا ماه به مقدار کم نوشابه مصرف کنند.
* هنگام چیدن سفره در ابتدا نوشابه را قرار ندهید و با فاصله زمانی از مصرف غذا نوشابه بنوشید.
* به جای این که برای هر نفر یک بطری نوشیدنی گازدار بخرید، برای هر دو یا سه نفر یک بطری خریداری کنید.
* تا حد امکان از نوشابه‌های بی رنگ استفاده کنید.
* برای کاهش تمایل کودکان به مصرف این نوشیدنی، آن را در دمای محیط قرار دهید تا لذت نوشیدن آن کمتر شود.
* در رستوران‌ها می‌توان نوشابه‌ها را طوری در یخچال چید که کمتر در معرض دید کودکان قرار گیرد.
* قبل از میل کردن غذا کمی آب بنوشید تا جلوی تشنگی بین غذا را بگیرد.
* به طور کلی اختلاف دمای غذای گرم و نوشیدنی خنک را کم کنید تا هم دستگاه گوارش و هم دندان‌های شما کمتر آسیب ببیند.
منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها