کد خبر: 603283
تاریخ انتشار :

اظهار نظر هنرمندان پیشکسوت درباره ترور شهید فخری زاده

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

شهید محسن فخری‌زاده، سرداری از خطه قم که پس از سال‌ها مجاهدت علمی در کشور، هفتم آذر در برنامه‌ای از پیش تعیین شده توسط تروریست‌های بین‌المللی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. کسی که با رفتنش داغی بر دل ایران و ایران زمین گذاشت.

او رفت تا باز هم ثابت شود، دشمنان ایران مستاصل پیشرفت‌های علمی ایران شده‌اند و راهی جز حذف دانشمندان‌مان نمی‌بینند. دانشمندی که سال ها در سیبل اهداف ترور موساد بود و هفتم آذر ۹۹ این بهانه برایشان فراهم شد و فخر علم و دانش ایران به جایگاه ابدی خود بال گشود.

ترورهایی که با هدف متوقف کردن روند توسعه علمی در کشورمان رقم خورده و سال‌هاست دانشمندان ایران را هدف گرفته است. این قصه سردراز دارد و ما برای حفظ توان دانش و علمی که حقِ مسلم ایرانیان است خون‌های زیادی داده‌ایم؛ شهیدانی چون مجید شهریاری، احمدی روشن، مسعود علی‌محمدی.

و البته که این قصه همچنان ادامه دارد و فخری‌زاده آخرین هدف دشمنان نخواهد بود.

فراغ فخری‌زاده بهانه‌ای شد تا جمعی از هنرمندان ایران زمین به پاس حق‌گرایی و تلاش‌های مجدانه و بی‌ادعای علمی‌اش دل‌نوشته‌ای با عنوان «تویی که نمی‌شناختمت» منتشر کنند و قدردان این مجاهد بی‌نام و نشان داخلی اما شناخته شده‌ی بین‌المللی شوند.

دل‌نوشته‌ای که امضای هنرمندانی چون ابراهیم حاتمی‌کیا، کمال تبریزی، مجید مجیدی، همایون اسعدیان، منوچهر محمدی، پرویز پرستویی، رسول صدرعاملی، مجتبی راعی، نرگس آبیار و دیگر چهره‌های برجسته هنری را به یادگار در خود ثبت کرده است تا سندی باشد بر مظلومیت ایران و خون‌هایی که ناجوانمردانه از دانشمندان ایرانی ریخته شد.

هنرمندان پیشکسوت از حوزه‌های گوناگون نیز این اقدام را محکوم کردند.

محمدحسین عطارچیان، از هنرمندان عرصه خوشنویسی، معتقد است: ترور این دانشمند اقدامی ناجوانمردانه است. چرا که دشمنان چشم دیدن پیشرفت کشور را ندارند. پس اقدام به ترور دانشمندان ما می‌کنند. اما نمی‌دانند که این اقدامات نتیجه‌ای ندارد و ما مسیر پیشرفت را با قدرت ادامه می‌دهیم.

هوشنگ توکلی یکی از بازیگران و کارگردانان پیشکسوت می‌گوید: ترور در کل اقدامی غیر انسانی و مذموم است. هر فردی در هر شرایط و مکانی از این کره خاکی این اقدام را انجام دهد، مرتکب اقدامی پلید شده است. اما ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان که انسانی بزرگ و تاثیرگذار بود نیز از این قاعده جدا نیست. بخشی از دفاع کشور بر عهده این شهید بود و این ترور بخشیده شدنی نیست.

حسین فخیمی - هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی - نیز این اقدام را محکوم کرده و بیان می‌کند: ترور عملی ناپسند و اشتباه است و نشان از ضعف و ناتوانی دارد. افرادی که دست به ترور می‌زنند توانایی گفت‌وگو ندارند. ترور دانشمند کشورمان شهید فخری‌زاده نیز نشان می‌دهد، دارند از انسانیت دور می‌شوند، این کار اشتباه را محکوم می‌کنیم.

همچنین خسرو روشن می‌گوید: دشمنان شب از لانه خارج می‌شوند و به شکار می‌روند. با این اقدام نخبگان کشور ما را از بین می‌برند و داغ دارمان می کنند. آنها کورکورانه دانشمندان ما را از بین می‌برند. چه می‌توان گفت جز اینکه ابراز تاسف کرد. این داغ را در سینه دارم. آنها سال‌هاست که این اقدامات را انجام می‌دهند از شهادت بهشتی تا سردار سلیمانی و اکنون شهادت فخری‌زاده. همه ما داغ‌دار هستیم.

به سراغ طاهر شیخ‌الحکمایی، هنرمند مجسمه‌ساز کشور رفتیم او که با هنر دستانش سال‌ها به معرفی فرهنگ این کشور پرداخت. او معتقد است: این اقدام از سوی تمام انسان‌های آزاده محکوم است. یکی از بهترین دانشمندان کشور را ترور کردند و این جای تاسف دارد. عوامل داخلی و خارجی این اقدام باید به سزای کار خود برسند. ترور در تمام دنیا امری منفی است و ما نیز آن را محکوم می‌کنیم.

آهنگساز پیشکسوت کشور او که با نوای سازش همگان خاطره داریم نیز تاسف خود را از این اتفاق اعلام کرد. حسن ریاحی می‌گوید: این ترور اتفاق ناپسند بود و آن را محکوم می‌کنیم.

راضیه تجار - نویسنده پیشکسوت کشور - نیز تاکید می‌کند: مخالفت خود را با این موضوع اعلام می‌کنم و جای تاسف دارد. شخصیت‌هایی مانند فخری‌زاده باید پوشش امنیتی بالا داشته باشند. از دست دادن آن فاجعه‌ای بزرگ و عمیق است. قطعا او شاگردانی را تربیت کرده، اما هیچ جایگزینی برای این شهید وجود ندارد.

اسفندیار قره‌باغی نیز معتقد است: آدم کشی عملی غیر انسانی است . دشمنان ما که دم از تمدن می‌زنند باید به خودشان بیایند. آنچه مسلم است شهید فخری‌زاده فردی نظامی و سرباز کشور بود که تمام دنیا او را می‌شناختند و حتی سگ اسراییلی نیز چندین بار از این شهید نام برده بود.

اسماعیل آذر - استاد ادبیات فارسی - دیگر هنرمند پیشکسوتی بود که این اقدام را ناپسند خواند، او می‌گوید: از پشت خنجر زدن به هر کس در اسلام محکوم است. ترور نیز از نظر انسانی ناجوانمردانه است و از نظر هر جوانمردی اقدامی باطل است. شهید فخری‌زاده نیز در داخل زیاد شناخته شده نبود اما اقدامات تاثیرگذاری را انجام داده بود.

رضا بنفشه‌خواه هم معتقد است: این‌که یکی از دانشمندان کشور را با ترور از دست دادیم غم انگیز است و جای تاسف بسیار دارد.

انسیه شاه حسینی دیگر هنرمند کشورمان با بیان اینکه این اقدام من را تحت تاثیر قرار داد، می‌گوید: من فقط می توانم به این جمله امام خمینی (ره) بسنده کنم که «بکشید ما را ملت ما بیدارتر می‌شود» این ترور را باید از کثیف‌ترین اقدامات انسانی بدانیم.

هنرمند دیگر کشور عباس بابویهی نیز ضمن محکوم کردن این اقدام بیان می‌کند: این شهید مظهر تبلور اراده ملی در مبارزه با کشورهای تروریسم است و این اقدام ناپسند به هیچ عنوان در هیچ جای دنیا پذیرفته نیست.

پرویز بیگی حبیب‌آبادی - شاعر و نویسنده - نیز می‌گوید: با این ترور یک شخص ترور نشد، بلکه باید گفت بخشی از علم را ترور کردند. ترور این دانشمند اقدام کثیفی بود.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها