راهکارهای افزایش درک متقابل در زندگی مشترک
بیتوته/ درک متقابل، مهم ترین نکته برای داشتن یک زندگی مشترک دلچسب و آرام و به دور از هر گونه درگیری است. به طور ساده، درک متقابل یعنی هم زن و هم مرد، موضوعات و مشکلات را از دید یکدیگر ببینند تا بتوانند همدیگر را بهتر درک کنند و تصمیمات بهتری در موارد سخت بگیرند.
برای این که به درک متقابل در زندگی برسید، نخست باید طرف مقابل خود را به خوبی بشناسید و با افکار او آشنا شوید. وقتی که شناخت کاملی از طرف مقابل خود برسید، در موضوعات می توانید بهتر همفکری کنید و مشکلات را حل کنید. متاسفانه یکی از مشکلات امروزه بشر که موجب افزایش طلاق ها و نارضایتی در رابطه ها شده است، عدم وجود درک متقابل در طرفین است.
درک کردن یک موضوع یعنی یقین داشتن کامل به آن. یعنی نباید هیچ اما و اگری در درک کردن شما وجود داشته باشد. اگر اما و اگر در آن وجود داشته باشد به معنی آن است که در آن موضوع به درک کاملی نرسیده اید.
ساده ترین راه های افزایش درک متقابل این است که در هنگام گفتگو ها، به طور کامل به حرف های طرف مقابل گوش دهید و در حرف هایش نپرید، سپس سوالات خود را بپرسید تا موضوع کاملا برای شما کامل شود و با بررسی همه جوانب، به حل مشکل کمک کنید.
در ادامه راه هایی برا افزایش درک متقابل به شما پیشنهاد می دهیم.
چرا درک متقابل امروزه بسیار کم شده است؟
همان طور که همه ما می دانیم، هر فرد به سبک خودش فکر می کند و طرز حرف زدن و حل مشکل خودش را دارد. همچنین هر فرد علایق و استعدادهای خاص خودش را دارد و به همین دلیل تصمیم گیری هایش نیز با دیگر افراد متفاوت است.
به همین دلیل گاهی اوقات در حرف زدن و یا منتقل کردن منظور خود به افراد نمی تواند به خوبی عمل کند و در نتیجه طرف مقابل راضی نمی شود و هدف آن فرد را نمی فهمد و فکر می کند که حق با خودش است.
در این نقطه است که اگر فرد به درک متقابل نرسیده باشد، درگیری ها آغاز می شود و به دنبال آن مشکلات دیگری نیز آغاز می شود.
نبود درک متقابل باعث افزایش درگیری ها بین افراد است
دلیل دیگر این است که طرز فکر زن ها و مردان بسیار متفاوت است. مردان عمدتا عقلانی تصمیم می گیرند ولی زنان به صورت احساسی و به همین دلیل ممکن است در موضوعات مختلف دیدگاه های متفاوتی داشته باشند.
چگونه درک متقابل را افزایش دهیم؟
مهم ترین نکته این است که فراموش نکنیم هر فرد طرز تفکر خودش را دارد و اگر کارهای او صرفا با طرز تفکر ما همخوانی نداشت، دلیلی موجهی برای درگیری با او نیست.
برای این که به درک متقابل برسید، بهترین کار این است که تمامی موضوعات را از دید طرف مقابل ببینید تا دلیل کار ها و رفتار های او را متوجه شوید.
در ادامه راهنمایی می خوانید برای این که چگونه در یک بحث به درک متقابل برسید.
• در بحث ها ابتدا یک قدم به عقب بردارید
وقتی بحث و یا درگیری در خانواده ایجاد می شود، ابتدا شما باید کمی خونسرد باشید و عقب بکشید. سپس اگر می توانید بحث را به زمانی دیگر موکول کنید تا هر دوی شما آرام تر شوید و عقلانی تر تصمیم بگیرید.
• در زمانی که بحث نمی کنید کمی از یکدیگر جدا شوید
وقتی که بحث به زمانی دیگر مثلا ساعتی بعد موکول شد، در این چند ساعت هر کدام در یک اتاق بروید و به طور آزادانه فکر کنید و سپس کمی خود را آرام کنید.
در زمانی که بحث را متوقف می کنید از یکدیگر جدا شوید تا هر دو به آرامش برسید
• ذهن خود را خالی کنید
وقتی که درگیری و یا بحثی سر می گیرد، در ذهن انسان قیامتی برپا می شود و همه چیز به هم می ریزد و ذهن پر می شود از افکار منفی و به همین دلیل در این مواقع انسان نمی تواند به درستی فکر کند و تصمیمات اشتباهی می گیرد.
پس ذهن خود را خالی کنید و افکار منفی را دور بریزید. یکی از بهترین راه ها این است که نفس خود را به مدت 10 ثانیه حبس کنید و سپس به آرامی بازدم کنید. یا این که موسیقی دلخواه خود را پخش کنید و دراز بکشید و چشمان خود را ببندید.
• پس از یافتن آرامش به بحث برگردید
پس از این که احساس کردید که هر دوی شما آرام شده اید، دوباره موضوع را ادامه دهید اما این بار به دقت به حرف های همسرتان گوش دهید و مطمئن شوید که موضوع را درست فهمیده اید.
پس از این که به آرامش رسیدید، با دقت به حرف های یکدیگر گوش بدهید
بهتر است که این بار در یک جای آرام و خالی از حواس پرتی گفتگو کنید. مثلا اگر در خانه هستید، تلویزیون و تلفن های همراه را خاموش کنید و فضا را کاملا آرام کنید.
از پرداختن به موضوعات فرعی خود داری نمایید و وارد حاشیه ها نشوید تا موضوع اصلی بپردازید.
• همدیگر را آرام کنید
سعی کنید که فضا را آرام نگه دارید تا بتوانید به بهترین نحو موضوع را بفهمید و به درک کاملی از موضوع برسید.
• مطمئن باشید که موضوع را کاملا فهمیده اید
همان طور که پیش تر نیز گفته بودیم، شما باید در هنگام گفتگو ها ساکت باشید و تمرکز خود را روی بحث و موضوع اصلی قرار دهید و وارد حاشیه ها نشوید. در حین حرف زدن طرف مقابل سخن او را قطع نکنید و بگذارید حرف هایش را کامل بزند.
پس از این که موضوع به طور کامل منتقل شد، ابهامات و سوالات خود را در مورد موضوع بپرسید و بعد از این که کاملا متوجه موضوع شدید، آن را با دیدگاه و طرز تفکر طرف مقابلتان بررسی کنید و به صورت توافقی مشکل را حل کنید.
هنگامی که فرد مقابل در حال حرف زدن است آرام باشید و گوش بدهید
• خودتان باشید و خواسته هایتان را صریحا بروز دهید
برای این که طرف مقابلتان بتواند به شناخت درست و سپس درک متقابل از شما برسد، خودتان باشید و خواسته های تان را صریحا بیان کنید تا شناخت کامل خود را برای او آسان تر کنید.
مثلا این که در گفتگو های تان از کلمه "من" بیشتر استفاده کنید این کلمه باعث می شود که تمامی کلمات بعد آن، احساسات شما را کاملا بیان کنند.
• در مشکلات با یکدیگر سازش کنید
در اختلافاتی که بین زوج ها اتفاق می افتد، در نهایت امکان راضی کردن هر دو طرف وجود ندارد. به همین دلیل در مشکلات سعی کنید که تا جای ممکن سازش کنید و از طرف مقابل خود نیز سازش متقابل بخواهید و به صورت توافقی موضوع را حل کنید.
در پایان
درک متقابل یکی از بهترین راه کار ها برای حل مشکلات زندگی است. اگر درک متقابل وجود داشته باشد، افراد می توانند در موضوعات مختلف با کمک یکدیگر، سریع تر به راه حل برسند.
مهم ترین دلیل عدم وجود درک متقابل نیز این است که با توجه به طرز فکر متفاوت افراد نسبت به یکدیگر، افراد نمی توانند طرز فکر افراد دیگر را درک کنند و به همین دلیل همیشه فکر می کنند که حق با آن ها است و این سر آغاز مشکلات بعدی است.
مهم ترین راه کار برای ایجاد درک متقابل، فکر کردن و تصمیم گیری در مورد موضوعات، از دید طرف مقابل است.
اگر هر دو نفر در زندگی مشترک به درک متقابل برسند، نتیجه آن را خیلی زود در زندگی خود می بینند.
دیدگاه تان را بنویسید