دستگیری دزدان صدای ظریف / ماموریت وزارت اطلاعات + جزئیات
اولین واکنش ظریف به انتشار فایل صوتی: خیلی نگران تاریخ نباشید، نگران خدا و مردم باشید.
ربیعی: انتشار این فایل صوتی نشانگر توطئهآمیز بودن ربایش و پخش گزینشی مصاحبه ظریف است . ربایش اسناد توطئهای علیه دولت، نظام، انسجام داخلی، نهادهای کارآمد و سرافراز ما در میدانها و همچنین توطئه ای علیه منافع ملی ماست .دکتر ظریف حتماً توضیحات لازم در مورد سوء برداشتها را ارائه خواهند کرد .
کسی نمیتواند در تبعیت ظریف از رهبری و عمق دوستی او به همه سربازان وطن از جمله سردار سلیمانی شبهه و تردید ایجاد کند
علی ربیعی، سخنگوی دولت انتشار فایل صوتی از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را امری ناشایست، توطئهآمیز و قابل پیگرد توصیف کرد، این اقدام را در رسته «ربایش اسناد توطئهای علیه دولت، نظام، انسجام داخلی، نهادهای کارآمد و سرافراز در میدانها و علیه منافع ملی» دستهبندی و درنهایت اعلام کرد که رئیسجمهوری به وزارت اطلاعات دستور داده است عوامل انتشار این فایل را شناسایی کنند.
ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که روز گذشته بهصورت برخط برگزار شد، با بیان اینکه این گفتوگو بخشی از برنامه «آن سوی دولت» بود که زیر نظر مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری انجام شده و هدف آن تدوین گزارش و روایت خدمات و چالشهای دولت بوده است، اظهارکرد: بنا بود فایل کامل به صورت نسخه صوتی، تصویری و مکتوب گفتوگوها در دفتر هیأت دولت با درجه «طبقهبندی» آرشیو شود و یک نسخه گزیده از هر گفتوگو با توافق مصاحبه شونده، در یک نهاد ملی مطالعاتی آرشیو و سپس منتشر و در دسترس عموم قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه فایل گفتوگو با آقای ظریف به دلایلی کاملاً روشن که ابعاد آن هنوز روشن نیست (اما بعد توطئهآمیز آن روشن است) از سوی افرادی که هویت آنان در حال بررسی است، به سرقت رفته و منتشر شده است، اظهار کرد: این فایل صوتی از سوی تلویزیون پترودلاری کینهتوز که با دلارهای نفتی اداره میشوند و از روز تأسیس طرفدار سرسخت رنج و تحریم مردم ایران بودهاند، آن هم با جهتگیریهای شیطنتآمیز و با برشهایی گزینشی از یک گفتوگوی بسیار طولانیتر منتشر شده است.
نقدها، نافی همدلی دستگاهها نیست
سخنگوی دولت، جمعبندی فعالیتها در پایان دولتها را امری مرسوم، برای ثبت تاریخ و با هدف آسیبشناسی در سیاستگذاریهای دستگاههای مختلف و قابل استفاده از تجربیات مسئولان پیشین برای آیندگان توصیف کرد و گفت: کاملاً قابل انتظار است که در جریان آسیبشناسی، جنبه نقد بیشتر دیده شود، اما این نافی همکاری و همدلیها بین مسئولان و دستگاههای اجرایی در عرصه عمل نیست.
او ضمن طبیعی دانستن جنس آسیبشناسی در حوزه وزارت امور خارجه و تفاوت آن با نگاه دیگر دستگاهها، به تأسی از امام خمینی(ره) از این اختلاف دیدگاهها به عنوان «مباحث طلبگی» یاد کرد و اظهار کرد: وقتی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مسئولیت داشتم، در مسائل مهمی مثل حمله اول امریکا به عراق یا در مسأله حمله صدام به کشور کویت دیدگاههای متفاوت و کاملاً مخالف در جلسات مطرح میشد که نهایتاً مقام معظم رهبری جمعبندی هوشمندانه و تاریخی را صورت دادند و موارد متعدد دیگر هم با این نوع اختلافنظرهای بین دستگاهی مواجه بودیم. ربیعی با بیان اینکه اتفاقاً انتشار این مصاحبه به همه ثابت کرد که نظام تصمیمگیری در ایران پویا و سرزنده است و دیدگاههای کاملاً مختلف و حتی متضاد در نظام تصمیمگیری مطرح میشود، اضافه کرد: اما مهم این است که درنهایت شبکهای از دیدگاههای مختلف افراد و نهادهای تصمیمساز با سازوکاری تعریف شده مطرح میشود و به سیاست واحدی در تمامی حوزهها میرسد.
او همچنین معنای دیگر انتشار این صوت را تبعیت همه تصمیمگیران و مجریان از مقام معظم رهبری، آن هم به رغم اختلافات آنان دانست و گفت: در سیاست خارجی هم اگر هماهنگی نهایی میان وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها بویژه نیروهای فداکار نظامی نمیبود، امکان رسیدن به دستاوردهای سیاست خارجی و امنیت منطقهای وجود نداشت.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در آینده نزدیک نسخهای از این گفتوگوها بهمنظور استفاده سیاستگذاران آینده و نسخهای هم برای استفاده عموم مردم منتشر خواهد شد، انتشار غیرقانونی فایل مصاحبه آقای ظریف را امری ناشایست و توطئهآمیز و قابل پیگرد دانست و افزود: از رسانهها و روزنامهنگاران و فعالان سیاسی و اجتماعی میخواهم که از فرصت بدست آمده استفاده کنند و مواضع و هیاهوها و ذوقزدگیهای ناشیانه رسانههای ضد ایرانی و طرفدار تحریم را که در انتشار اسناد عادی اما مسروقه به خود میبالند، زیر نظر بگیرند و اینکه چگونه این رسانهها، با ناامیدی از اثرگذاری تحریم به ترفندهایی به همان اندازه مذموم برای جلب نظر مخاطبان خود روی آوردهاند.
ربیعی در عین حال، محتوای مطالب مطرح شده در این فایل را چالشهای روزمره همه دولتها دانست و تأکید کرد: در زیر چتر بزرگ سیاستهای امنیت ملی منافع ملی و سیاست خارجی، اختلاف نظر مسئولان کاملاً طبیعی است، اما این اختلاف نظرها در مرحله عمل هرگز به ظهور نرسیده و همه دستگاهها درنهایت تابع تصمیمهای نهایی هستند که از سوی مسئولان عالی و درنهایت مقام معظم رهبری اتخاذ میکنند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری، در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر جایگاه خدشهناپذیر سپاه انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح در دولت گفت: سردار قاسم سلیمانی که پیوندی بین نسلی و باعث افزایش سرمایه اجتماعی نظام مقدس ما بوده است همواره برای ما جاودان بوده و همه ما برای دقایقی برای ترور ظالمانه این شهید گریستهایم. ما جایگاه جان برکفان و خونهایی را که باعث امنیت ملی ما بودهاند پاس داشتهایم و قطعاً همکاران ما در دولت بویژه شخص دکتر ظریف از این قاعده مستثنی نیست.
ربیعی همچنین روسیه را همسایه استراتژیک و مهم برای ایران توصیف و تأکید کرد که همکاریهای منطقهای و بینالمللی ما بهنفع صلح و امنیت و بهنفع دو ملت بوده است و این اتفاقات توطئهآمیز، آسیبی به دیدگاه استراتژیک ما نخواهد زد. مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره در این زمینه اعلام و اعمال شده است.
اهداف انتشار فایل صوتی
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «برخی میگویند این کار از سوی خود دولت با مقاصد انتخاباتی انجام شده است» ضمن تأکید بر اینکه هدف از مصاحبه بررسی همه تجارب و اتفاقات تلخ و شیرین دولت بود، اظهار کرد: قرار بود بخشی از مصاحبهها فقط در قالب انتقال تجارب انتشار محدود داشته باشد و بخشی هم قرار بود پخش شود و پخش خواهد شد.
ربیعی با اشاره به اینکه با دستور ریاست جمهوری، نهادهای مسئول در حال بررسی چگونگی انتشار و انتخاب گزینشی آن برای پخش هستند، گفت: تحلیلهای جانبی رسانههای پترودلاری هدف آنها را مشخص میکرد که با یک تیر چند هدف را دنبال میکنند که شامل کاستن از اعتبار سیاست خارجی، تحت تأثیر قرار دادن مذاکرات دیپلماتیک سرنوشتساز، زائل کردن اعتماد مردم و ایجاد تفرقه در نظام داخلی است.
سخنگوی دولت درعین حال از کسانی که در هر موضوعی بهانهای برای حمله به دولت پیدا میکنند، خواست تا به این موضوع به عنوان یک مسأله ملی توجه کنند، زیرا برخی از یک فایل گزینش شده و ناقص، جنجالسازیهایی ایجاد کردند و باید به شیوهای در این زمینه برخورد کنیم تا این توطئهها را خنثی کنیم.
ربیعی همچنین شائبه انتخاباتی بودن یا انتشار عمدی دولت را به قدری خندهدار دانست که توضیح دادنش ارزشی ندارد و تأکید کرد: بیشترین لطمه در این خصوص و موارد پیش آمده، شامل دولت شده و اتفاقاً هدف دولت که انتخابات پرشور است. البته با تلاشهای نیروهای اطلاعاتی ما مشخص خواهد کرد که توطئهها چه بوده است.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه این کار توطئهآمیز اتحاد ما را هدف قرار گرفته است، از نیروهای داخل نظام با هر گرایش اصلاحطلبی و اصولگرایی یا دیگر دوستان در همه نهادها خواست در تله گفتاری این رسانهها قرار نگیرند، چراکه هدف این کار به انحراف کشاندن فضای سالم و ایجاد بدبینی بین مسئولان و قطبیسازی کاذب بین آنان است که قطعاً آنان (بدخواهان) را مأیوس خواهیم کرد.
پرسشهای ربیعی درباره نحوه انتشار فایل ظریف
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری با بیان اینکه در این گفتوگوها هر مسئول از پیچیدگی دستگاه خود با نگاه آسیبشناسانه میپردازد، درباره نحوه انتشار اولیه این فایل گفت: این فایل خام ابتدا بدون ویرایش، به صورت تفکیک شده و کاملاً با هدف عملیات روانی پخش شد بود، به عبارت دیگر، اگرچه سلسلهوار پخش شد اما القائاتی با مصاحبههایی در کنار هم قرار گرفت و این امر به همراه خبرهایی که تولید میکنند، خبرسازی میکنند تا گسترش پیدا کند.
ربیعی با اشاره به نشست روز گذشته (سهشنبه) ستاد اقتصاد مقاومتی دولت و تأکید رئیس جمهوری در این جلسه بر پیگیری موضوع سرقت رفتن فایل صوتی اظهار کرد: با نگاه کردن به نوع خوانش محتواها درمییابیم این شیطنتها به طور گزینشی انجام شد. وقتی کل متن بدون سوگیری خوانده میشود، مسأله خاصی به چشم نمیخورد و مشخص میشود که اینها نکاتی است که آقای ظریف بارها بیان کرده است.
سخنگوی دولت تأکید کرد: کسی نمیتواند در عمق علاقه و دوستی ظریف به همه سربازان وطن و تبعیت از رهبری شک کند، اتفاقاً در همین فایل و فایلهای بعدی که منتشر خواهد شد دوستی با سردار شهید و تبعیت از رهبری در سخنان ظریف کاملاً موج میزند.
ربیعی با اشاره به فضای مسموم و غیرمفید ایجاد شده و افرادی با مقاصد مختلف این فایلها را ربودند، اختلاف، تفرقه افکنی و ناامیدی مردم در این مقطع زمانی و تخریب سیاست خارجی و القای به سرانجام نرسیدن برجام را از دیگر اهداف انتشار این فایل برشمرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری، حمله به انسجام داخلی و خدشهدار کردن محور مقاومت مردم ایران را از دیگر اهداف این اقدام دانست و اظهار کرد: سردار سلیمانی هم با زندگی پربرکت خود و با شهادت رسواساز قلدر بزرگ و شریر جهانی بود و هم در عمر پربرکت خود مقوم امنیت و آرامش مردم و سرزمین بوده است و در این تحلیل محتوا نقش سرمایه آفرین شهید سلیمانی را هدف قرار دادهاند.
پیگیری برخورد با کولبران در مرز ترکیه
سخنگوی دولت درباره برخورد با کولبران ایرانی در مرز ترکیه نیز با بیان اینکه وزارت امور خارجه و وزارت کشور از لحظه اول وقوع این اتفاق، با جدیت این امر را پیگیری کردند و با مقامات دولت ترکیه و همچنین مقامات در مرزها تماسهایی داشتهاند، اظهار کرد: بلافاصله بعد از این حادثه چند مرحله اعتراض ملاقات و قرار مرزی بین نیروهای مرزی دو طرف در منطقه چالدران برگزار شد. اظهارات ایرانی عزیز که مورد اذیت و آزار قرار گرفته در مرزبانی ثبت و ضبط شده و وزارت خارجه در تهران همان روز یادداشت خود را تحویل سفیر کشور ترکیه داده است. ربیعی این اتفاق را برای روابط دیپلماتیک دو کشور نامناسب دانست و گفت: باید ابعاد این حادثه روشن شود. همچنان تحقیقات ادامه دارد و دوستان ما در ترکیه هم با حسن نیت موضوع را پیگیری و وزارت کشور و خارجه مستندات را مدام برای طرفهای مقابل ارسال میکنند. جمهوری اسلامی ایران مطمئناً در پاسداشت حقوق شهروندان خود این موضوع را پیگیری کرده و خواهد کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تعویق انتخابات با تأکید بر اینکه برگزاری بموقع انتخابات و در زمان مقرر قانون اساسی یکی از اصولی بوده که در این ۴۰ سال به آن خدشهای وارد نشده است، افزود: این بار هم هرگونه اخلالی در روند زمانی انتخابات بدعتی در دموکراسی مبتنی بر اصول قانون اساسی است که به آن لطمه وارد میکند و بنابراین دولت برنامهای در این زمینه نداشته و معتقد است انتخابات باید در موعد مقرر، سالم و با فراهم شدن زمینه برای حضور همه سلایق و گرایشها برگزار شود. ربیعی درباره دست بردن در جداول بودجه نیز گفت: در صحبتهایی که با آقایان نوبخت و پورمحمدی داشتم گفتند که در تغییرات اعمال شده هیچ دخالتی نداشتند و حتی کسب نظری هم از آنان نشده است.
او اظهار کرد: در نامه رئیس مجلس به رئیس جمهوری تغییرات جداول به دولت ابلاغ شده است. سازمان برنامه و بودجه و دولت در جریان علت و ماهیت این تغییرات نیست و صرفاً به عنوان مجری قانون خودمان را ملزم به اجرای آن میدانیم
منبع: رکنا
دیدگاه تان را بنویسید