کد خبر: 632587
تاریخ انتشار :

رییس کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد؛

تصمیمی درخشان برای صنعتی سازی مسکن در کشور

رضایی کوچی گفت: که ما در حوزه ساخت و ساز مسکن و صنعتی سازی ساختمان فاصله بسیار زیادی با اکثر کشورهای دنیا داریم.

تصمیمی درخشان برای صنعتی سازی مسکن در کشور
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
 
صنعتی سازی ساختمان‌ که فرآیندی نسبتاً زمان ‌بر است با سیاست‌ گذاری، هدف ‌گذاری، برنامه‌ ریزی، تدوین قوانین مناسب و مدیریت هماهنگ صنایع وابسته، میسر خواهد شد. با توجه به این موضوع برای طی این مراحل، چالش ‌های متعددی وجود دارد که پایین بودن نرخ حامل‌های انرژی،‌ نیاز به سرمایه اولیه بالا، سوداگری در زمین، نبود دانش کافی، نیاز به تولید انبوه و ... از جمله مهترین این چالش ها به شمار می روند. بسیاری از کارشناسان از این چالش ها و موانع به عنوان تهدیدهای جدی و مهم برای صنعت ساختمان ایران نام می برند.

اما صنعتی سازی ساختمان در کشور ما در حال حاضر در چه مرحله ای قرار دارد؟ خبرنگار گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس ترتیب داده و نظر وی را در این خصوص جویا شده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد. با گسترش نیوز همراه باشید.

​فاصله معنادار صنعت ساختمان در ایران و دیگر کشورها

محمدرضا رضایی کوچی در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: صنعت ساختمان کشور ما به دلایل مختلف از جمله اعمال تحریم های سنگین، با دیگر کشورها فاصله معناداری دارد. ما در زمینه تولید مصالح ساختمانی در کشور خودکفا هستیم. به عبارتی تولیدکنندگان کشور تمام اجزای ساخت یک ساختمان را در داخل تولید می کنند و این در صورتی است که ما به علت ازدیاد در میزان تولید توانایی صادرات آنها به خارج از مرزها را را نیز داریم. نباید از این نکته بسیار مهم نیز غافل بود که کیفیت مصالح ساختمانی ما هم نسبت به سال های گذشته با افزایش بسیار چشمگیری روبرو شده است. با توجه به تمام این موارد نباید از این موضوع غافل بود که ما در حوزه ساخت و ساز مسکن و صنعتی سازی ساختمان فاصله بسیار زیادی با اکثر کشورهای دنیا داریم.

محمدرضا-رضایی-کوچی

تعریف مهندسان کارآزموده صنعت ساختمان به عنوان مجری های ذی صلاح

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه ما با ساخت ساختمان های با کیفیت و خوب صنعتی نیز فاصله گرفته ایم، گفت: فعالان ساخت و ساز مسکن در کشور ما کماکان به روش های سنتی ساخت مسکن پایبند هستند. شاید دلیل این موضوع این باشد که ما مجری های ذی صلاح نداریم. در همین رابطه ما در مجلس شورای اسلامی و در اصلاح قانون نظام مهندسی کشور، استفاده از توانمندی و ظرفیت های مجری های ذی صلاح و مهندسان کارآزموده این صنعت را  بسیار مورد تاکید قرار داده ایم. از همین رو در صددیم تا جامعه مهندسی کشور در حوزه ساخت و سازها را به عنوان مجری ذی صلاح تعریف کنیم و اختیاراتی را نیز به آنها بدهیم. پس از تفویض اختیار به این بخش، مهندسان و صاحب اختیاران این حوزه نیز نسبت به مسائل، چالش ها و مسئولیت های خود پاسخگو خواهند بود.

رییس کمیسیون عمران مجلس در ادامه به طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال اشاره کرد و گفت: این طرح،‌طرح بسیار بزرگی است. در این طرح نیز  صنعتی شدن ساخت و ساز ساختمان ها بسیار مورد تاکید واقع شده است.

تاثیر برگزاری نمایشگاه های تخصصی در حوزه های مختلف صنعت کشور

رضایی کوچی در بخش پایانی از صحبت های خود به برگزاری نمایشگاه های تخصصی در حوزه های مختلف صنعتی و اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه برگزاری رویدادهای نمایشگاهی هر ساله هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا پیدا کرده است. گرچه پس از شیوع ویروس کرونا برگزاری نمایشگاه  ها با وقفه ای طولانی مدت روبرو شد اما امیدواریم با توجه به سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور به زودی برگزاری نمایشگاه ها نیز با سرعت و کیفیت بهتری برگزار شود.  برگزاری رویدادهای نمایشگاهی بستری بسیار مناسب برای تولیدکنندگان و صنعتگران کشور محسوب می شود تا  که در آن آخرین توانمندی ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند. بنابراین برگزاری رویدادهای نمایشگاهی تاثیر بسیار مناسبی در معرفی ظرفیت ها و توانمندی های تولیدکنندگان و صنعتگران کشور به شمار می رود.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها